2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@tayfuns06 geçen sene tahmini kaç doğru ile kaç puan aldınız.
-
@safiTÜRK69 aslında doğru kabul ediktim ama ben düşük tutayımda ne çıkarsa bahtıma hesabı yaptım. pek umudum yok açıkçası bu netlerle küsaratla veya 1-2 puanla kaçar.
-
@Dolaylı-tümleç 2-3 net eksigim vardı bana göre 18 19 civarıydı. ösym neye puan verdi vermedi bilmiyorum.
-
@tayfuns06 kardeşim bende seninle aynı durumdayım. Ya olur ya olmaz netlerimiz aynı geçen seneki durumumuzda aynı. Türkçe ile beraber 27-28 yapan mülakata kalır digerleri biraz sıkıntılı.
-
@safiTÜRK69 kardeşim hemen hemen aynımıymışız. işte ya sınırdan mülakata gireriz yada sınırdan döneriz ama en düşük 26 olur sınır tahminim (iyimser hali) daha altta kapatmaz arkadaşlar. keşke geçen sınav gibi olsa
-
@tayfuns06 hocam 16,5 alanda iktisat kaç tane kurumsal olmayan haricinde dışlama etkisi ödenti sorularını nasıl değerlendirdiğiniz?
-
@sofuoglu öncekiler 33-35 günde açıklandı hocam. Totalde bu da o civarda açıklanır diye düşünüyorum
-
kapatır kapatı bal gibi 24-25 le kapatır burdaki 26-27-28 doğrular açıklanınca düşer 19-20-21 e
-
Geçen sene 24 netle kapatıldığı söyleniyor, 400.arkadaş 25 neti olduğunu bir diğer arkadaş da alan ağırlıklı 24 netle mülakatta olduğunu söyledi
-
@tayfuns06 senin cevap doğru kardeşim. İktisatın duayeni Erdal Ünsal kitabında çok net bir şekilde kurumsal olmayan sivil nüfus yazıyor.
-
@tayfuns06 kaç puan almıştınız?
-
Gecen sene de sorularin kolay oldugu ve 27 28 net ile kapatacağı soyleniyordu bu forumda ama 24 ile kapatti bu sınavda 24 veya 25 ile kapatır
-
@tayfuns06 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
@mehmetsy imkb ,2005, kurumsal olmayan sivil nufus dogru kabul görürse 25,5 net türkçe hariç. açık net olsun diye yazdım.
2005 ve kurumsal olmayan sivil nüfus cevaplarını doğru kabul etmelisiniz hocam. Bunlar için evham yapmaya da gerek yok artık.
-
Bu sınavın cevabı net olamayan 2 sorusu da iktisattan. Birisi gizli ödenti, diğeri de iş piyasası tanımı sorusu. Forumda kurumsal olmayan sivil nüfus olduğu yönünde bir eğilim var ancak ben sınavda da tam olarak hangi tanımı sorduğunu kestiremedim. İşgücü en yakın geldi, doğru olmadığını bile bile yaptım.
Soruda işsizler+çalışanlar+ümidi kırılan işsizleri soruyor.
Cevap kurumsal olmayan nüfus olamaz. Evimdeki çocuğum bu nüfusa dahil ama soruda onu dahil etmemiş.
Cevap kurumsal olmayan çalışma çağındaki (sivil) nüfus da olmaması gerekir. Ev hanımları, kendi hanelerinde kalan öğrenciler, engelliler soruda dahil değil.
Cevap işgücü de olamaz. Ümidi kırılan işsizler işgücüne dahil değil.
Dolayısıyla, literatürde ya bilmediğimiz bir tanımı var ya da soru iptal edilmeli.
-
@ersagun hocam soruda çalışan+ işsiz + işsiz olan ve iş aramayanlar sorulmuştu.
https://screenshots.firefox.com/AjWgsm3V0kWnMeeP/null Kurumsal Olmayan Sivil Nüfus "Erdal Ünsal"
Zeynel Dİnler aynı kavram için Aktif Nüfusu kullanmış. İkisi de kabul Olur. Bunlardan şüphe duyulmamalı. Ayrıca ben daha fazla alternatif cevap olacağını düşünüyorum.
-
@bfroki tam engelleme ve dışsallık denen soruyuda gizli maliyet yaptım aklıma bişey gelmedi. iktisattan kurumsal olmayan sivil nufus dogru kabul edilirse 4 edilmezse 3 doğrum olacak
-
@Dolaylı-tümleç 72 küsür
-
@Göktürk inşallah dediginiz gibi olur lakin ösym nin neyi kabul edip etmeyecegini bilmiyoruz temkinli olmak istedim.
-
@suigeneris88 24 25 e düşecegine katılmıyorum lakin çoğu insanın kendi doğrusunun düşeceginden eminim , kendi doğrularım için zaten net 22.5 dedim(türkçesiz ) sıkıntılıları çıkardım.
-
@Göktürk hocam umidi kırılan is aramayanlar sorulmuştu, bundan eminim, beynim bana oyun oynamiyorsa. Mesela ev hanımları bu gruba girmez. Sınavın en tartışmalı sorularından birisi budur. İs aramayan deyip hocaları referans gösterdiğinizde büyük bir kümeyi alıyorsunuz, umidi kırılıp is aramayanlar bu kümenin alt kümesidir, sorunun tartışmalı olması da buradan kaynaklanıyor.
Yine de en yakın cevap kurumsal olmayan sivil nüfus görünmekle birlikte, kurumsal olmayan nüfus cevabi yanlıştır.
"İş aramayan işsizler" ibaresi idiyse o kısım cevap: kurumsal olmayan çalışma çağındaki (sivil) nüfustur.