2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@bfroki Umarım diğer kitapçıklarda da bu unutmayı yapmamıştır ösym
-
13 ekim cuma saat 16:50 ye şartladım kendimi, umarım öyle açıklanır
-
@daywalkers tarihti kardeşim. Çünkü sınavda çok düşündüm 1 Ocak yazsam mı yazmasam mı diye. Ama cevabı etkilemez çünkü bu tarz değişiklikler hep 1 Ocak tarihi itabariyle gerçekleşir.
-
@bfroki Bilmiyorum ama başta puan verilmeyip sonra verilmesi falan Ösym de ne yaptığını bilmiyor. Bence ne olursa olsun tek kaynaktan çalışmayın.
-
Türkçe dahil olmak üzere toplam 26,5 doğru ile temkinli yaklaşıyorum..Mülakattayım diyen arkadaşları şimdiden tebrik ederim. Helal olsun ne diyeyim
-
Geçen senin mülki idare amirliği hizmetleri sorusunun alternatif cevapları varken önümüzde kanuni bir ifadesi olmayan esnek kur dalgalı kur cevaplarının eş anlamlı olduğunu bile bile kabul edilmez demek art niyetliliktir.
-
@username7 daha önce bu sınavı kazananlardan direk önerilen Yasin çoban kitabıydı iyi ki en ince ayrıntısına kadar çalışmışım nereden gelse 4/4 olacaktı Allah'ın izniyle. Birebir imkb de o kitaptan alınma geçen yıl soruları göreeniz direk 5 sayfa içindeydi peşpeşe un şeker pamuk İzmir iktisat kongresi temsil edilenler, sınai kalkınma bankası merkez bankası
-
ben sınava soru hazırlayarak çalıştım, imkb, 14 nolu protokol, köy sandığı, bakanlık merkez teşkilatı dışında tüm soruları yazmışım deftere ama yazdıklarımdan da kaçırdıklarım oldu bu şekilde soru çıkararak çalışmayı tavsiye ediyorum naçizane iyi oluyor.
-
@yakupcemil kiyasladigin şeyler cok farklı. 2 ay 60 gün olmaz. Ama dalgalı ve esnek aynı şey. Yüzbin kez söyledik. Imkb ile istanbul menkul kıymetler borsası ise inisiyatife kalmış. Sonuçta acik yazılmalı. Ama ösym 'nin takdiridir net bisey demek doğru olmaz. Onun dışında diğer 2 soru icin açık ve net olarak:
2 ay 60 gün olmaz, dalgalı ve esnek aynı şey.adım gibi de eminim.
-
@popescu bende tr eko ve insan haklarini sori hazırlayarak çalıştim.gayet iyi oldu PDF yaptım onu sonra .anayasayı boşluk olarak kanunu. Yazarak çalıştım .mulkiyet kamu yararı boşluk
Olarak yazmıştım direk cevapladim onu .idareyi de renkli kalemlerle not hatırladım .iktisat KPSS bilgisi olmadan not hatırladım bir dosya yaptım ve bir aylık süremi aldı.hergun tekrar ettim .birikim olduğu için kısa sürdü tabi.bir sonraki sınava direk hazır notlarla giricem -
@rorschach159 hahaha biliyor musun dostum bende dalgalanmaya karşı esnek kur yazacaktım. Oyle okumuştum bi yerden. Sonra dedim boyle kur mu olur. Dalgalı yazdim. Parantez icinde de esnek dedim:)))
-
https://i.hizliresim.com/MaJ9Na.jpg tcmb programında esnek ibaresi yazmıyor, dalgalı kur diyor. üç beyazda herkes pamuk yazıyordu ama programda pamuklu bez gibi ibare var diye ösym kabul etmemiştir. sonuçta ösym bu açık uçlu kısımda asli hedef dedği resmi belgede ne yazıyorsa onu kabul edebiliyor bazen. resimde programı yazdım. ama bence esnek kur da kabul edilmeli fikrindeyim. ama ösym inaşllah kabul eder.
-
@daywalkers hocam 100 tam puan alan kişi listede var zaten oradan bakabiliriz
-
@yakupcemil bu forumda senin kadar bos konusani gormedim.guclu ekonomiye gecis programi kanun mudur? merkez bankasinin yayinlarini acip okursan dalgali serbest esnegin ayni anlamda kullanildigini gorursun.vah vah programda parantez icinde esnek yazmamislar gitti guzelim soru mantiga bak ya.merkez bankasi 2002 de dolara mudahale ederken 2001 de esnek kura gecilmistir ancak asiri dalgalanma oldugu icin mudahale gerekli gorulmustur diye aciklama yapmis.esnek=dalgalidir aksini tartismak bile sacma.milletin kafasini bulandirma. anladik dalgali yaptin ordan sadece sana ekmek cikacak diye bekle sen.
-
@ultras06 üç beyaz da program hocam pamuk yazmadılar diye herkesi ösym yaktı, ama bunu da unutmayınız
-
@refik-soydam @Yakupcemil haklı çıkma ihtimali %51 soru gegp açısından sorulduğu için dalgalı kur dışında bir cevap kabul etmezse un pamuk şeker gibi bir anlayış tekerrür eder ve bizlerde buna az çok şahitiz.bakalım sonuçlar ne gösterecek
-
@yakupcemil imkb kisaltma. puan verilmeyebilir. osym uzun cevabi isteyebilir.
dalgali ve esnek kur ayni sey.
2 ay ve 60 gun farkli sey. ust uste 2 ay 60 gun olmaz. -
@fc-real-gdp Nasil yani anlamadim.dostum
-
@g4z1 kardeşim seb geçen sene 49 ham puan bekliyormşssn 70'e yakn puan geldi değil mi senin ?
-
@siyasetbilimci en güzeli böyle çalışmak, bir dahaki sınava da böyle çalışıcam.