2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@paretowilfredo eyvallah kardeşim sağolasın
-
@paretowilfredo paylaşımınızdan anlamamız gereken en iyi ihtimal bu hafta cuma mı? Siz öyle bir izlenim mi aldınız?
-
@ali-tahir Benim sahsi yorumum boyle dostum ama tekrar sorup hangi asamada oldugunu ogrenmeden yapacagim tahmin isabetsiz olur.
-
@paretowilfredo son soru o zaman netleştirme çalışmalarınız devam ediyor.
-
@ali-tahir bugun sorup yanit aldim dostum artik hafta sonuna bir daha sorarim.
-
Eski yorumcular artik pek yazmiyor. Sakin bir bekleyis var forumda. Surekli ayni sorular tartisila tartisila bitti tukendi. Bu sessizlik beni urkutuyor.
-
22 ile kapanicak
-
@kenan65 emin misin?
-
Sevgili Arkadaşlarim Dün verdigim Cevaplarda Ozellikle IMKB ve Dissallik sorulari ile ilgili bir cok arkadasim mesaj atti.
Bu iki soru sınavin en tartisilan sorusuydu. O sorularla ilgili aciklama yapim.
1- IMKB sorusunda Cevap Oib, Yüksek Planlama Kurulu, Toplu Konut Ve Kamu Ortakligi idareside cevaplar olabilir. Son söz Ösymnin. Ancak Sorudaki hisse senedi satisi ve 1986 demesi sanki soruda IMKB yi sormaya çalisti izlenimi yaratti ki sinavda genel olarak bu cevap verildi.
Bu soru gecen senenin T.C Merkez Bankası ve Murakkabiye Teşkilati tartişmasina benzedi ve Ösym Genelin cevapladigi T.C Merkez Bankasini dogru kabul etti. O yüzden bende konusmalardan ve soru koküne baktigimizda IMKB olabilir dedim. Ama kesin IMKB demiyorum. Siz cevap oymuş gibi degerlendirin dedim.2- Dişsallik sorusunu bir cok kisiye sordum. Cok yakin Mikrocu Yrd.Doc bir arkadasim teredutsuz Dişsallik cevabini verirken, diger yrd.doc arkadasim dişsalik olamaz dedi ama şu olur da diyemedi. O Bakimdan Genelinde Dissallik yazdgini farzederek Dissallkk dedim. Ama Olmayabilirde.
Ancak bence IMKB ve DIssalligin dogru olma ihtimali %51
Saldirmayin. Hadi len sende ne biliyosun yazmayin. Ben sadece izlenimlerimi aktardim. Sonuç olarak ben bir iktisatçi degilim.
-
@daywalkers kardeşi
1- hisse senedi satisi değil hisse satışı olacak , ve dediğin gibi kuruluş 19862- dışsallikta bir tarafın yaptığı faliyetler diğer tarafın ödentisini etkilemez , çünkü bildiğimiz gibi dışsallik ta oluşan fayda ve zarar fiyatladırılamaz, yani karşı tarafın ödentisini değil faydasını ve zararını etkiler , ama kesinlikle ödentisini etkilemez , nacizane fikrim bu açıdan da düşünüp bu soruyu degerlendirmelisiniz
-
@yasaminizleri evet
-
@kenan65 kenan sen halen buralardasın kardeş milleti kandırmayı bırak ya
-
@daywalkers bir de kardeşim , dışsallik diye cevap veren yar.Doç arkadaşına sorar misin rica etsem , bütün kitaplarda ve ekonomi terminolojisinde dışsallik tanimlarinda karşı tarafa odettirilemeyen durumlarda oluşur yazıyor diye, ayrıca bu fiyatlandirilamayan ve piyasa başarısızlığın neden olan dışsallik durumunu çözmek için pigouvan vergileme , permiller hakları vb çözüm analizleri var , bu durumda da dışsallik olur mu diye sorar misin rica etsem . Gerçekten bu sorulara yar.doc. arkadaşının cevabını merak ettiğimde soruyorum, yanlış anlama
-
@can-mavi hisse satışı lotlar üstünden olur zaten onun da kaça bölüneceğine şirketler (soruda Kit yönetim kurulu) karar verir. Soru biraz saçma bana göre. Zorlaştırmaya çalışmışlar olmamış gibi duruyor.
-
@siriusYapmayın arkadaşlar 22 ile de kapatmaz 28 ile de kapatmaz. 25.5 civarı kapatır
-
Yanlış anlaşılmasın ahlaki risk yaptim diye dışsallik olamaz demiyorum , ancak sınavda verilen cümlenin dışsalliktan uzaklaşan noktalarını ifade etmeye çalışıyorum , bence cevap ahlaki risk ancak ters seçim veya er ikisini de kapsayan asimetrik enformasyon olabileceğini düşünüyorum
-
Sayfalardır boş yere tartışmalar dönüyor yok sen a yaptın ben c yaptım cevap d gibisinden. Yok işte soruda uyarı vardı sen kaçırdın yok sen şizofrensin... Kaymakam olmaya en yakın insanların bu üslupları beni idarecisi olacakları insanlar için korkutuyor. Allah makam verip şaşırtanlardan eylemesin beni
-
@rorschach159 ama farkindaysan bir şeyi söylerken açıklamasını da yapıyor ve gelecek sınav mülakatlar için aklımızda yer edindiriyor soruyu yaparken hangi yoldan gidilecek bir nevi pratik yapıyoruz , yani kısaca cevap bu sen yanlış yapmışsın diye ortaya bir şey atıp çekilmiyor verilen cevaplara donelerimizi de sunuyor yardım almaya yardimci olmaya calisiyoruz
-
Biz geçen haftayı beklerken bu hafta yalan oldu link yok mu link
-
sınav kağıtları hala okunuyorsa haftaya cumayı bulur bence