2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
Deneme olarak hangi yayınları kullandınız? Pek bilgi göremedim başlıkta bu konuda. Monopol ve KAS denemeleri gözüme ilişti ilk etapta. Kullanan var mı?
-
@umtt44 Monopol iyidir, KAS'ı daha önceki yıllarda kullanmıştım ama bazı hatalar vardı ben memnun kalmamıştım. Kaim - MAS vs. denemeleri tercih edebilirsiniz.
-
Arkadaş kolay gelsin yüksel bilgili kaymakamlik iktisat çıkmış sorular kitabı sınav için yeterli olurmu sadece kaymakamlık çıkmış sorulari var içinde
-
Dostlar herkese kolay gelsin. Yavaş yavaş forumun taban puan hesaplama sürecinin heyecanını hissetmeye başladım. Yakın eğitimin hafta sonu yapılan denemesi hakkında yorumu olan var mı ?1600 kişinin doğru cevap ortalaması 56 sizce bu durum normal mi ?
-
Merhaba arkadaşlar Ben İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü mezunuyum Kaymakamlık sınavına girebilme hakkımız var mı acaba? açıkça yazılan bölümlerde Sosyal Hizmet geçmiyor ama İbbf mezunuyum bu konuda bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.
-
Merhaba arkadaşlar
Ben İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü mezunuyum Kaymakamlık sınavına girebilme hakkımız var mı acaba? açıkça yazılan bölümlerde Sosyal Hizmet geçmiyor ama İbbf mezunuyum bu konuda bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim. -
@ilhannn00 Normal hocam, ben de girdim ama pc ekranından olduğu için dikkat etmeden hızlı hızlı çözdüm 74 net yaptım, bir kısım çok hızlı çözüp bitiriyor, bir kısım sadece soruları görmek için sallamasyon yapıyor, bir kısım bilerek yanlış cevaplar verip ortalamayı düşürüp rehavet havası yaratmak istiyor, en önemli kesim de sağlam çalışan adayların %80 i bu tür denemelere girmiyor. Zaten sınava giren 1700 civarı, kurumun öğrenci sayısı 2 binden fazla. Geçen yıl bin kişiye yakın 70 barajını geçmiş, asıl sonucu sınavda göreceğiz hocam, hiçbir deneme sınavla eşdeğer değil ve sınav sıralamasının nasıl olacağına dair bir önbilgide sunmaz. Baraj puanı 75 e çıkarsa şaşırmam, 70 puan barajı yeterli sayıda geçilmese de şaşırmam. Çalışan ve sınav anı şansı olan mülakata kalır
-
@profesör16 Merhaba, iktisat temeliniz varsa Analiz ya da Zeynel hocanın iktisat kitaplarından birini öneririm, ama temel yoksa - süre de kısıtlı olduğu için- fikir edinmek açısından bahsettiğiniz kitaba bakıp, soru tiplerini ve cevapları ezberlemeye çalışarak devam edebilirsiniz.
@ilhannn00 Türkiye geneli denemelerde bazı sorular gerçekten sınav formatından uzak oluyor. Biraz bu sebeple, biraz da @bitmediniz in bahsettiği sebeplerle ortalama düşük çıkmıştır. Bu denemelere çok fazla takılmamak gerekli bence.
-
@yakamoz Merhaba, bildiğim kadarıyla denklik alamayacağınız için sınava giremezsiniz ancak kesin bilgi için kaymakam adayları şubeyi arayın
-
@mülki teşekkür ederim hocam YÖK'e başvuracağım artık sonuca göre hareket ederim.Sizlere iyi çalışmalar..
-
Alan sorularının pdfi elinde olan var mı? Özellike kaymakamlığı ilgilendirenlerin
-
Merhabalar.
Kas, Kaimmakam ve Yakıneğitim'in Müki Kaymakamlık soru bankaları hariç soru bankası önerebilir misiniz? Özellikle idare ve insan hakları için. Diğer derslerin kalitesi önemli değil.
-
@illidan ben monopol çözdüm ama aşırı kolay geldi bana o eksiğin varsa tamamlamak için kullanılabilir diye düşünüyorum
-
@barro12 Hocam eksikten ziyade farklı sorularla son bir tekrar yapmak için yeni bir kitap alma düşüncem var. Soruların en azından orta zorlukta olması tercihimdir. Teşekkür ederim.
-
Herkes çok iyi ders çalışıyor galiba bu site bu zamanlar böyle sessiz olmazdı ️ valla sizlere tavsiyem referansınız yoksa hiç boşa çabalamayın adam guy'dan eleniyor kaymakamlığa asılıyor
-
@darısı-başımıza herkesin iyi çalıştığı belli hocam yakın eğitimin son denemesinde 28 kişi 90 üstü net yapmış, 300 kişiye yakında 80 üstü net yapılmış
-
@mülk109 valla hocam ben kimsenin şevkini kırmak istemiyorum ama çevremde guy, defterdarlık gibi kurumların mülakatında elenip kaymakamlığa asılan arkadaşlarım var sınavı kazanacak durumdalar ama referans konusunda kazansalarda boş
-
@mülk109 ikincisi hocam ben bu tarz deneme sınavlarının çok fazla kayda değer olmadığını düşünüyorum 16 ekimde göreceğiz ağlayıp sızlayanları yıllardır bu sınava giriyorum ben
-
Kaymakamlık sınavında, şayet olağanın dışında kolay olmadığı müddetçe 3-5 kişiden fazlasının 90'ı geçme ihtimali olduğunu düşünmüyorum. O da en fazla. O geçenler de bu sınava yıllarını verip kanunları hatmetmiş kişilerdir. Dershaneler açık öğretim sınavı gibi deneme çözdürüp biz gereken eğitimi verdik mesajı veriyorlar galiba.
-
@kethüda kesinlikle hocam benim anlatmak istediğimi siz tam olarak ifade etmişsiniz ben yıllardır bu sınava girip kazanan biri olarak söylüyorum her şey sınavda belli olacak nitekim 2018 sınavında barajı geçemeyip ilk 400 içinde olan adaylar vardı sınav ÖSYM sınavıdır