Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
-
@kpssamagduru ben itiraz etmeyi düşünmüyorum ama bu şekilde nasıl itiraz edilecek sınav sorularını hatırlamak mümkün değil ki itiraz hakkı sırf usul yerine gelsin diye verilmiş herhalde
-
2019'da da 657 Genel Hükümler sorulacak denilmesine rağmen detay sorular sorulmuştu.
İtiraz edildi mi hiç bilmiyorum ama benim aldığım puan yükselmemişti.
Devlet Memurları Kanunu'yla alakalı itirazlar işleme alınmayabilir bundan dolayı bilmiyorum.
-
@hışhışıhançer Ben de ondan bir şey çıkacağını sanmam soruda net bir hata olması lazım öyle bir soru da zannediyorum yoktu
-
@muddei-hususi detaydan ziyade sınavda çıkacak denen yerlerden çıkmamış olması iptal için yeterli olması
İptal edilen sorular doğru kabul edilmesi gerekmekte sınav açıklamalarında açıklama bu şekilde -
@yucesinan detay derken kastettiğim kanunda genel hükümlerin dışında yerlerden sorulmasıydı şu anda olduğu gibi.
2019'da itiraz süresi sonrası puanım yükselmemişti. Şimdi de olmaz diye tahmin ediyorum.
Zaten her geçen sene daha da zorlaştırıyorlar alımları.
-
@hışhışıhançer Puan yükselmez zaten itiraz sonucu oluştuğu için. Yani puan açıklanmadan önce soru itirazı oluyor demek istiyorum. Nihai puan itirazlar dikkate alınıp düzeltmeler yapıldıktan sonra oluşuyor. Uygulamaya yönelik itiraz daha sonrasında etki edebilir.
-
@yucesinan konu harici soru çıktı diye iptal olan soru hiç duymadım. O tarz bir itirazla da iptal olmaz bence
-
@sipahi ölçme değerlendirmede kapsam geçerliliği diye bir şey olur. Adil olan iptal olması ama belli olmaz tabi napıcakları
-
Aşağıdaki şekilde itirazımı yaptım arkadaşlar.
Sorular paylaşılmadığından soru numarası rastgele seçilmiştir.
"Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı‘na sınavla İletişim Uzman Yardımcısı alınacaktır" başlıklı sınav duyurusunun "IV- SINAV ŞEKLİ" alt başlığında ön eleme sınavına yönelik sınav konuları listelenmiştir. Sınavın genel kültür (mevzuat) bölümünde "657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu (Genel Hükümler)" ibaresi yer almaktadır. Genel hükümler 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun "Kısım - I" başlığı altında ele alınmaktadır. Ancak genel kültür bölümünde 1 sorunun KISIM - II (Sınıflandırma) ve 1 sorunun da KISIM - III (Devlet Memurluğuna Alınma) bölümünde yer aldığı görülmüştür. Bu nedenle ölçme aracının kapsam geçerliğinin sağlanması ve ölçmede hatanın engellenmesi için bu 2 sorunun iptal edilmesini ve duyuruda yer alan "Değerlendirme sırasında iptal edilen soru/sorular olması durumunda, bu soru/sorular doğru kabul edilerek değerlendirmeye katılacaktır." ifadesine uygun şekilde değerlendirmenin yapılmasını talep ediyorum.
-
@rayukan Teşekkür ederim emeğiniz için. Ben de az evvel itirazımı oluşturdum.
-
@lilyofthevalley rica ederim.
