Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
-
@muddei-hususi Bu alımda bizler 657 ye tabii mi olacağız yani ?
-
@mrdgn öyle düşünüyorum. Yoksa sözleşmeli olduğu açıkça yazardı.
-
@mrdgn, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
Arkadaslar AA’da çalışan bi tanıdığım İletişim Başkanlığı ile alakalı bir yönetmelikte eğer CB değişirse veya başkanlık kapatılırsa tüm personelin iş akdine son verileceğine ilişkin bir madde olduğunu söyledi. Bu veya buna benzer bir bilgisi olan var mı ?
@mrdgn 657ye tabisiniz. saçmalık öyle bir şey olamaz iletişim başkanlığı kurulduğu zaman basın yayın enformasyon genel müdürlüğü kapatıldı bütün personel kuruma aktarıldı mesela. benzer bir olayda diğer kurumlara gidilir. ya yanlış bir bilgi aktardı ya da artniyetli olarak sizi etkilemeye çalışmış.
-
@platypus Bilemiyorum hocam, hatta ben de yönetmeliği görünce çok şaşırdım falan dedi adam bana. Duyunca hevesim kırıldı benim de.
-
https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=14&MevzuatTur=19&MevzuatTertip=5
Başkanlıkta Uzman yardımcıları sözleşmeli değildir. Yönetmelikte başkanlığın sözleşmeli personel DE istihdam edilebileceği yazıyo ki bu bütün kurumlar için aynıdır. Bir kurumda çeşitli istihdam türlerinde personel alınır. Fakat uzman yardımcısı sözleşmesi değil. Mesela bir tercüman falan alacaksa bunu sözleşmeli alabilir. Ayrıca uzm yrd bile sözleşmeli olsa disiplin hükümleri 657 ye tabi, kurum değişse bile personel ilgili kuruma unvanıyla aktarılır. -
Merhaba, forumu bırakmıştım bir arkadaşım görmüş bana söyledi yazayım dedim. Geçen sene mülakatta elendim. Bu sene tekrar girmeyeceğim. Başka bir alanda devam edeceğim. Yukarıda yazıldığı gibi geçen sene herkes kendi alanında sıralanacaktı fakat genel sıralama yapıldı. İlan edilen alan sayısına riayet edilmedi. Mesela 10 iletişimci alınacaktı ama finalde üç iletişimci kalmıştı üçü de elendi. bu sene alan sayısı hiç ilan edilmemiş. Ama yine de şansını denemek isteyen için bir fırsat. Girerseniz uzman yardımcısı olarak gireceksiniz. Uzman olana kadar aday memursunuz. Bir süre sonra uzmanlık tezini tamamlayıp uzmanlığı alır, asaleten atanıp devam edersiniz. İyi şanslar herkese.
-
@belhanda asalet, ilgili sınavları geçip stajı tamamladıktan sonra yani 1 sene sonra verilir tüm memurlarda. Max 2 sene olabiliyor aday memurluk yönetmeliklere göre zaten. 2 sene dolunca tez konusu sunulur, 3 sene dolduğunda ise tez, yeterlilik sınavı ve mülakat sonrası uzmanlık alınır.
-
@mrdgn iletişim uzman ve uzman yardımcıları yönetmeliğe göre adalet bakanlığı uzmanları ile aynı hak ve statülere sahiptir. Yani bu durumda, her halükarda, kurum kapatılsa bile iş akdine son verilemez. 657 ye tabi kariyer memurluğudur çünkü.
-
@sbf11 hocam merhaba sorular varsa göndermenizi rica ediyorum
-
Arkadaşlar merhaba, merak ettiğim bir konuyu sormak istiyorum. Bu kuruma alınanların tamamı Ankara'da mı çalışıyor; yoksa aşamalar Ankara'da tamamlandıktan sonra başka başka şehirlere mi gönderiliyorlar? Ankara'da eğitim verilmesi falan gibi bir durum var mı? Bu süreçler hakkında bilgisi olanlar cevaplarsa çok sevinirim.
-
@busra4126 Ankara'da çalışırsınız hocam.
-
@vamos Merhaba, bu sene sınavın nerede yapılacağı hakkında bilginiz var mı?
-
@sbf11 ben bölge müdürlüklerinde görevlendirme yapılır diye düşünmüştüm hocam. o yüzden sormak istedim.
-
@gozdep, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
@vamos Merhaba, bu sene sınavın nerede yapılacağı hakkında bilginiz var mı?
Selamlar, geçen senelerde Ankara’da yapılmıştı sınavlar. Bu sene de Ankara’da yapılacaktır diye düşünüyorum.
-
@vamos Teşekkür ederim öncelikle, sınavın hangi bölgede veya kurumda yapılacağıyla ilgili bilginiz var mıdır? Sınav günü şehir değişikliği yapmam gerekiyor, ulaşımı zor ve uzak bir bölgede midir?
-
@gozdep Rica ederim. Geçen sene adayların çoğunluğu yanılmıyorsam hacı bayram veli üniversitesinde ve gazi üniversitesinde girmişti sınava. Bu üniversiteler merkezde yer alıyor, ulaşım rahat (terminale yakınlar) ,sıkıntı yaşamazsınız.
-
Arkadaşlar merhaba,
Geçen senelerden İletişim Kuramları AÖF kitabının PDF sine sahip olan varsa paylaşabilir misiniz grupta ?Teşekkürler
-
@ry Gruptan kastınız nedir ?
-
İletişim Kuramları AÖF kitabı
https://www.dosya.tc/server34/b81ac8/AOF_ILETISIM_KURAMLARI.pdf.html
-
Ön eleme sonrası yapılacak alan sınavı test mi oluyor? Bir de sınav içeriğine nereden ulaşabiliriz?