2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@can-mavi Dostum şu fırsatçı davranış konusunuda bir araştırın görüşünüzü merak ediyorum.
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
sorusunun cevabı anlaşmalı oligopol'dür, sen tutup da buna anlaşmalı oligopol modellerinden olan kartel'i yazamazsın
hocam anlaşmalı oligopol türleri linkte soruyu göz önüne aldığımızda hangisine daha yakın bu soru sweezyi chamberleini kapsamaz sanırım.
http://alonot.com/anlasmali-oligopol-modelleri-ders-notu/ -
@luthor bilgi gizleyen kişinin yaptığı davranışa deniyor işte o da
-
@can-mavi bu soruda aklıma hiç bir şey gelmedi negatif alan ekonomisi olarak yazdım boş kalmasın diye.
-
Benim tez hocam da "ters seçim" diyor ama şimdi burada söyleyip ortalığı karıştırmayayım.
-
@can-mavi cevap olabilir mi?
-
@mehmed-kemal, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
Benim tez hocam da "ters seçim" diyor ama şimdi burada söyleyip ortalığı karıştırmayayım.
Bak o olabilir işte , ahlaki risk ile ters seçim arasında kaldım ,karşı taraf sebebiyle oluşan bilgi eksikliği olduğu için ahlaki risk yaptım , eğer kişinin kendisi sebebiyle eksik bilgi olsaydı ters seçim yapardım . Ama ters seçim de muhtemel bence
-
@luthor kardeşim olabilir , zaten kpss kitaplarinda değil de ders kitaplarinda ahlaki riskin oluşumu için fırsatçi davranışta bahsediyor
-
@can-mavi Limon sahiplerinin piyasada satılan araçlar hakkında sahip olduğu bilgiyi kendine yarar sağlayarak alıcıya maliyet yükleyecek biçimde kullanmalarına fırsatçı davranış denir.Şu tanım bana çok olumlu geldi sınavdan sorulanla baya örtüşüyor.
-
@luthor işte bu ahlaki riziko işte kardeşim , es anlamda kullanıyorsanız ahlaki riziko ile orasini bilemem
-
artık ahlaki risk konuşmasak kusacağım artık:) şaka bir yana gerçekten her yönü ile konuştuk. sınav açıklanması aşamasından gruptan ayrı kalınamıyor. sınavlar açıklanasa dahi tartışmaya devam edilecek bir soru o derece farklı idi.
-
Ne kadar boş ve gereksiz insanlar var yaa... Artık bırakın şu soruların üzerinden cevapları tartışmayı. Sınav bittiğinden yana Dışsallık ! ve İMKB! sorularını tartışıyor sunuz. Bu hafta sonuçlar açıklanacak işte itiraz etmediğiniz sürece cevapları öğrenemeyecek siniz zaten. Önemli olan soruların cevabından ziyade sonucun ne oldugu kazanıp-kazanamadıgınız. Az sabır lütfen arkadaşlar...
27 ve üstü arkadaşlar mülakata çalışsın. 25-26 olan arkadaşlar tedirgin bir şekilde beklesin. 24 ve altı arkadaşlar daha az ümitle beklesin ve gelecek sınava çalışsın... -
@refik-soydam kardeşim sonuçların açıklanması için burayı değil de ösym'yi takip etsen link filan daha iyi olmaz mı ? hem belki bize de haber verirsin de koparız buradan ösym'ye yükleniriz
-
@kaymakam2234 peki burada ne konuşalım sayın gerekli ve dolu arkadaşım
-
@can-mavi Sevgili Kardeşim Sor Dedin Sordum
Aynen şoyle dedi. Hıc carpitamadan yaziyorum. "Birinin yaptıği bir faaliyetin 3.kişilerin yararina ve zararina Dişsallik denir.
Ahlaki Risk ve Ters Secim Asimetrik Bilgi Problemidir. Onlar Başka Şey. Daha çok Bankacılık sektörunde kredi cekenin borcunu ödeyememsi ile alakali. Hersey yasal. Gızlilik yok.
Net cevap; Dişsallik. Neden bu kadar uzadaki bu soru"
Aynen boyle dedi kardesim. Dedigi dogrumu yanlismi bilemem
-
@can-mavi daha güzel ve hoş şeyler. Mülakat için neler yapılması gerektiği, nerelere çalışılması gerektiği, olmazsa nasıl yol izleneceği, vs vs gibi şeyler... Varsa yoksa bu iki soru konusuluyor.
-
@daywalkers kardeşim arkadaşına burada gıyabında cevap veremeyeceğim için açıklamasına yorum yapmıyorum, sorduğun için teşekkürler
-
@kaymakam2234, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@can-mavi daha güzel ve hoş şeyler. Mülakat için neler yapılması gerektiği, nerelere çalışılması gerektiği, olmazsa nasıl yol izleneceği, vs vs gibi şeyler... Varsa yoksa bu iki soru konusuluyor.
o zaman değerli arkadaşım açıklamanı ve isteğini bu şekilde dile getirirsen daha iyi olur, boş-gereksiz filan pek hoş olmadı çünkü
-
@daywalkers ben de yarım yamalak bir iktisat yüksek lisansı olan biri olarak dışsallık cevabını buna hiç yakıştıramıyorum. Herkesin affına sığınarak şöyle bir örnek vereyim. Bir çimento fabrikası var. Yanında da kiraz bahçesi. Çimento fabrikasındaki tozun kiraz üretimini etkilemesi dışsallıktır. Şimdi o kiraz bahçesinin sahibi kiraz üretiminin ağaçların yapraklarına katran gibi yapışmış çimento tozlarından etkilendiğini bilmeyecek kadar salak olmasa gerek. Gizlilik nerede kardeşler.
-
@daywalkers, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
ynen boyle dedi kardesim. Dedigi dogrumu yanlismi bilemem
hocam dışşallıkta gizlilik varmı .?