2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@josef44 ben yazdım okumadinmi?
-
@yakupcemil hocam bunlar küçük sorunlar. Şurada bunlara cevap verilmese veya konuları açılmasa yeter. Üç harfliler gibi bunlar isimlerini söyleyince geliyorlar. Yapmaya niyetlendiğimiz iş emek isteyen bir iş bu yüzden bu tipler bu konuya gelmezler. Gelseler de çamur atarlar. O da bizim nişanımız olur. İyi bir iş yapıyoruz demek ki deriz.
Polemikle,dedikoduyla uğraşanlarla muhatap olmazsak hem burada daha güzel vakit geçiririz hem de muhatap bulamayınca vazgeçerler.
Güzel şeyler olur inşallah. Hep birlikte seviniriz -
Sakinligimizi kaybetmeden birbirimizi dinleyerek anlayarak yazismalarimizda hassas olmak dilegiyle
-
@göktürk güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. Allah hepinuz için en hayırlısıni versin.Bir çok kişinin aklından geçeni dile getirmişim aslında. İnşallah hep beraber güzel şeyler koyabiliriz ortaya.
İyi akşamlar. -
@onuktekin @kaya06 ben de böyle bi organizasyonun içinde olmak isterdim. Bu sınav veya mülakatımın başarısız olması haline yaş, askerlik ve başka nedenlerden tekrar sınava hazırlanamam artık. Yalnız naçizane önerim var size. Whatsapp'a alternatif olarak "telagram" uygulamasını önerebilirim. Numaranız görünmeden rahatlıkla dosya paylaşabileceğiniz bir uygulama.
-
@fc-real-gdp hocam düşünceleriniz,önerileriniz önemli şöyle olsa güzel olur diyeceğiniz bir şey varsa söyleyin mutlaka. telegram uygun o zaman hocam kullanalım onu.
-
'Ahlaki Tehlike' Tanımı Tanım: Ahlaki tehlike, bir tarafın riske karşı korunduğunu ve diğer tarafın masrafa maruz kalacağını bilerek riskli bir olaya karıştığı bir durumdur. Her iki taraf da birbirleri hakkında eksik bilgi sahibi olduğunda ortaya çıkar. Tanım: Finansal piyasalarda, borç alanın borç verme ihtimalini azaltması nedeniyle borç alanın borç verenin bakış açısından istenmeyen faaliyetlerde bulunması riski vardır. Borçlu, yaptığı hatayı birilerinin ödeyeceğini bildiği zaman oluşur. Bu da ona daha riskli bir şekilde davranma teşviki veriyor. Bu ekonomik kavram ahlaki tehlike olarak bilinir. Örnek: Gelecekteki hasarlardan dolayı evinizi sigortalı bırakmadınız. Bu, yangın veya hırsızlık gibi bir yanlışlıkla uyarıldığında bir kaybın tarafınızdan karşılanacağını ima eder. Dolayısıyla ekstra dikkat ve ilham göstereceksiniz. Herhangi bir öngörülemeyen olaydan kaçınmak için yüksek teknoloji hırsız alarmları kuracaksınız ve bekçileri kiralayacaksınız. Fakat eviniz bütünüyle sigortalıysa, o zaman herhangi bir şey olursa hiçbir şey kaybetmezsiniz. Bu nedenle, herhangi bir yanlışlıkla yapılmaya karşı korunma konusunda daha az teşvik ediyorsunuz. Bu durumda, sigorta şirketi kayıpları taşır ve ahlaki tehlike problemi ortaya çıkar.
KAYNAK http://economictimes.indiatimes.com/definition/moral-hazard -
Dostlar bu soruyu netleştirelim fikriniz nedir sizce doğru kabul edilmeli mi ?
-
@mulki̇ Ben bir hocaya(doçent) sordum ahlaki risk dedi ve ikna olmuştum ama başka bir hocam(araştırma görevlisi) da dışsallık dedi. Ben bilemiyorum
-
Elimde 2005 yılından kalma bi para var ve üstünde 5 yeni kuruş yazıyor.resim yüklemeyi bilsem atacam da cevap nası 2006 olsun.Ben de 2004 yaptım ama eve gelince hemen eskilerden sakladıgım paralarıma baktım : 2005 artık tartışmayın yahu yeter.
-
@politics06 hocam bence dışsallık olanı kabul edecekler dissallik daha sorunun anlamına uygun oluyor
-
@umitcoskun0644 kardeş mesele ykr tl meselesi değil hangi yıl tedavüle girdi onu soruyo
-
@mulki̇ 1.1.2005 olacak
-
@aliserdar-çetin 2005 cevap için yeterli değil mi?
-
@aliserdar-çetin hocam dışsallıkla ilgili bilgi paylaşın anlamına tam uyuyor dediğiniz maksat karşılaştıralım daha doğru sonuç elde edilir
-
@politics06 yeterli ben ayrıntılı yazdım sınavda aynı şey neticede 2005 bile yeterli
-
@mulki̇ hocam diğer tarafı etkilediği için anlama uygun buldum
-
@mulki̇ tedavüle 2006 da girse nası 2005 te ytl basılıyor.Tedavüle girmesi kullanılması değil mi?2006 diyen arkadaşın mantığına karşılık yazdım.
-
@conmaynard insan hakları ile cumhurıyet'ın ılanı aynı ıkımızınde ben dogru saydım .....Yanlış gıbı gelmedıler bıldırıyı kabul ederlernıkı bılen duyan yokmudur
-
@kuralo tdk deklarasyon kelimesinin türkçesine bildiri diyor,barolar birliğinin kitabının adında bildiri yazıyor a.nohutçu kitabında başlık olarak bildiri yazmış.Büyük ihtimal kabul edilecek ama ben yinede soru işareti koydum.