2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@bf24 kardeşim aslında ceterisparibus un dediği gibi hesaplanır. Toplam neti 2.5 le çarparak ham puan elde edilmez . Bu şekilde alandan fazla yapıp gkgyden düşük yapanın göreli olarak tam tersi duruma göre bir avantajı kalmıyor.
Sınav ilanına dikkat ederseniz ''Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi için hesaplanan standart puan 0,4 ağırlıklandırma katsayısı ile Alan Bilgisi Testi için hesaplanan standart puan 0,6 ağırlıklandırma katsayısı ile çarpılarak toplanacak ve bu şekilde adayların Ağırlıklı Puanı bulunacaktır.'' ibaresi var sınav sonucunun değerlendilmesi kısmında .
Yani formül ; ( Alan neti2,50,6 + Gk Gy neti 2,50,4) * 2 şeklinde hesaplanır . -
@bf24 girdiğin sınavın ilanını okusaydın keşke.
-
tahminlerime göre 16 alan , 10 gkgy ( türkçeye 4 dedim yani türkçe içinde) tartışmalı soruları takip edemedim çok fazla hangi sorularda vardı çelişki ? bilen bir arkadaş topladıysa çelişkili soruları paylaşırsa çok sevinirim. Sanırım sınırdayım bu netlerle konuşulanlara bakılırsa
-
@sz imkb,ödenti olan soru,ıs-lm sorusu,işsizler-çalışanlar sorusu şu an için üzerinde çok tartışma olan sorular kardeşim.
-
açıklanma süresi uzadıkça foruma üye olan sayısı artıyor, ben de öyle üye oldum insanlar konuşacak dillerinden anlayan birilerini arıyor.
-
@orkaraca imkb ve ödenti yanlış yaptım tartışmasız , diğer iki soruda ise ; ıs lm= tam dıslama , çalışanlar sorusu da aktif nufus yaptım . 2 çelişkili olan sorum var bunlara ne diyolar kardeşim benim verdigim cevaplar dışında
-
@ykpgoc Hocam bu formülden sonra çıkan sonuca birde standart sapma mı ekleniyor?
-
@sz genel kanı ikisininde tartışmasız doğru olduğu kardeşim. Net bilgiler.
-
@luthor Arkadaşın söylediği şekilde bir hesaplama yok 0,6 ve 0,4 katsayıları standart puan için var ham puan için olmaz.
-
@ykpgoc Eğer puanlar senin dedigin gibiyse 16.5 Alan 10 GK sorusunu direk 2.5 puanla carptiginda 66.25 ham puan yapiorken
Senin dedigin mantikla yaparsak 70.3 ham puan yapior yani arada ciddi bir 4 puanlik fark var.
-
Birde şunu belirtmekte fayda var 0.6 ve 0,4 katsayıları aslında soru sayısına yedirildiği için hiçbir önemi yok. Bir alan doğrusunun dha fazla puan getirmesinin sebebi sınava girenlerin alan ham puan ortalamalarının düşük olmasıdır. 0.6'yla hiçbir ilgisi yok.
-
@ceterisparibusss peki kardeşim
-
Bu forumu yeni keşfettim inan çevremde derdimden anlayan 1 adam yok. Kocaman bir aileden farkı yok buranın teşekkür ederim cevabın için.
-
puanlama sisteminde benim anladigim bu 0.6 ve 0.4 katsayilarinin standart sapmadan gelecek puanin hesaplanmasinda kullanildigi.ham puana eklenecek olan standart puanda alan bolumunun avantaji az da olsa ortaya cikacak.
-
@sz eyvallah kardeşim.
-
@snotz 46,25
-
3 hafta önce aralıkta 100 kişilik ya sınav ya da ilan gelecek diye yaptığım paylaşımın ardından beni resmen trol ilan edenler vardı , bakıyorum da hem onlar hem de onlara destek verenler bile aralıkta 100 kişilik ilana gözü dikmiş durumda
-
@can-mavi olur olur dur daha bu sınav açıklanmasın daha neler görüp duyacağız sen sıkma canını kardeşim,gül ve geç...
-
@orkaraca aynen kardeşim , cidden insan psikolojisi acayip , hele ki sınava hazırlanan insan psikolojisi daha bi acayip
-
@can-mavi trol diyen,olmaz sınav diye yazan,en çok hazırlık yapan kişidir.hep böyle oluyor genelde .