2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@bfroki hocam kitabın yazarı kim?
-
@fc-real-gdp hocam bunu Facebook'la grupta bir arkadaş paylaşmıştı yanlış hatırlamıyorsam Erdal Ünsal kitabında böyle almış demişti foto atmıştı.
-
@daywalkers teşekkür ederim hocam çalışmaya başladım zaten dediğin gibi kaçarsa uçuk sorular kaçsın yalnızca. 0.8 ve 5 i işlem hatasından kaybettim. Heyecan yapmışım sanirim, her ne kadar rahat oldugumu düşünsemde.neyse Bu defa zor gibi de Insaallah olur 2.de bakalim. Sagolasin bilgiler icin.
-
@bfroki hocam ankara sbf mezunuyum Erdal Ünsal'ın kitaplarında test sorusu olmazdı.
-
@fc-real-gdp bilmiyorum ki hocam bende dediğim gibi bir arkadaş paylaşmıştı ekran görüntüsü olarak almıştım tam yeri gelince paylaştım burda sizce cevap kabul edilir mi peki hocam crowding-out(dışlama etkisi) genellikle makro kitaplarında dışlama etkisi olarak alıyor genel manasıyla...
-
@bfroki ben de sınavda dışlama etkisi yazdım. genel manada dışlama etkisi olarak adlandırılıyorsa zaten kabul edilmesi lazım.
-
@aliserdar-çetin Umarim cevap Dişsalliktir. Ama inan bilmiyorum. Yrd. Doç bir arkadaşima sordum. Kesin Dışsallik dedi. Ama diger bir Yrd.Doç arkadasim Dişsallik kesin olamaz. Ahlaki Risk e daha yakin dedi.
-
@butimar Eğer istersen olur. Sen istersen sende o potansiyel varsa birgun olur. 1 de olur 2 de olur 3 de olur. Birgun olur. Asla vazgeçme ama tek hedefinde bu olmasin
-
@daywalkers cevap şayet dışsallıksa dışsal ekonomileri de sayarlar mı kimisi aynı diyor bunlara kimisi farklı kavramlar diyor.Araştırdım bu ikisini aynı gösteren de var farklı ele alanda.
-
@dolaylı-tümleç Yüksel Bilgili hoca aynı şey diyor ama öncelikli sorun dışsallık mı onu öğrenmel lazım
-
@politics06 bunu duyduğuma sevindim ama dediğin gibi cevap Dışsallık mı o da muamma.
-
@dolaylı-tümleç Bu alanda daha bilgili arkadaşlar ahlaki risk olduğunu söylüyor ama dışsallık diyenler de mevcut tabii hocam
-
arkadaşlar bu ve benzer mecralarda takip ettiğim kadarıyla Türkçesiz 28-30 vs neti olan, yani tepeye oynayan arkadaşlardan birkaçı da "TERS SEÇİM" yapmışlar. bu cevabı da yabana atmamak gerek. ben de ters secim yaptım ve hesaba katmiyorum ama bu arkadaslarin da ters secim yaptığını görünce en azindan yanlış yapmış da olsam boşuna yapmamısim dedim.
-
Ben ahlâkî tehlike dedim çünkü tanima en uyan cevap oydu dissallik olmaz cünkü dissalik çok geniş bir tanim oluyordu .
-
Dışsallık maliyenin konusu değil mi? Hem dışsallıkta gizli eylem olmaz ki. Hala bu sorunun tartışılıyor olması ilginç.
-
Varsayalımki cevap Ahlaki risk/Tehlike olsun Ahlaki Eylem yazılmassı kabul sansı varmıdır
-
Asimetrik bilgi yaptım bende hic umutlu değilim
-
@bfroki sorunun kökünde klasik durum var mıydı? varsa bazı arkadaşlar neden sorunun cevabına klasik durum diyorlar anlayamadım
-
@sinav1453, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
Dışsallık maliyenin konusu değil mi? Hem dışsallıkta gizli eylem olmaz ki. Hala bu sorunun tartışılıyor olması ilginç.
dışsallıkta gizli eylem de olabilir açık eylem de. şöyle ki:
*ben firmayım,mallarımı gizli olarak kalitesiz hammaddeden üretiyorum,tüketici hasta oluyor;
*ben bankayım, faizleri açıkça çok çok yüksek tutuyorum,bu da firmaların yatırımlarını kızmasına sebep oluyorGörüldüğü üzere dışsallık gizli eylemle de açık eylemle de olabiliyor.
saygılar
-
@kocist Gizli olarak kalitesiz hammaddeden üretmiyorsun. Tüketici zaten biliyor kaliteli veya kalitesiz olduğunu. Ona göre kaliteliye daha az kaliteliye daha fazla para ödüyor. Sen kalitesiz mala kaliteli gibi para ödeterek tüketiciye satıyorsan burda gizlilik vardır ancak bu da dışsallık ile ilgili bir durum değil.