2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@turgi daha sinavi kazandiginiz bile belki degilken meslekleri asagilamaya calismak nedir guy sinavindan ne farki kaldi diyemezsn senn asagilamaya calistigin kisilerle calisiyorum ve hepsi ustun karakterli en azindan ukalalik ile alcakgonullugun farkini bilirler. Senn begenmedigin isi yapiyorum ve 2 kez kaymakamlik sinavini kazandim iyi dereceyle.ancak bu sefer girmedim sinava. Iyiki de girmedim senin gibi dusunenlerle ayni heyecani yasamiyorum cok sukur.
-
@makif34 Mesleği bırakma nedenleri nedir hocam? Bazı arkadaşlarımız taşrada çalışmak istemiyor merkezde kalmayı tercih ediyor, onlarda bu gibi sebeplerden dolayı mı?
-
@mehmetsy @onuktekin @kamikaze @Dolaylı-tümleç @safiTÜRK69 @makif34 ve aklima gelmeyen guzel yurekli ve uslubuna azami dikkat eden arkadaslardan Allah razi olsun.
-
@Göktürk
Tüik sitesindeki tanımlara göre kurumsal olmayan nüfus cevap gibi görünüyor. Şimdi geçen seeneki sorularda tali bir takım eksiklikler olasanda aslı değişmediğinden cevaplar kabul görmüş ama bu çok net. Ben de işgücü yaptım, altif nüfusla aynı şey olduğunu da alanı makro ekonomi olan hocaların kitaplarından tespit ettim. Yani inşallah aktif nüfus ile işgücü de kabul görür fakat bu kavramların içeriği tüik’de belirtilmiş. Bu kurumun cevaplarıyla ösym nin cevaplarının çelişmesi komik olur. Hayırlsı. -
@kaya06 Bazen diyorum ben bu kaymakamlığı kazansam bile nasıl altından kalkarım.Aslında eğitimim veya diğer etmenleri yanyana koyduğumda kendime yakıştıramıyorum.Daha sonra sınavı kazananlara veya burada hazırlananlara bakıyorum bi özgüven geliyor.Bu arkadaşlar yapıyorsa bende yaparım diye. Yanlış anlamayın ama 15 gündür yaşanan tartışmalar veya üslup burada kimseye yakışmıyor..
-
@kaya06 o sizin güzelliğinizden
-
@safiTÜRK69 haklisin kardesim
-
@makif34 estagfurullah krdsm
-
Sorularin tartisilmasini anlarim ama insan veya meslek kucumseme olunca keyfim kaciyor. Kaymakam olundugunda emriniz altinda onlarca memur olcak boyle mi davranilcak memura ve diger vatandaslara...
-
@mmüfettiş
işgücü, çalışanlar + işsizlerden oluşur. Soruda ekstra olarak işsiz olup iş aramayan kesim dahil edilmiş. En azından benim bilgim bu yönde.
Yanlış anlamayın sırf bilmediğimden, görmediğimden soruyorum.
İşgücü ile aktif nüfus aynı diyen kaynaklardan birini gösterir misiniz ? -
@turgi Önceki iletiniz için mesaj attım uzatmak istemedim fakat olumlu hiç bir şey yazmayıp, konular hakkında iki soru dışında-(1)2016 yılında kurulan kuruluş sorusunun cevabı netleştimi (2)Arkadaslar 2016 yılında kurulan kuruluş cevabını netleştiren olmadımı ?- bir katkınız olmadan bu kadar rahat bu sözleri söylemenize hayret ediyorum.
