2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
@iibf hocam zordan ziyade ben konu anlatımı kaimmakamdan bakmıştım özgün cumle yok kanun cümlesi ve ÖSYM soruları kanun cümlesinden geliyor kas ta ise özgün cumle çok
-
@kethüda Mülki İdare Amirleri twitter hesabından yapılan paylaşımda 72 mülki idare amirinden 66'sı meslekten ihraç edildiği gönderisi var. Başka bir gönderisinde aktif 38 kaymakamın ihraç edildiği gönderisi var. İhraç edilenlerin bir kısmını da paylaşmış. Anlayacağımız mülki idare amirliği sınıfında ciddi bir temizlik mevcut ve mülki idare amirliği sınıfının yeniden yapılandırılmaya çalışılıyor.
-
@profesör16 evet haklısınız bu yüzden bir tık daha zor geliyor bende de aynı problem var
-
@hüseyin0016 ihraçtan dolayı alım sayısı arttı demek ki
-
@iibf evet, şuan 110. dönem adayların mülakat başarı listesindeki ilk 86 kişi vekaleten görevlendirildi. Ciddi tecrübe eksikliği olmasına rağmen böyle bir durum varsa meslekte ciddi açık mevcut.
-
Arkadaşlar mrb Themis çözen varmı nasıl ?
-
@profesör16 Şuan çözüyorum, Anayasa kısmı güzeldi. Ancak mahalli idarelerdeyim ve kısa ve net sorulardan oluşuyor. Direkt kanun maddesini sorgulayan sorular. Bence kolay olmuş ama eksiği fazla olanlar için güzel bir kaynak.
-
İnstagram, Telegram gibi mecralarda paylaşılan soruları görüyorum da ne kadar uçuyorlar. Sınav o sorulan sorular formatında olsa bırakın 70 i, 60 geçen aday sayısı bile en fazla 30-40 kişi olur. Naçizane tavsiyemdir hazırlanan arkadaşlara, o sorulara bakıp moralinizi bozmayın ( herkesi katmamakla birlikte bir çoğu moral bozmak için yapıyor.) konu tekrarları ve kendini kanıtlamış soru bankalarındaki soruları çözmeye devam edin. Allah cümlemizin hakkında hayırlısını nasip etsin.
-
@bitmediniz soru bankası önerilerim, mevzuat podcast, mülki kaymakamlık, Ritüel, Themis, KAS. Bunlardan maksimum 3 tanesini 2 kez dönseniz yeterli olur. İktisat için mutlaka tüm çıkmış iktisat sorularını çözün önerim yüksel bilgili. Paragrafı asla ihmal etmeyin. Deneme çözdükten sonra çıkan net sayılarını görüp üzülmeyin çünkü sınav ayarında tek bir deneme yok. Veriler kısmına son 20-30 gün her akşam tekrar yapın. (Önerilerim, kendim çözüp tecrübe edindiğim kaynaklardır. Çözmediğim ve gayette iyi olan kaynaklar olabilir)
-
2021 sorularını gönderebilecek biri var mı?
-
Arkadaşlar optimus law 2400 soru bakasına göz atmanızı tavsiye ederim. Soruları farklı ve güzel.
-
@bitmediniz hocam gerçekten çok haklısınız. öyle garip sorular görüyorum ki ağzım açık kalıyor. 3-5 tane zor soruyu yakalamak için olmadık kanunlardan yönetmeliklerden soru yaratıyorlar.. o yüzden sınav öncesi illa bakılacaksa instagrama falan güvenilir hocalara bakmak lazım. sınavı bilmeyenlerin özgüvenini direkt yerle bir eder orası.
-
herkese merhabalar, kalan sayılı günlerde hukuk kısmında sizce soru ağırlıklı mı yoksa konu ağırlıklı mı çalışma yapılmalı? (sınav tecrübesi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim teşekkürler)
-
@keynesetkisi %70 konu %30 soru
-
Merhaba arkadaşlar. Sınava 44 gün var ben askerden yeni geldim daha önce temelim var sınava bugün başlasam yetişir mi sizce
-
@keynesetkisi Merhaba, bu sizin temelinizle alakalı biraz, eğer hiç temeliniz yoksa mecburen konu ağırlıklı gitmelisiniz ancak temeliniz varsa kalan sürede bir ya da iki soru bankasını birkaç kez bitirmek sizin adınıza en faydalı çalışma şekli olacaktır.
@kykm daha önce mülakata kaldığınızı düşünürsek temeliniz yeterlidir, hem bunu hem de bu seneki kontenjanı düşünürsek vakit kaybetmeden ders çalışmaya başlayın, inşallah muvaffak olursunuz.
-
Arkadaşlar merhaba,
Kaymakamlık sınavlarında çıkmış tüm iktisat sorularını bulabileceğim bir yer var mı? -
@yetkilibiri telegram varsa eğer kaymakamlık grubuna katıl orada dosyalar kısmında paylaşıyorlar genelde
-
@iibf teşekkürler sağolun
-
@mülki teşekkür ederim hocam sağolun inşallah nasip olur