2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
@slimreaperr hocam komisyonun yaklaşımı nasıl oluyor?
-
@elmalma Bakanlık binasında
-
@polatalemdar Komisyon her sene değişiyor hocam vali olanlar oluyor veya başka görevlere geçenler oluyor komisyonun sabahki hali ile akşam geç saatlerdeki hali de başka olabilir . Bu konuda farklı yorumlar olabilir. Genelde iyiler ama konuşturmaya yönelik çabaları da oluyor sadece soruyu sorup cevabı bekledikleri de oluyor. @elmalma Bakanlık merkez binasında b blokta konferans salonunda oluyor mülakatlar.
-
@slimreaperr hocam siz bayağı tecrübelisiniz anlaşılan. Geçen yıl yazılıdan ve mülakattan kaç puan aldınız?
-
@polatalemdar Geçen sene girmedim askerlik girdi araya. 2019-2020 senelerinde mülakatlara girmiştim. kaymakam olana kadar ve tabi 35 yaş şartını sağladığımız sürece de girmeye devam edeceğiz gibi duruyor.
-
Eskiden komisyonda 6-7 kişi vardı sanki, ne zamandır 3 kişi acaba?
-
@slimreaperr, içinde söyledi: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
Kışa denk gelmesi kötü oluyor mülakat sürecinin . Bekleme alanı merdiven boşluğu çünkü soğuk oluyor millet titreyerek mülakata giriyor .
3 mülakatın 3ü de kışa denk geldi ama soğuk olmadı bakanlık içi. Sizin denk geldikleriniz muhtemelen heyecandan titriyordu
-
@elmalma, içinde söyledi: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
Eskiden komisyonda 6-7 kişi vardı sanki, ne zamandır 3 kişi acaba?
Komisyon kanun gereği yıllardır 3 kişi.
-
@ceterissparibuss Hocam battaniye ile gezen vardı bekleme alanında
-
Gün içinde mülakata girecek olanlar nerede bekliyorlar?
-
@polatalemdar salonun girişinde merdiven boşluğu var sandalyeler var orda ama genelde sandalye sayısı ile mülakata girecek kişi sayısı birbirini tutmuyor ayakta kalanlar oluyor.
-
@Emre23-0 merhaba, bu yıl hem sürecin hem sınavın alışılmışın dışında gerçekleşmesi sebebiyle tahmin yapmak güç. En fazla temennimiz olur, o da 70-71.
@PolatAlemdar geçen yıl mülakat sırası yaklaşanlar dışındakilerin bahçede - kafeteryada vs. beklemesine izin verildi. Günlük 40 aday mülakata giriyordu ve mülakat sırası ilk 20'de olmayanların saat 4'de kadar bakanlık dışına çıkabilecekleri söylendi. -
@mülki iyi olmuş öyle yapmaları sabah 9 da içeri girip akşam 9 a kadar bekleyenler oluyodu orda.
-
@slimreaperr aynen, eskiden sabahtan akşama kadar bekliyordu adaylar, son sıradakiler beklemekten mülakat heyecanı yaşamaya fırsat bulamıyordu
-
Her bir adayın mülakatı ortalama kaç dakika sürüyor?
-
@polatalemdar 10 - 15 dakika kadar.
-
Benim geçen yıllarda olan sorulara baktığım kadarıyla bu yılın sorularına kıyasla daha yapılabilir sorular olduğunu gördüm, ilan isterse 1 yıl önceden gelsin ne fark eder ki belli başlı mevzuatı dönüp duracaktık o yüzden ben ilan süresini taban puan artırıcı değil aksine düşürücü etkisi olduğunu tahmin ediyorum çünkü araya kpss girdi benim kütüphane çalışma ortamında gördüğüm çoğu aday ve kendi kursumdaki arkadaşlar rehavete kapıldı. Her yönüyle farklı sorulardı biz bunu taban düşük olsun diye değil gerçekler olduğu için söylüyoruz en kötü ihtimalle 71.25 yukarısını görmesi mümkün değil gibi zira bazı arkadaşlar 400 kişilik kontenjanla karıştırıyor sanırım nihayetinde en iyi ihtimalle ve yaptığım karşılaştırmayla tabanın 70 olacağını düşünüyorum bu sene buraların çok sessiz olmasıda buna işaret olabilir, kitapçığı bugün kontrol etseniz belki fazladan 1 yanlış bulabilirsiniz sorular kolay görünümlü ama karışık bir yapıya sahipti.
-
@mülki-amir hocam neler soruyorlar?
-
@kurpagribanzarsi hocam siz kaç net yaptınız?
-
Ben geçen sene gece 12'de mülakata girdim. Gece 2'de giren de var. Bu sene öyle olması muhtemel. Çünkü sıkıştırmak zorundalar.