2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@g4z1 hocam ben de merkez teskilati yazdim soru kokunde "bakanliklarin hangi teskilatidir?"diye soruyor. dogru kabul ettim cevabimi lakin gecen seneden vesayet ornegi var onumuzde puan vermezlerse sasmamak gerekir, paranoyaklikla ilgilisi kanun metninde bakanlik merkez teskilati olarak geciyor, soru kokunde de bakanligin hangi teskilati diye yazmislar ama gecen sene vesayeti sorduklari soruda da ergin olmayan kucukleri sormadiklarini bilerek vesayet yazdim cok buyuk sacmalikti bence puan vermemeleri, tabi bu soru vesayet sorusuyla tam olarak ayni degil puan bekliyorum ama vermezlerse de dedigim gibi sasirmam.
-
@y-oguz90, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@g4z1 hocam ben de merkez teskilati yazdim soru kokunde "bakanliklarin hangi teskilatidir?"diye soruyor. dogru kabul ettim cevabimi lakin gecen seneden vesayet ornegi var onumuzde puan vermezlerse sasmamak gerekir, paranoyaklikla ilgilisi kanun metninde bakanlik merkez teskilati olarak geciyor, soru kokunde de bakanligin hangi teskilati diye yazmislar ama gecen sene vesayeti sorduklari soruda da ergin olmayan kucukleri sormadiklarini bilerek vesayet yazdim cok buyuk sacmalikti bence puan vermemeleri, tabi bu soru vesayet sorusuyla tam olarak ayni degil puan bekliyorum ama vermezlerse de dedigim gibi sasirmam.
Duzeltme: Paranoyaklikla ilgisi yok olacak,yukarida yazdigim. editlemeyi bulamiyorum yazdigim entryi insallah puan aliriz. Bakanlik teskilati yazanlar icin maalesef puan alabileceklerini hic sanmiyorum soruda zaten hangi bakanlik teskilati demiş, bu soru bi degisik geldi bana once ana hizmet birimleri yaziyodum sonra farkedip merkez teskilati yazdim ama dedigim gibi kanunda yazanin bire bir aynisi olmadigindan puan alamama endisem var
-
@snotz
daha önce de yazmıştım sıralama yapab arkadaşa, 60 puan olarak yazdı sıralamaya, kağıda ne yazdıysam sınavda doğrum yanlışım muallakta olanlar belirttim, ama yeniden yapıyosanız sıralama yeniden belirteyim bende,
türkçe- yaratıcı-özgün
- genel hatlarıyla: yüzeysel
- ".",...
- sıralama sorusu
- yorum sorusu
- boşluk kelime yazma
tarih - bozkurt-lotus davası +
- cumhuriyetin ilanı +
türkiye ekonomisi - 1946 +
- dalgalı kur rejimi ?
- istanbul menkul kıymetler borsası ?
- ytl: 2005 +
insan hakları - birleşmiş milletlergenel kurulu+
- insan hakları evrensel beyannamesi +
- kamu yararı +
- 11 nolu ek protokol -
anayasa - soru +
- 45 gün +
- 7 gün +
- seçim çev: 3 +
idare - plan ve bütçe komisyonu- imar komisyonu +
- danıştay: 2 ay +
- fonksiyon gaspı/ yokluk +
- kalkınma bakanlığı +
- atatürk : başbakanlık +
- memur: 5 yıl +
- genel sekreter: içişleri bakanı+
- görvdn uzaklş: içişleri bakanı+
- süreklilik +
- bakanlık: şube müdürlüğü -
- hizmetsel yerinden yönetimler ?
- kişisel verileri koruma kurumu+
- bilgi edinme: 15 gün +
- köy bütçesi -
iktisat - c:0,6 -
- toplm refah: 450 +
- dışlama etkisi -
- kurumsal olmayan nüfus -
- dışsallık ?
- x: 5 +
-
-
@ugur55 türkçe hariç 26 ın var hayırlı olsun demekden başka birşey yok sizin için. Helal olsun süper bir başarı.
-
@oflu6197 sorunun cevap kısmında çizili alan kısmı çok azdı cevabın yazılması gereken. Yani sığdırmak için o çizili alanı geçmişsiniz hocam demekki başka açıklaması yok ben böyle bir alam veldiyse bm kısaltması yanda genel kurul yazıp bırakmak yanlış olacağı düşüncesiyle değiştirdim cevabımı nasip
-
arkadaşlar ben de paylaşmak istiyorum müsaadenizle;
1-Bozkurt lotus davası
2- Cumhuriyet'in ilanı
3- 1946
4- Yönetimli dalgalı kur ?
5- Özelleştirme İdaresi Başkanlığı -
6- Tedavül 2004 -
7- Ekonomik ve sosyal konsey - (genel kurul olacaktı)
8- İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi
9-Kamu yararı
10- 14 no'lu protokol
11- Soru
12- 45 gün
13-7 gün
14- 3 seçim çevresi
15- İmar Komisyonu- (plan ve bütçeyi sınavda hatırlayamadım,daha doğrusu okuduğum kitapta sadece imar komisyonunun kurulması mecburidir diyordu o yüzden yarım doğru sayıyorum )
16- Danıştay sorusu 2 ay
17-Fonksiyon gasbı- yokluk
18- Kalkınma Bakanlığı
19- Başbakanlık
20-disiplin cezası 5 yıl
21- genel sekreteri kim atar; içişleri bakanı
22-görevden uzaklaştırma: içişleri bakanı
23- Merkez Teşkilat (Bakanlık Merkez Teşkilatı yazmak gerekir miydi bilmiyorum o yüzden yanlış sayıyorum)
24- Hizmet yerinden yönetimler ?