-
@yucesinan mart ayında yapılan gençlik ve spor uzman yardımcılığı sınavında 657dmk içinde aynı şekilde oldukça detaylı sorular sorulmuştu ve bu sınava kıyasla dmk soruları oldukça da zordu. Girenler bilir, bu dmk soruları o soruların yanında çerez kalır gerçekten. sorularda ve şıklarda geçen bilgilerin yarısından fazlası toyar çetin hocanın vatandaşlık konu anlatımının memurlar hukuku kısmında var. Farklı iki kaynaktan idare hukuku kitabının dmk bölümüne ve ayrıca mevzuat gov.tr dmk çıktısını alıp bitiren biri olarak çok zor bulmadım. Ama yorumlarınıza saygı duyuyorum. Bence İngilizce gerçekten zordu. Süre paragraflarda yetişmedi vs. İngilizce adına tüm eleştirileri çok mantıklı bulmakla beraber dmk' ya sıkı çalışan birinin bildiği bilgiler ile çıkarım yapacağı sorulardı. Sonuçta kurum Cumhurbaşkanlığına bağlı bir kurum öyle bir kuruma basit bir sınav yakışmazdı. Kazanacak arkadaşlar sonuna kadar hakkıyla ön elemeyi geçmiş olacaklar. Bu da benim şahsi fikrim. Umarım itirazlarınıza en doğru yanıt gelir.
-
@asimetri özür dilerim itiraz edenler olarak biz anlatamadık galiba. Soruların zor ya da kolay olması değil sorun. Ki gerçekten bi kere bakanın yapabileceği sorulardı. Ancak sınav duyurusunda açıklanan içeriklerin dışında olduğu için itiraz var burada. 657 için özellikle genel hükümler diye belirtilmiş. İnsanlar bu yüzden diğer kısımlara hiç bakmadığı için yapamadı, zor olduğu için değil.
-
@rayukan +1
-
@rayukan haklısınız ama hizmet sınıfları idare hukuku derslerinde kamu personeli konu olduğunda anlatılan bir konudur, şeklen genel hükümler altında olmasa da genel hüküm niteliğinde sayılabilecek bir konu. ama sizin de demek istediğiniz anlıyorum dediğim gibi haklısınız.
-
@biberot, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
@b999 ilk soru I only ... so I didnt recognize robber. sanırım glimpse olacak
muscle
nor was I
must have worked
bring up dedim, öğrenci yetiştirmek anlamında
although (it may ... you)
inquisitive
whicheverpost-truth paragrafı
1skeptic bizim perspektifimizle oluşur
2propaganda amaçlarında tarihi yeniden yazmak, azınlığı suçlu göstermek vs. doğruydu, yanlış şıkkı hatırlamıyorum
diğer soruları da hatırlayamadımsel felaketi paragrafı
1dengesiz nüfus
2deniz seviyesinin yükselmesi engellenemiyor (son soru)peace pipeline paragrafı
1rusya diğer ülkelerin davranışını etkiliyor
2hükümetler politika ve ekonomi arasında kararsız kalıyor
3zorlukları maliyet, işbirliği, yatırım eksikliği.. kalan şık yanlışbüyük gıda şirketleri paragrafı
1kaptanlar büyük firmalara çalışıyor, diğer firmalar batıyorbunları hatırladım
İngilizce paragraf sorularının cevaplarından daha fazla hatırlayan var mı? Genel kültür testinin büyük kısmını kontrol ettim. İngilizce sorularını çoğu kişi hatırlayamadı sanırım.
-
@rayukan Estağfurullah özür dileyecek bir durum yok, en hayırlısı olsun. Doğrudur zaten haksızsınız gibi bir yorumda bulunmadım. Sadece sıradan bir vatandaşlık kitabında dahi idari hizmet sınıfları yer alıyor. Aynı şekilde tüm idare hukuku kitaplarının ilgili bölümlerinde de var. 1 ay önce kpss için çalıştığımız bilgiler bunlar. Kpss ve kurum sınavlarına çalışan insanlar olarak hepimizin aşina olduğu seçeneklerdi. İtirazınız en doğru şekilde yanıt bulur umarım. Doğru yapanların da kul hakkına girmeyecek şekilde. Gerçekten saygı duydum. Bende fikrimi belirtmek istedim sadece.
-
@yorgunbürokrat soru ve cevapları hangi sekmede yayınlandı? Telefondan Anadolu Üniversitesine baktım bulamadım.
-
@asimetri Yayınlanmadı ve sanırım yayınlamayacaklarmış.
-
cevapları hatırlayanlar toparlayan varsa atabilir mi özelden de olur