2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@onuktekin hocam benim aklında kalan kısmı şu şekilde "toplam refah fazlası ne kadar?"
-
@onuktekin kardeş hala anlatamadik hisseler nerede satılıyor demiyor soru hangi İdare yapıyor diyordu
-
@OseneBuSene Dalgalı kur ile serbest döviz kuru farklı şeyler mi?
-
@elbet1gun
Madde 47 - Görevleriyle ilgili bir suç nedeniyle haklarında soruşturma veya kovuşturma açılan belediye organları veya bu organların üyeleri, kesin hükme kadar İçişleri Bakanı tarafından görevden uzaklaştırılabilir.
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.5393.pdf
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.5216.pdf
madde 22
"(Değişik ikinci fıkra: 24/10/2011-KHK-661/60 md.) Genel sekreter, belediye başkanının teklifi üzerine İçişleri
Bakanı tarafından atanır. " -
@taromisaki9 Vallahi öyle. İlk kez girdim. Foruma bakıyorum. Adımı sorsan şüphe eder oldum...
-
@onuktekin Onun cevabı 30 muydu?
-
@Emirkym orda simdi toplumsal refah miktarini sormuştu ben 30 yaptim fakat miktar derken üçgenin alanini istiyordur kesin o yüzden 450 cevabi doğru kabul edilir.
-
Kiymetli kardeşlerim bu sinava sizin gibi emek veren bir kardesiniz olarak acizane bir soru sormak istiyorum turkce haric 23 net dogrum olmakla beraber mulakat şansim nedir ? Yorumlarsaniz sevinirim
-
@realist içişleri bakanı maliye bakanlığının mı hiyerarşik amiri? İçişleri bakanının yaptığı işlem hangi bakanlığın işlemi sayılır? Cevabınız başka bir bakanlıksa eyvallah.
-
@FC-Real-GDP ben ahlaki risk dedim bana öyle geldi tanım olarak.
-
@Emirkym Tüketici refahı+üretici hatırladığım kadarıyla 450 ama sayıları tam hatırlamıyorum.
-
@forumders Talep fonksiyonu q=80-2p , Arz fonksiyonu q=-20+2p tam rekabet piyasasında toplam refah
ne kadardır?
diye yazılmış soru bi platformda... @ONUKTEKİN -
Ahlâkî risk diyen tek ben mi varım?
-
-
@MULKİ Geçtiğimiz seneye göre yorumlayınca rahat gireceğinizi düşünüyorum.
-
@onuktekin Hocam dalgalı kur ile serbest döviz kuru arasında ne fark var?
-
Selam arkadaşlar bende esnek kur yaptım ikitsatta alternatif cevaplar olabilir kanun olmadığı için sonuçta iktisat yabancı menşeili birşey bence geçen yıllardaki arkadaşlar daha iyi bilir alternatif cevapları onlara sormak gerekir
-
@Emirkym 450 doğru cevap.225 üretici 225 de tüketici rantı.
-
Arkadaşlar gizli eylem sorusuyla ilgili geçmiş yıllarda benzer soru varmı diye kontrol ettim. Benzeyen iki soruyla karşılaştım ama bunlarda biraz farklı ve cevapları çok farklı.
Soru 1: Av bölgeleri gibi sınırlı yerlerin aşırı kullanımı sonucu ortaya çıkan tahribat hangisine örnektir cevap: Dışsal ekonomisizlik
Soru2: Bir petrol istasyonunun yakınında yeni otoyol girişinin açılmasıyla artan trafikten olumlu biçimde etkilenmesi
cevap: Parasal dışsallıklar -
@onuktekin Evet toplumsal refahtı kesin.