25- Kişisel Verileri Koruma Kurumu
26-Köy bütçesi
27-Marjinal tüketim eğilimi 0,8
28-toplam refah 375 (çarpmayı yapamadım herhalde)
29-Dışlama etkisi ?
30- Aktif nüfus ?
31-gizli faaliyetler: Kayıt dışı ekonomi ?
32- optimal x miktarı 5
33- grev yasağı ile ilgili soru: Süreklilik
34- bilgi edinme 15 gün -
@sınavzedee yorumlarınızı bekliyorum
-
@ugur55 hocam benim
anayasada 4 doğru 0 yanlış
idare hukuku 3 d 3 y
mahalli idareler 3 d 1 yanlış
tr ekonomisi 3 d 1 y
tarih 2 d 0 y
idari yapı 2 d 2 y
iktisat 1 d 5 y
insan haklar 3 d 1 y
türkçe 4 soru ya da 5 soru doğru bekliyorum
birde size soruyum hocam böyle bir durumum var sizce mülakat şansım nasıl sizi tebrik ederim bu arada -
@darısı-başımıza kardeşim geçen sene benim türkçe dahil ham puan 63 gelmişti ve 74.5 küsür almıştım 364. olmuştum. Bu sene en az bir soru fazla kapatacağını düşünüp en iyi ihtimalle 66 dedim ve hatta 66 ham puan bile yetmeyebilir. Burada hiçbir arkadaşımın kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum.
-
@sınavzedee iyi tablo bence hocam.Sıkıntılı soruları silseniz Türkçe hariç 24 civari netiniz var.Türkçeden asgari 3 4 gelse mülakat görürsünüz bence.
-
@bf24
teşekkür ederim, lakin 26 diyemiyorum ben, birleşmiş millet genel kuruluna grlince aynende öyle yazdım biraz zor oldu ama türkçedeki sıralama sorusuyla bu soruyu sığdırmak biraz zor oldu. -
@aliserdar-çetin
kardeşim bende ilk defa girdim, inan bilemiyorum ne olur ne biter kaçla kapatır, hepimizin hakkında hayırlısı olsun. -
Benim Türkçe dahil 63.25 mülakat zor.Şu var ufak bir ayrıntı yanılıyorsam düzeltiniz.Türkçeden sizin virgül dediğiniz sanki bana üç nokta gibi geliyor çünkü sonraki cümle büyük harfle başlamıştı.
-
@ugur55 kardeşim birebir aynı yanlışlar protokol bende de 11 iktisatta benim 450 senin de c=0,6 yanlış, belirsizlere verilen cevaplarda dışlama etkisi ve kurumsal olmayan nüfus, tr ekonomisinde dalgalıyı da sayabilirsin benden fazla direk seçim çevresi ile imar komisyonu. Benim 23,5 ekin direk 25 Türkçesiz ancak artabilir. Köy bütçesi de aynı. Yanlış sorularımız da aynı verilen yanlış cevaplar da aynı
-
Bugune kadar forum yapılan sıralamalarda en fazla 70 kişinin tahmini puanları yazılabildi. Bu 70 kişinin sınava iyi bir şekilde hazirlanmış kişiler oldugunun hepimiz farkındayız. Bu 70 kişi aynı zamanda sınavdan çıkar çıkmaz yüzleri gülen büyük ihtimal kazanırım gözüyle bakan kişiler. Bu durumları göz önünde bulundurursak 70 kişinin haricinde burada bulunmayan 200 kişi civarı bulunduğu kanaatindeyim. bu nedenle sınavın 23-25 aralığında kapanacağını düşünüyorum.
Dipnot: aktif nüfus alternatif cevap değil cevabın asıl cevabı olup diğerleri alternatif olabilir . -
@ugur55 senin tartışmasız 25 var kardeşim artabilir imkb, kurumsal olmayan nüfus, dışlama etkisi...
-
@keynes69 hocam 7656 yorum ve düşünce yazılmış durumda, artık dilimizi daha genişletelim, daha yuvarlak konuşalım. ösym gibi bir kurum varken test dışı cevaplarda kesin yargı ibaresi GERÇEKÇİ VE PEK UYGUN değil gibi. sonuçsuz bir yol artık süre de azaldı zati, iki haftaya belli olur ne olduğu, müsadenizle düşüncem dilimizi daha yuvarlak kullanırsak daha sağlıklı bir ortam olur ve kimse kimseyi kırmaz... iyi günler
-
@oflu6197 hocam sivri dilli kullandığım bir ifadeyi gösterebilirmisiniz . Aktif nüfus ifadesini kastediyosanız benim kendi düşüncemdir ki ben bugune kadar yapılan bütün yorumlara saygı duydum kimseyi kırmadım kırmayıda düşünmüyorum. Siz daha dikkatli yorumlarsanız sevinirim
-
@oflu6197 gönderilerinize baktım "SİZ AKIL SAĞLIĞI YERİNDE kişilere bırakıp bu gruptan ayrılıyorum , miktofonu size bırakıyorum "ifadesini birilerine kullanmışsınız. Bana yönelttiğiniz eleştiriden önce kendi durumunuzu gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum