2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@politics06 hocam alandan 13 doğru GK gy 12 doğru bekliyorum mülakata kalma durumum nedir
-
@aliserdar-çetin benim de sizinle aynı hocam net sayım. 15 alan 10 Gk Gy bekliyorum. Umarım mülakat gelir. Bence umut var
-
@aliserdar-çetin kardeşim inşallah din kardeşiyiz. 13 alan 12 yada 13 yetenek kültür var bence ihtimal var ama yüksek değil kışa hazirla kendini yaz çıkarsa bahtina kusura bakma dürüstçe fikrimi söyledim.
-
@odaklan25 inşallah hocam mulaktta beraber girmek nasip olur
-
@ali-tahir inşallah kardeşim gönlümuze göre olsun mülakatta da görüşmek nasip olur
-
@politics06 24 aralık 2016 sınavında adlı hakimlikte standart sapma sıfırdı...idari hakimlikte 3-3,5 civarındaydi....
-
Foruma katılan yaklaşık 100 arkadaştan en az 70 i mülakata kalacaktır. İddia ediyorum.
-
@mehmed-kemal Hocam moral bozmak veya umut tacirliği şöyle dursun yazdıklarınız okumaya ve dikkate almaya değer.
-
@politics06 Teşekkür ederim hocam. Sadece buradaki tüm kardeşlerimin heyecanını paylaşmak istiyorum. Belki mülakata kalmayı garanti gördüğü halde buraya gurur meslesi yapıp (afedersin kendini bi b. zannederek) yazmayan yazanları da hakir gören gürüha karşı buarada samimiyetle paylaşımda bulunan siz değerli kardeşlerimle olmak daha mutluluk verici. Ben de 30 üzerinde bekliyorum. Ama burda 24 25 vs yapıp heyacanla bilgi arzusu olan kardeşlerime yardımcı olmak herşeyden daha güzel. Yıllardır bu sınavla uğraştık. Kendimiz kaymakam olamadık ama bari samimiyetini ortaya döken kardeşlerime nacizene bilgilerimizi aktaralım. Dışarıda bu foruma küfreden züppeler yerine sizler kazanın daha iyi.
-
@mehmed-kemal Eyvallah hocam, inşallah bu dönem gönlünüzdeki bu mesleğe erişirsiniz. Ve inşallah bu dönemde veya bir sonraki dönemde sizlerin arkasından gelebilmek nasip olur.
-
@sirius mahfi hoca dıssal eksi ekonomiler demişti yanlıs hatırlamıyorsam ve ayreten dısallık ıle dıgerı farklı seyler kanımca?
-
@kuralo Mahfi hocaya yanlış aktarıldığı söylendi, asıl cevap dışsal ekonomiler demiş, dışsal ekonomi ile dışsallık aynı şey diye geçiyor .
-
@politics06 kardeşim iktisatçıyım ,soruya dusunmek için cok vaktim oldu.Yani yuksel hocanın tum kıtabını aklımdan gecırdım.Hıcbır cevap bulamadım.
Aslında dışşal ekonomılerınde olmaması lazım cunku tanım uyşmuyor.Orada sorulan soru bence UZAYDAN gelmiş.Dıyorumkı dısallık gızlı olmaz ,hadi oldu dıyelım ÖDENTİ olusturuyorsa ..,Negatif dışşallık yazayım dedim ama en son dışşallık yazdım.
Mahfi hocanın bılgısının bınde bırı vardır bende ancak AHLAKI TEHLIKE sankı daha mantıklı gelıor gızlı odentı dedıgı ıcın,Ancak dıssalık olsa cok mutlu olurdum cunku bu soruda hata yapmam benım sucum degıl osym nın soramaması -
@kuralo bende gizli atık atılırsa bunun neticesinde hem üreticiye hemde topluma maliyeti(ödentisi) olur mantığı ile negatif dışsallık yaptım ama bakalım osym ne diyecek?..
-
@kuralo banada kartel gibi geliyor cevap. Dışsallık daha çok maliyenin konusu
-
@kuralo kardeş ödenti dediği icin benimde aklımdan negatif dissallik gecti. Ama hatırlamıyorum yazdim mi yazmadım mı. Sanirim sadece dissallik yazdim. Cevap negatif dissallik olabilir mi?
-
@kuralo o sorunun cevabının asimetrik bilgi(limon problemi) olduğunu düşünüyorum.'ters seçim,ahlaki risk, asil-vekil problemi' asimetrik bilginin alt başlığını oluşturur.Üçünün de ortak noktası bir tarafın bildiğini diğer taraf bilmiyor ve eylemleri ödentilerinin artmasına sebep oluyor.Benim yorumum bu yönde.
-
@butimar olamaz kardes...soruda odentinin etkilenmesi diyordu..etkilenme pozitifte olabilir..yani cevap dışsalliksa başına negatif ,pozitif gelmez...
-
@c-ronaldoo evet bende tam olarak böyle düşünüyorum soruda olumlu olumsuz diye bir şey belirtilmemişti.
-
arkadaşlar dışsallık, asimetrik bilgi gibi durumlar ile gizli faaliyetlerin nasıl bir ilgisi var anlayamıyorum, benim aklıma sınavda kayıt dışı ekonomiden başka bir şey gelmedi