Genele konuşuyorum kimseyi hedef almıyorum deyip benim paylaştığım anayasa mahkemesi kararını örnek veriyorsunuz.Kendi cevabını aklamaya çalışıyor diyorsunuz.İşin kötü yanı konuyu okumamışsınız. Konuyu bilseniz neden o kararı paylaştığımı anlayabilirdiniz.Konuştuğumuz şeyi okusanız anlamaya çalışsanız içim yanmaz.Burada soruların tekrar sorulmasının ve hep aynı şeylerin konuşulmasının sebebi-sizin yaptığınız gibi- geçmiş iletilerin taranmaması,incelenmemesi. Kaymakam adayı olmadan önce olunması gereken şeyler var.Bunun hakkında biraz düşünün. Bu konuyu buraya yazmadan size mesaj attım ki-buna da cevap vermediniz 2-3 gün oldu- belki hatanızı anlar üslubunuzu düzeltirsiniz diye fakat ne konuştuğunuzun ne anlama geleceğinden ne de nezaketten haberiniz var.Sizin gibi bordo klavyeli arkadaşlar burayı mağlumlar.net'e çeviriyor.
Lütfen üslubunuza dikkat edin.Sizin aşağılamanızı,egonuzu kimse çekmek zorunda değil.Bunlarla beraber lütfen biraz noktalama işareti kullanın.
-
@kaya06 Allah sizden de razı olsun hocam.İyi niyetiniz ve güzel düşünceleriniz için.
-
@kaya06 güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim,Allah sizden de razı olsun.
-
Cok kıymetli arkadaslar yaklaşık olarak nisan ayindan beri buradayım daha cok son kaymakamlik sinavina iliskin olarak etkin kullanabildim burayi. Ama uzulerek söylüyorum ki kaymakam olabilmenin verdigi ağırlığı bırakın yasinin verdiği olgunluğu taşiyamayan arkadaşlar bulunuyor. Burasi hakikaten bgi alip verme bimgi konusunda tartışma ve surec hakkinda daha etkin bir sekilde fikir yürütme ve yorumda bulunmak amaciyla var ama son gunlerde iyice başka mecralara kaydi. Umarım ilgili yöneticiler bu sınav icin burayi yoruma kapatirlar. Başka da baslik açilmaz. Zira burasi cok kıymetli ve cok dergerli bilgielrin arkadaslarin dostların olduğu bir camia. Daha fazla kalp kirmaya degmez. Kendim adima bundan sonra yorum yapmayacağımi bildiririm. Herkese hayirli aķşamlar diliyorum.
-
@turgi Şikayet etmek tabi kolay. Buyrun yanlışın neden yanlış olduğunu ve doğrusunu anlatın.Böylelikle sizin muhteşem bilgilerinizden yararlanalım. Belki buradakilere mevzuata,içtihata,teori kitaplarına,hocaların kitaplarına vs bakmadan soruların nasıl tartışılacağını öğretirsiniz.
Tek tek sayamadığım için özür dilerim.Kalitenin düştüğünden bahsedenlerin iletilerine de bakıyorum-sizinki gibi- bir tane dolu bir içerik bulmak zor. Yine sesimi çıkarmayacaktım ama birilerini aşağılayan,birilerine yukarıdan bakan insan görünce dayanamıyorum.
Bunu okuyup gereksiz yere üzdüğüm ya da gerdiğim birileri varsa çok özür dilerim.
Allah hakkımızda hayırlısı versin.
Saygılarımla. -
İnşallah aldığı eğitimle verdiği emekle duruşuyla kişiliğiyle karakteriyle özellikle devletimizi temsiliyeti ile hakiki manada görevi yapacak ve hakkini vererek hak yemeden Allah'a kul Rasullulah'a ummet olabilmeyi şiar edinmiş arkadaşlarimizin kazanması niyetiyle inşallah...
-
@oneday hangi soruyu ? Biraz açıklasaydın pdf de pek belli olmuyor hangi soru için cevabın ne olduğunu kanıtlayan bir bilgi ise paylaşsaydın direk...
-
@Göktürk
Kemal yıldırım makro ekonomi 8. Baskı sayfa 67 -
@Göktürk
![0_1506194324820_384AD865-F797-4C21-8B4C-4E2A65D5204A.png](Yükleniyor 100%) -
@mmüfettiş hocam şuraya sorunsuz yükleyebilir ve buradan görüntülülenmesini sağlayabilirsiniz. https://hizliresim.com/