2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@zeynepingunlugu Hocam Türkçesiz biraz muallak oldu sanki, çünkü Türkçeyi bazı arkadaşlarımız çok iyi yaparken bazı arkadaşlarımız hiç yapamıyor. Genel bir ifadeyle kaçla kapatacağını düşünüyorsunuz?
-
@politics06 Hazırda yüklenebilecek notlar varsa yükleyelim hocam.Bir yerden başlamak lazım.Şimdi başlayacak olanlar olursa da yavaş yavaş organize olalım.Tam anlamıyla sınavdan sonra başlamış oluruz.
-
@politics06 sahsi fikrim 24-25 turkce dahil kapatacagidir hocam
-
@luthor Haklısınız hocam sanırım en çok kafaya takanlardan biri de benim.
-
@onuktekin Ben şimdi konsantre olabileceğimi düşünmüyorum hocam kendi adıma ilerleyen dönemde katılmayı daha uygun buluyorum
-
@politics06 Boşver dostum olacağı varsa olur.Daha ne sınavlar var çalışmaya devam.Bu süreçler yavaş ilerliyor bunda olmaz diğerinde olur.Benim şahsi düşuncem bu sınavda 1 2 ay çalışıp Türkçesiz 20 üstü yapan bu işin peşini bırakmamalı.İllaki tekrar sınav açılacak.
-
Eger bana kizmayacaksaniz sinavla alakali tahminim de soyle. Cok uzulen kardesimz olxak gibi cunku yigilma olcak gibime geliyor bana. 25 dogruyla kapatir ama alandan dogrusu cok olan bu ipi gogusler bi kismi da küsuratla kacirabilir. Bu sene oyle bi izlenim var ben de.
-
@kaya06 Estağfrullah hocam biz 27-28 lerde kapatır diyenlere kızmadık size mi kızacağız:)
-
Aralikta 100 kisilik bir alimin daha olacagi soyleniyor bu sinavda basarisiz olupta kazanabilecegini ongoren arkadaslarin onumuzdeki sinavda basarili olma ihtimali yuksek @politics06
-
Demek istedigim ozetle şu: belki 26 dogrusu olan kazanamicak gk gy 15 alan 11 ya da gk gy 14 alan 12 olan ile 19 alan 7 gk gy yapan ayni olmicak gibi
-
@kaya06 alan agirlikli dogru sayisi yuksek olanlarin sansi biraz yuksek
-
@politics06 Acelemiz yok hocam sonraki sınava hazırlanmaya başlayan arkadaşlar vs katılmak isterlerse diye söylüyorum.
-
@zeynepingunlugu bu sinavda kesinlikle oyle duruyor.
-
@zeynepingunlugu Olağanüstü bir durum olmaz da sınav olursa çok haklısınız tabii
-
@onuktekin kardesim senin rican olur da biz gerekeni yapmaz miyiz hallederz insallah.
-
Susmak mı doğrudur konuşmak mı bilmem
Utanç zinciridir ruhumu tutsak eden
Kırmak istiyorum bu mefruz zinciri
Aklım tamam dese de razı edemem fikrimiHer ne kadar inanmak istemesem de 18+8 = 26 ya da 17+9,5 = 26,5 ile kapatacak gibi. 27-26-25 bu üç sayıda yaklaşık 500 kişi yığılacak sanki
-
@onuktekin hocam acikcasi bende 1 hafta daha beklemeyi daha uygun goruyorum.Sinav sonuclarina gore hareker etmek daha faydali olur kanaatimce ancak uzerimize duseni yapariz yeterki fikir birligi olsun
-
@mehmed-kemal hocam siz daha once 28 dogrusu olanlarin ilk 100 girecegini soylemistinz simdi 27 dogruyu yigilma araligina dahil ettiniz net fikrinizi ogrenmek isterim
-
@mehmed-kemal zaten forumdaki tartismanin sebebi de bu aslinda. Herkes birbirine yakin yapmis 24 ile 26 arasinda donuyo tartismalar ve sonra gerilim artiyor. Kusürat ile belki de 500 kisiyi birden gecip kazananlar olcak
-
@onuktekin hocam sizin seçtiğiniz kanunlardan soru oluşturma fikri en iyisi bence. buna ek olarak ösym'nin daha önce herhangi bir test sınavında sorduğu ve açık uçlu sınav mantığına uygun sorulardan da yararlanılabilir soru havuzu oluşturulurken. zaten birçok aday diğer sınavlar için çıkmış soruları derlenmiştir. örneğin aşağıdaki soru daha önce kaymakamlık sınavının testinde çıkmış (diğer sınavlardan da yararlanılabilir: hâkimlik, sayıştay...)
"idarenin, kişilerin temel hak ve özgürlüklerine ve özellikle mülkiyet hakkına hiçbir yasal dayanağı olmaksızın yaptığı ağır müdahaleye ne ad verilir?"test sınavlarında genelde "............. aşağıdakilerden hangisidir" şeklini görürüz. bunları açık uçlu formata uyarlayarak soru oluşturubilirsiniz. yine daha önce kaymakamlık sınavında çıkmış bir soru:
"il genel meclisinin başkanı aşağıdakilerden hangisidir?" bu ve bunun gibi açık uçlu sınavda çıkabilecek sorular "il genel meclisinin başkanı kimdir" şeklinde dönüştürülerek soru havuzuna eklenebilir.