2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@darısı-başımıza @keynes69 sagolun arkadaşlar. Ais 'e mi yüklüyorlar kitapçığı nasil oluyor? Sırf bu talebim icin mülakatta falan sıkıntı çıkarmazlar degil mi
-
@can-mavi artık yeter bence sürekli bu iki soru tartışılıyor. Millet buraya bir şeyler paylaşmak için giriyor ya da bilgilenmek için ama sürekli hep aynı şeyler. Forumda zaten bir sürü kolpacı insan var. Bunları önceki sayfalarda gördüm... Dürüst olamıyoruz bir türlü...
-
Dostlar yeni bir konu açmak istiyorum artık.
Sınav kısa süre sonra açıklanacak artık soru tartışmak yerine gelin mülakat için bilgi alışverişi yapalım.
Tecrübeli arkadaşlar sonuclardan kaç gün sonra mülakat tarihleri belli olur?
Mülakat ortalama kaç hafta sonra yapılır?
Mülakata kalanlar için hangi kaynaktan çalışmayı önerirsiniz?
Bölüm bazlı mı çalışmak gerekir yoksa idare anayasa insan hakları ağırlıklı mı? -
@conmaynard hocam mülakat bence fazla geciktirmezler sınav sonuçlarının açıklanmasını takip eden iki üç hafta içinde yapılır inşallah martta sınav varsa şayet mart ayına kadar eğitime kaymakamlığı kazananları başlatması lazım onun için bu işi tamamen yılbaşına bitirerler gibi geliyor tahmini olarak
-
@mehmed-kemal bende bir iktisatci olmayarak şole cevap verim.
Senin KPSS dershanenen var. Ama sana uyuz oluyorum ve senin haberin olmadan tüm ögrencilerime aman oraya gitmeyin şöyle kötü böyle kötü diye faaliyetler yapiyorum.
Sen benim gizli faaliyetlerimden dolayi yaklaşik 100.000 TL zarar ediyorsun ya da bu ornegin pozitif versiyonuda duşun .
Bu ornek Dişsallik olamazmi?
-
@daywalkers hocam "ödenti" ile neyi kastediyorlardı. dışsallıklar fiyatlandırılamazlar. cevap belki parasal dışsallık olabilir fakat parasal dışsallık, dışsallık değildir.
-
Daha önce mülakat görenler kendilerine ne sorulmuş söyleyebilir mi. Genel kavramlar mi soruluyor yorum mu yaptırılıyor. Zarf seçiyor muyuz bu mülakatta da
-
@aliserdar-çetin 2-3 hafta çok yetersiz gibi hocam.Geçen yıl sonuç-mülakat aralığına bakınca tahminen 1-1,5 ay olabilir yine.
-
@fc-real-gdp kendimizi boşuna yoruyoruz arkadaşlar boş tartışmalar bunlar mülakata yönelik endekslenmek lazım şu anda geçiş aşamasındayız yazılı ile mülakatın arasındayız geçiş aşamasını inşallah başarı ile verip mülakat tarihlerine ilişkin mülakat stratejisi oluşturmalıyız ve birkaç gün sonra da yazılı sınav sonuçları açıklanınca bu tartışmaların yerine dediğim tartışmalar alacak
-
@butimar kardeş mülakat için henüz vakit var ama merak ettiğin için söyliyeyim. Üç mülakat tecrübeme dayanarak genelde; Personel Genel Müdürü "Anayasa Hukuku", Teftiş Kurulu Başkanı "657", Mahalli İdareler Genel Müdürü de "Belediye Kanunu" sorar. Arada değişiklikler olur tabi.
-
@daywalkers hocam bu örnek dışsallık olmaz, parasal dışsallık olabilir. dışsallık kavramı parasal dışsallığı kapamaz. dışsallıkta fiyatlandırılamayan yarar veya maliyetler olur.
-
@fc-real-gdp Arkadas benim okudugum kitaplar mi Yanlis.
Senin resturantida at eti kesiyorlar dedigimde musteri kaybi yasiyorsan
Bu Tüketiciden Ureticiye Negatif Dissallik degilmidir.
Sonuç olarak sen parasal kayip yaşamiomisun, Fabrika atiklari bahcene zarar veriyorsa parasal kayip yasamiyormusun
-
@mehmed-kemal sınav formatında mi geliyi sorular? Mesela 82 anayasasiyla 61 arasındaki farkı anlat mi diyorlar. Yoksa tek ve net cevaplı sorular mi? Olağanüstü khk hangi anayasa da yer almıştır gibi?
-
@butimar hocam şimdi bize kızarlar burda kesin:) Örn: Anayasada eşitlik hükmü nasıldır? , Memura disiplin cezalarını kim verir?, Belediyelerde meclisin denetim yolları nelerdir? Hemşehrilik hukukunu anlat? Kent Konseyi nedir?,
-
fiyatlandırılamayan lafını "karşılasılan durumun bir fiyatı olamaz!" şeklınde yorumlayıp yanlıs yerlere cekmemek gerekır.. ugranılan zararın bir maliyeti vardır . Veya bir faydanın , avantajın sagladıgı normalın ustunde bir kar durumu vardır . ama bunu karşı taraftan isteyemezsin gibi bir durum var dışsallıkta . yanı dışsallıga maruz kalan tarafın ödentileri gayet tabı etkılenır . bu olumlu yada olumsuz olabılır .
Bu parasal dışsallıga girer ve buda dışsallıktan sayılmaz olayını ise bilmiyorum . -
@oflu61 Dostum bir dershane ögrencisi bir hocaya uyuz olmuş. O yuzden dershanenin haberi olmadan tum tanidiklarina o dershaneye gitmeyin demiş. Ögrencilerden 30 kişi kayit sildirdi. Sebebini bilmiyoruz. 100.000 tl zarar ettik. O cocuk alttan altta dershaneyi kotüledigi icin. Tabiki 100.000 Tlyi gidip cocuktan istemedik yani. Bu dissallik mi degil mi. Biri bana degil dostum yanlis biliyorsun boşuna yazip durma desin
-
@daywalkers bu herifin gizli faaliyetleri benim ödentilerimi etkilemiyormu?
Ben kayitlara guvenerek ona gore yatirim yaptim
-
Açık link var mı arkadaşlar?
-
@politics06 yok hocam. Dün açılmıştı onada yds cevap kağıdı görüntüleme duyurusu geldi. Şuana kadar yeni boş link hiç açıklmadı.
-
@politics06 ŞU ANDA YOK HOCAM
YDUS Yan Dal Uzmanlık Eğitimi BAŞVURU
e-YDS 2017/8 *** BAŞVURU
sadece bu iki link açık