2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Arkadaşlar anayasa idarede themisi tavsiye edermisiniz kullanan varmı
-
Arkdaslae kolay gelsin , bu ibareyi kanunda bulamadım ve kamp ile a kadro arasında farklılıklar var .. nufusu 3 milyona kadar olan yerlerde en fazla 2 ,,, nufusu 3 milyondan fazla olan yerlerde eb fazla 4 genel sek yardımcılıgı bulunur diyor kampta , a kadro 3 ve 5 tane bulunur diyor kafam karıstı
-
Bir sorum daha var , vali igm kararlarına direnemiyor deniyor khk kaymakmlık grubunda bu konu hakkında bilgiis olan var mi ? Ben kampta 60 gün içinde idari yargıya gider diye okumustım
-
@fablo Hocam bende kamptan calisiyorum.A kadro ile kampi kiyaslasaniz hangisi daha faydali size gore?
Birde kampin insan haklari kitabi yeterli mi?
-
@fablo a kadro 2 ve 4 diyor hatta direk kanun maddesini yazmışlar il özel idaresi kanunu. vali il genel meclisi kararlarını geri gönderdikten sonra ne olacağına dair hüküm yok, bu yüzden meclis yeni karar aldığında vali bunu tekrar geri gönderebilir bana göre. meclisin direnme gibi bir durumu yok. belediye meclisinden durum farklı belki ordan karıştırmış olabilirsiniz. belediye meclisi tekrar gönderilen kararları üye tam sayısı salt çoğunluğu ile tekrar kabul ederse karar kesinleşir, belediye başkanı da bunu 10 gün içinde idari yargıya taşıyabilir.
-
@fablo 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
Arkdaslae kolay gelsin , bu ibareyi kanunda bulamadım ve kamp ile a kadro arasında farklılıklar var .. nufusu 3 milyona kadar olan yerlerde en fazla 2 ,,, nufusu 3 milyondan fazla olan yerlerde eb fazla 4 genel sek yardımcılıgı bulunur diyor kampta , a kadro 3 ve 5 tane bulunur diyor kafam karıstı
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.5302.pdf Madde 35
-
@luthor Hocam ben kamptan gidiyorum ama 4t nin insan haklarını aldım sanki daha derli toplu gibi geldi bana , anayasa idare kamptan gidiyorum a kadrodan soru çözüyorum
-
@kombassankoma Teşekkürler hocam
-
@giovani Hemen bakıyorum sagolun
-
İnsan hakları trk eko tarih bitti .anayasadan devam .dortgun sonra idareden devam .en son genel tekrar .ve iktisat .iktisatima güvendiğim için sona bıraktım .
-
Arkadaşlar iyi akşamlar. Burda bi arkadaş kaynaklarının linkini paylaşmıştı. Yandexten. Ama inanın bi türlü bulamadım. Kitap alamayacak bi arkadaşım var da onun için tekrar atabilirseniz çok memnun olacağım. Şimdiden teşekkürler. Iyi çalışmalar.
-
Dostlar 4t nin denemelerini çözen var mı?
-
https:// yadi. sk/d/cEgRSGJFxgYEX/hepsi icinde insan hakları kutluay kararlı ve ahmet nohutçunun kitaplari var dönüşümün kitabi var pek tavsiye etmem yanilmiyorsam kamp ve kasta var.
-
@conmaynard teşekkür ederim hocam bi soru daha sorabilir miyim acaba size ?? Anayasada askeri yargı ve ayim mülga diyor. 4tnin denemelerinde cumhurbaşkanının üye sectiği yüksek mahkemelere bu ikisini eklemişler.Artık olmaması gerekmiyor mu ?
-
@Priss geçen sınavda ek kaynak olarak almıştım kayda değer çok az soru var hocam. Sırf sormak için sorulmuş bir ton soru var. Bu da yoruyor insanı. Sınavdaki soruları yakaladık sözü de külliyen yalan. Ben pişman oldum aldığıma açıkçası.
-
@Priss herkes anayasa ve idareye yüklendiği için diğerlerine yani insan hakları , ekonomi, türkçe gibi belirleyicilere çok az bakılıyor. Denemedeki sorularla çıkabilecek farklı soru tarzlarını görmek sizin açınızdan yararlı olabilir. Çok mu ayrıntı evet bu yüzden soru tutturmuşlar zaten çünkü her şeyi sormuşlar ama aaaa bu çıkabilir diyeceğiniz güzel eleyici sorularda var açıkcası. Ben beğendim bu yüzden
-
-
@Priss her soru eşit puan değildi diye hatırlıyorum ben yanlış hatırlamyorsam tabi normal sınavda daha yüksek alırsın bence çünkü hafızanı tamamen zorluyorsun orda çok aşırı basit sorularda geliyor çoğu imla yazım yanlışı vs den gidiyor ama dikkatli olan daha yüksek alıyor bence
-
@Priss 4t sınavın formatından uzak bence hocam. Türkiye ekonomisinde ve insan haklarında güzel sorular yok değil hakkını yemeyeyim. Almadıysanız gerek yok diye yazmıştım.
-
@karamell askeri yargı kalktı kitap eski basımdır büyük ihtimal dikkate almayın.Ayim ve askeri yargıtay içeren bilgileri es geçin.