2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@can-mavi Tartışmak çok hoş onda bi derdim yok benim derdim üslupla kendi yanlış bildiğini diretiyor manipülasyon yapıyor gerek yok bu insanlar makamlara gelince de aynı davranıyorlar
-
@arzegrisi sizin cevaplarınız nedir bu sorulara ? Türkçenizi kaç hesapladınız bu arada hocam
-
@politics06 Hocam ne bana inan ne de doçente falan inan.Erdal Ünsal kitabında Akerlof'un makalesini direk alıntılayarak anlatıyor.Sana tavsiyem şu yukarıda yazdığım konuyu Erdal Ünsalın kitabından oku.Neden Erdal Ünsal'a inanayım diye sorarsan da kitabın Kaynakça kısmını aç ve bak.Konuların neredeyse tamamı bu kavramların mucidi olan ünlü iktisatçıların makalelerinden alıntılanmıştır.Bir tarafın gizli eylemlerinin diğer tarafın ödeneklerini etkilemesi diye bir dışsallık tanımı bulursan senin kafanı şişirdim diye özür dilerim şimdiden.Bir doçent nasıl bu cevabı veriyor hayret ediyorum.
-
Ödendi sorusunda siz karteli es geçin bakalım göreceğiz neymiş cevap. Burada cevap kesin kartel demek istemiyorum ama yorumlarda yer verilmemesi çok abes birçok kişi iktisatı iyi olanlar hatta bu kişiler kartel cevabı vermişler bu cevabı veren azımsanmayacak kadar çok...
-
Araliksiz 2 aydir ayni sorular tartisilip durdu henuz bir sonuca varilamadi. Ilginc tarafi tartisan arkadaslar bu konuda son ve kesin karari osym nin verecegini bildikleri halde tartisiyolar. Cok arkadasimiz bu tartismalardan sıkilip artik foruma girmiyolar acikcasi bende cok sıkildim. Tartismayin demiyorum tabiki tartisacagi ancak sonu yok be dostlar. Baska konulari konusalim konu degissin diye maasini sordum yine degismedi. Yani bu tip tartismalardan ne bekliyorsunuz onu da anlamis degilim. Yeter yildirim demiroren yeter der gibi sitem ediyorum sizlere
-
@luthor Zaten sıkıntımız burada hocam, kendimiz bir cevap bulamayınca daha yetkili olanlara danışıyoruz onlarda bizim gibi farklı cevaplar veriyor ve su iyice bulanıyor. Siz Erdal hocayla geliyorsunuz ve ahlaki risk diyorsunuz başka arkadaş Mahfi hoca dışsal ekonomi dedi diyor, bakın ikisi de çok saygın hocalar. Sanırım en iyisi bu soruyu her türlü yanlış saymak.
-
@bfroki çünkü kardeşim geçen gün de söyledim kartel, ahlaki risk'in bir örneğidir.
örneğin; Oligopolcü bir endüstrideki firmalar, aralarındaki fiyat-üretim rekabetini önlemek için, açık veya örtük bir biçimde anlaştıkları duruma ne denir ? sorusunun cevabı anlaşmalı oligopol'dür, sen tutup da buna anlaşmalı oligopol modellerinden olan kartel'i yazamazsın.
kartel ahlaki riskin bir örneğidir, kartel ve ahlaki risk tanımları farklıdır. -
@politics06 Hocam ben bu soruyu sınavda cevaplamadım.Ahlaki risk de demiyorum.Bayadır araştırıyorum bu konuyu en son Erdal Hocanın kitabında fırsatçı davranış diye bir tanım buldum ve sorudaki tanıma inanılmaz yakın.Mukavele öncesi asimetrik enformasyon-ters seçim başlığı altında anlatılıyor.Söylediğim gibi benim güven duymamın sebebi Erdal hoca da değil hocanın da kaynağının direk Akerlof olması.
-
@yasaminizleri, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
Araliksiz 2 aydir ayni sorular tartisilip durdu henuz bir sonuca varilamadi. Ilginc tarafi tartisan arkadaslar bu konuda son ve kesin karari osym nin verecegini bildikleri halde tartisiyolar. Cok arkadasimiz bu tartismalardan sıkilip artik foruma girmiyolar acikcasi bende cok sıkildim. Tartismayin demiyorum tabiki tartisacagi ancak sonu yok be dostlar. Baska konulari konusalim konu degissin diye maasini sordum yine degismedi. Yani bu tip tartismalardan ne bekliyorsunuz onu da anlamis degilim. Yeter yildirim demiroren yeter der gibi sitem ediyorum sizlere
Eminim birçok kişi sınav acıklansada su tartısmalardan kurtulsak diye bekliyodur
-
@keynes69 vallahi kardeşim haklısın hep aynı muhabbet herkes kendi doğrularını doğru kabul etme derdin de yani birkaç güne açıklanır
-
Ösym soruların cevaplarını açıklamıyor, nerden anlayacağız dogru cevabın hangisi olduğunu. Kitapçığı inceleyenleri mi bekleyeceğiz?
-
@butimar ösym'ye itiraz da bulunacaksn sınav kağıdımı görmek istiuorm fiye belli bir ücret karşılığı
-
@butimar bekleme kardesım bizzat kendin itiraz edersin bakarsın hangisi dogru hangisi yanlış
-
@yasaminizleri hocam yanlış anlamayın da foruma katılalı 24 saat olmamış ne ara sıkıldınız.
-
@luthor yok hocam neden yanlis anlayayim. Gordugun uzere ssdece ben degilim benim gibi skilan arkadaslarda var. Ben bu forumda cok uzun zamandir vardim aslinda birseyler oldu 2 gun ince yeniden actim. Surekli takip ettigim bir forum burasi kayit olmamis olmam takip etmedigim anlamina gelmez degerli kardesim
-
@yasaminizleri Hocam sıkılmış olabilirsiniz ama benim anlamadığım sınav başlığı altında sınavla ilgili soru tartışması yapılmayacaksa ne yapılacak onu merak ediyorum.Bu arada yanlış kişiyi etiketlemişsiniz bu arada.
-
@akzsd ergen psikoloji? Edebim elvermez buna cevap vermeye. Mesleğiniz adına üzüldüm...
-
http://www.web-books.com/eLibrary/NC/B0/B60/021MB60.html
makalenin 'moral hazard' başlıklı ilk paragrafı.
-
@akzsd hocam mesai saati içindesin AHLAKİ DERS VERECEKSENİZ önce mesainiz karşılığı aldığınız ücreti ödeyiniz. emeğinizi kurumunuzun için harcayınız sonra geleceğiniz için harcama ediniz. sınav konusunda diploması olan herkes sınava girebilir bu eda ile yazılan soruyu da kınıyorum. bir mülki amir ve adayı yazıyorsa ne yazdığını iyi bilmelidir. iyi çalışmalar dilerim
-
@akzsd kendi mesleğinin ağırlığını bile taşıyamayan, mülki idare amiri olacakmış.. Vay ki ne vay