2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@luthor arkadaşım yazdığımı iyi oju arkadaşın dediği gibi çıkmış soruda bu şekilde vermişlerse diyorum o bilgi doğruysa diyorum cevap kesinlikle bu demiyorum biri birşey söylesede tartışma çıkarsak diye tetikte bekliyor bazıları.
-
AÖF Çalısma Ekonomisi ders kitabı...Aktif Nüfus=Kurumsal olmayan çalışma çağındaki nüfüs..
Aktif nufus=isgucu+isgucune dahil olmayanlar -
Netleri alalim arkadaslar
-
-
Geçen sınavı unutalım ve böyle bir soruyla karsilastigimizi dusunelim sınavda;
1923 - 1930 arasında kurulan finans kurumlarından 1 tanesiini yazınız?
Cevaplar
isbankası,maadin,emlak eytamMerkez bankasını kaçıncı siraya koyardiniz? Belki de hic yazmazdınız. Ösym mantigi imkbyi aralık 1985 degil de 1986 kabul etti ben böyle dusunuyorum. Yanlis mi evet ama durum boyle saniyorum.
-
@username7 tamam da kitlerin hisse senedini imkb yapmiyor
-
@josef44 Hocam onlar sirkete donusturulup senetleri (lot) spk'ya (1982) bildirildi yıl da dediginiz gibi 1986. olay burda karisiyor.
-
@josef44 kitler hissse senedi satışını imkb de edebilir örnek halk bankası 2007 satışı, öib da satabilir örnek şuan hala ilanda gerçekleşecek ihalesi var sitesinde bakabılırsınız. imkb de işlem gören ise yada görmesi istenilen kit ise imkb üzerinden satılır imkb de işlem görmeyecekse öib satışını edebilir
-
@bfroki Dostum bende sana tepki gostermek icin veya sen kurumsal nufus cevabinda israr ediyorsun diye yazmadim.Yanlis anlasilmaya sebep olduysam kusura bakma.Benim anlamadigim su bu konunun uzmani olan kurum bir cevap veriyor ve bu cevap hicbir sekilde referans alinmiyor yok a hoca bunu dedi b hoca bunu dedi seklinde yorumlar devam ediyor.
-
@rhadamanthus Anlamadim hocam ne alaka butun hocalar kurumsal olmayan nufus dogru cevap diyormus zaten.
-
@kenan65 kardesim bastan beri bunu savunuyorum. eski iletilerime bakarsa bu baslikta sebeplerini soyledim. umarim 400 e gjrersin. tabiki bu bu bir iddia. fikrim bu yonde ancak yabilabilirim de
-
ösym imkb kurumsal olmayan nüfüs.... ödenti sorusunu sormasaydı forumda herhalde 3 bin yorum olurdu.:)
-
@luthor Hayır neredeyse butun hocalar aktif nufus=kurumsal olmayan calisma cagindaki nufus diyor.AÖF ders kitabı dahil.
-
@rhadamanthus Aktif nufus hakkinda hicbir bilgim yok acikcasi ama kurumsal olmayan calisma cagindaki nufus ile kurumsal olmayan nufus farkli kavramlar soylemek istedigim buydu.
-
@luthor Hayır ben seni teyit ediyorum zaten..Demek istediğim sorunun cevabı ya aktif nufus yada kurumsal olmayan calisma cagindaki nufus.
-
@rhadamanthus Anladim hocam hakkimizda hayirlisi bu kadar savunuyorum ama gittim bende kurumsal olmayan nufus yaptim.
-
@sgkci abi cevaplarimi yazsam bakabilirmisin bi
-
@rhadamanthus uzadıkça uzuyor da son paylasimim bu konu hakkında makro hususunda en yetkin kitap bence ve cogumuzca Erdal Ünsal makro dur. Erdal Ünsal bu soruya kitapta açık kurumsal olmayan sivil nüfus diyor. Bu kavramı ingilizcesinden bire bir çeviriyor ancak TÜİK bu kavramı kurumsal olmayan nüfus olarak alıyor. Sitesinde var bakılabilir. Kurumsal olmayan sivil nüfus = kurumsal olmayan nüfus. Ancak aktif nüfus eşittir kurumsal olmayan çalışma çağında ki nufustur ve yaş sınırı vardır. Dolayısıyla aktif nüfus =kurumsal olmayan çalışma çağında ki nüfus oda eşit değildir kurumsal olmayan nüfus yukarıda foto şunu koymuş arkadaş kaymakamlık sorusunun o sorudan ve TÜİK verilerinden açıkça çıkıyor.bunu ben söylemiyorum TÜİK ve ÖSYM diyor.
-
@luthor ben 4 t denemesinde aynı soruyla karşılaştım Yüksel bilgili iktisatını yazan bunu paylaştım kendi kitabında da Yüksel bilgili yetişkin nüfus olarak almış bir arkadaş paylaştı bu bilgiyi ben sadece 4 t denemesine dayanarak sınavda yazdım kurumsal olmayan nüfus diye hatta denemede kurumsal olmayan sivil nüfus aldığı için sivili eksik yazdım diye hayıflanıyordum ancak guyda çıkan soruyu gördüm şimdi arkadaşta kaymakamlıkta çıkan soru var deyince açıklamalardan kurumsal olmayan nüfus çıkıyor foto eklemeyi becerebilsem biri tarif ederse daha açıklayıp olacak diye düşünüyorum.
-
@oflu6197 foto nasıl ekleniyor?