2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@kemoenes eyvallah dostum
-
@kemoenes max 24 değil hocam türkçesiz fiyoe arkadaş orayı atlıyorsunuz.
-
@bf24 mesela alandan 24 gygk den 16 doğru yaptın yani full [(24x2,5x0,6)+(16x2,5x0,4)]x1,923 eşittir 99.99 puanın olur ham puan
-
Arkadaşlar sanırım alan neti yüksek olan işi götürecek. Arkadaşın ham puan hesaplama formülüyle normal hesaplama formülünü kıyaslarsak alan neti iyi olan çok avantajlı olacak gibi
-
@keynes69 Allah razı olsun hocam inşallah burada emek veren birçok değerli arkadaşlarımızla mülakata kalırız️
-
@gökbörü eyvallah da hocam demek istedğim şu zaten sınavda soru yanında yazan puanları da hesapladığında da 100 yapar. Ösym nin bu şekil bir açıklaması yokken hampuan hesaplamada neye dayanarak 0.6 0.4 le çarp topla sonra 1.923 ile çarp sonucuna ulaştınız. 0.6 ve 0.4 katsayıları sınavın yüzde 60 nın alan yüzde 40 nın gk olduğu ve standart sapma hesabında kullanıldğıydı bizim bildiğimiz.
-
@bf24 Vize + Final sistemini biliyor musunuz?
%30+%70 veya %40 + %60 = Başarı Puanı -
@bf24 hocam ilana ben de senin gibi düşünüyordum. Ama ilana baktığımda ağırlıklı ortalama hesabı, standart sapmadan bağımsız olarak bu şekilde hesaplanıyor. 2 ile çarpmaktan ziyade 1.923 matematiksel olarak daha dogru. (Zaten 2 diyen arkadaşlarda aşagı yukarı demişti)
-
@kemoenes türkçe dahil değil hocam( tabi sadece doğru saydıklarımıza göre )
-
@bf24 türkçemin kötü geçtiğini hatırlıyorum hocam.
-
@snotz hocam çok şükür üniv okuduk o hesabı biliyoruz da o genel kabul görmüş bir hesaplama yöntemiydi açıkça yazan bir sistemdi yani. Biz bu sisteme bu sınavla ilgili nereden vardık ösymnin hangi açıklama kısmından bunu merak ettim sadece. Bu katsıyalaeın standart sapma hesaplamada etkili olduğunu biliyoesuk bugüne kadar sadece. Ham puan hesaplamasında da kullanıldığı sonucuna nasıl vardık hocam. Bunu merak ettim.
-
@kamikaze anladım hocam eyvallah
-
Arkadaslar verdiginiz formule gore hesapladim ham puanim 70 küsur (turkce dahil ) sizce mulakata kalma sansim var midir ?
-
@cengizkan2 forumu biraz okuyup soracaginiz seyleri oyle sorun hocam. 70 kusurle mulakata kalir miyim gibi sacma sorularla muhatap etmeyin insanlari.
bu arada ham puanim 98 mulakata kalir miyim arkadaslar ?
-
@ugur1144, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@Dolaylı-tümleç Puanların farklı olmasının sebebi testlerin puanlarının ayrı olması yani standart sapmalarının farklı olması. Kendi içinde örneğin genel kültürden herkes çok kötü yaptı genel kültürden yaptığınız her soru size daha fazla puan getirecektir. Gerçek ham puan hesabını yapmak için her test için ayrı ham puan hesaplaması yapmalısınız. Örneğin genelkültürden 12 doğrunuz varsa genelkültür ham puanınız 75 alan dan 12 doğrunuz varsa alan ham puanınız 50 dir. Burda alan puanınızı 0,6 ile gk puanınızı 0,4 ile çarparsınız toplam ham puanınızı 60 bulursunuz. Buda bizim başlangıçta yaptığımızla aynı 24 doğru çarpı 2,5 . 0,6 0,4 katsayıları söylediğim gibi soru sayısının içinde gizli olduğu için basit yoldan yaptığımızda katsayılar ihtiyacımız yok. Umarım açıklayıcı olmuştur.
Arkadaşlar yukarda konuyu açıklamıştım sizin yaptığınız gibi bir hesap hertürlü yanlış.
-
@issiz kardesim niye hiddetleniyorsun adam gibi bir soru sorduk ne bu ofke ?
-
@bf24 kardeşim katsayılar sınav ilanında yazıyor , havadan uydurma rakamlar değil
-
Arkadaşlar sınav hesaplama sistemi daha farklı zira hem bölümlerin ortalamasını bilmek gerekli hem de standart sapmayı bilmek lazım.
Bunları bildikten sonra ortalaması 50 standart sapması 10 olacak şekilde şu formülde yerine koyup '' T=50+ [10. (NET SAYISI - ORTALAMA NET SAYISI)/ STANDART SAPMA)] şeklinde toplam puan hesaplanıyor. -
@bf24 Kılavuzda var bu bilgi.
Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Alan Bilgisi Testi için puanlayıcılar tarafından soru bazında verilen puanlar test
bazında ayrı ayrı toplanacak ve bu toplamlar testlerin ham puanı olarak belirlenecektir. Her test için sınava giren
4
adayların ham puanları kullanılarak ortalama ve standart sapma değerleri bulunacaktır. Bulunan ortalama ve
standart sapma değerleri kullanılarak her test için adayların ham puanları, ortalaması 50 ve standart sapması 10
olan standart puanlara dönüştürülecektir.
Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi için hesaplanan standart puan 0,4 ağırlıklandırma katsayısı ile Alan Bilgisi
Testi için hesaplanan standart puan 0,6 ağırlıklandırma katsayısı ile çarpılarak toplanacak ve bu şekilde adayların
Ağırlıklı Puanı bulunacaktır.
Ağırlıklı Puanlar, en büyüğü 100, en küçüğü Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi Ham Puanı ile Alan Bilgisi Testi
Ham Puanı toplamının en küçüğü olacak şekilde puanlara dönüştürülecek ve bu puan Genel Başarı puanı
olacaktır.
100 tam puan üzerinden 70 ve daha yüksek puan alan adaylar, en yüksek puanlı adaydan başlanarak puan
sırasına konacaktır. 70 ve daha yüksek puan alan adaylardan, ilan edilen kadronun (100), 4 katı olan 400 aday
mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 400. adayla aynı puanı alan diğer adaylar da mülakata katılmaya hak
kazanacaklar ve İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaklardır. -
@cengizkan2 hocam hakkaten yapmayın..