2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@bfroki evet 4t de 14. Deneme 32. Soru oda kurumsal olmayan sivil nüfus diyor.
-
Benden pes sonucta Tuik 4t denemesinden daha iyi bilecek degil ya haklisiniz!
-
sadece yuksel bılgılıye den alıntı yaparak YETİŞKİN NUFUS yazdım.Yanlış mı şimdi bu !
-
@kuralo bence yetişkin nüfusta alternatifler arasında çünkü tüik çalışanlar,işsizler ve iş aramayanlara çalışma çağındaki nüfus diyor. Çalışma çağındaki nüfusta 15-64 yaş arasına karşılık geliyor.Yetişkin nüfusun tanımı da 15-64 yaş arası nüfus.
-
@can-mavi Birçok kaynak imkb nin kuruluşunu 1986 gösterdiği için böyle birşey olmazdı herhalde. ( en azından kendi adıma söyleyeyim sınavdan önceki gün çalıştığım soru bankasında imkb'nin kuruluş yılı1986 olarak yazıyordu.) Evet gerçek kuruluş tarihi 26 aralık 1985 . Ancak bu konuda kaynaklarda farklı bilgiler var.
-
@dolaylı-tümleç sizce insan hakları evrensel BİLDİRİSİ kabul edilir m,?
-
Allah'tan doğruları mı hesaplarken nüfus sorusunu , dik LM sorusunu ve ÖİB/imkb sorusunu yanlış sayarak hesapladım ,o yüzden kafam rahat , ancak ödenti sorusuna ahlaki risk dedim onu yanlış sayamıyorum yanlış çıkarsa üzülürüm , diğer sorularda zaten çelişki yok cevaplar net
-
@ugur1144 bist in sitesinde 1985 yazdığı için bence yapılan itirazın kabul edilip sorunun iptal olmasi gerekir , ben soruyu oib olarak cevapladim , soruda 1985 te kurulan deseydi bile yine ÖİB yazarak yanlis cevaplardim çünkü sınav anında imkb aklıma hiç gelmedi
-
@can-mavi Evet soruda direkt kuruluş yılı vurgulandıysa soru iptal edilmeli. Sorunun tam metnini hatırlayamadığım için bu konuda net birşey söyleyemem doğru olmaz.
-
@ugur1144 soru 1986'da kurulan diye sorulmustu hocam net hatirliyorum imkb 1985 diye dusunup oib yazdim o 94'te kurulmus
-
@kuralo beyanname,bildirge,bildiri aynı ifadeler diye biliyorum.
-
@dolaylı-tümleç Ben de Birleşmiş Milletler insan hakları temel beyannamesi yazdım. evrensel yerine temeli kabul ederlermi bilmiyorum. yanlış sayıyorum ama extra bir net gelirse iyi olur.
-
@dolaylı-tümleç ahmet nohutcu kesın olmaz falan dedıler.kuyluay kararlı almamıs alternatıflere kafam karıstı
-
@kuralo Ahmet Nohutçu kesin olmaz mı demiş? Kendi kitabında bildiri diye geçiyor zaten.
-
@ugur1144 Temel ile evrensel aynı ifadeler değil onu eklemeseydin iyiydi.
-
@dolaylı-tümleç eklemedim zaten sadece ordan puan gelirse iyi olur dedim.
-
@ugur1144 eklemeseydin iyiydi derken doğrular arasında sayma manasında demedim,sınav anında yazmasaydın iyiydi ama işte o anda insan bildiğini de yanlış yazıyor.
-
@ali-tahir "kurumsal olmayan nüfus içerisinde 15 yaş üstündekiler kurumsal olmayan çalışma çağındaki nüfusu oluşturur"kaynak tuik in sitesi dileyenler bakabilir. Ben soruda yaş var mıydı hatırlamıyorum varsa cevap kurumsal olmayan çalışma çağındaki nüfus
-
Bildiri/Beyanname/Bildirge bunlar çeviri farkliliklari... Problem olmaz Allahin izniyle.
Bi sorum olacam Hizmet Yerinden Yonetim Kuruluslari yerine ben Kamu Kurumu yazdim. Yanlis kabul ettm hala da yanlis gozuyle bakiyorum. Sonra nerden aklima bu geldi benim diye arastirdim bu internetteki hukuk sitelerinde ve birksc boyle siyasalda kitaplari okutulan otorite hocalarin kitaplarinda hep "Hizmet Yerinden Yonetim Kuruluşlari (Kamu Kurumları)" seklinde basliklar. Bilgisi olan var mi? -
@dolaylı-tümleç haklısın sınavda niye öyle yazdım bende bilmiyorum .