2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
Bu gece kaymakamlar kararnamesi yayınlanacak resmi gazetede (resmi gazete henüz yayınlanmadı)
Bakalım kaç kaymakam, vali yard veya il özel idaresi genel sekreteri filan olmus
Ona gore sayı hakkında bi kaç fikir edinebiliriz -
@can-mavi Yayımlandı dostum. Sayamadım ama bir hayli yer değişimi var, 624 kişilik bir yer değiştirme. 21 tanesi Mülkiye Teftişe geçmiş, 5 daire başkanı, 2 şube müdürü bir de genel müdür yardımcılığı var.
-
@paretowilfredo dostum bunlara ek olarak, vali yard ve il özel idaresi genel sekreteri olarak görev yapan ancak kararnamede ismi olmayan birçok kişi var, açık var anlaşılan
-
@can-mavi kaymakam olarak merkeze alınan en az 25-20 Kaymakamken vali yardımcısı olan en az 85-90 kişi saydım. Ek olarak sizin dediğiniz durum var. Sene başı büyük sayıda bir emeklilik olacak. Sürekli sirkülasyonu düşünürsek açık var. Sayı 100-110 bandında olacaktır.
-
@399mia 25-30*
-
Valilik Hukuk müsavirliklerine de çok kişi çekilmiş ilçelerden
-
29 merkeze alınan
114 vali yardımcısı
3 hudut mülki idare amiri
1 il müdürü
63 hukuk müşaviri toplam 210 tane kaymakam bu şekilde farklı görevlere alınmış. bunların yanı sıra kararnamede ismi olmayıpta görevlendirilenler, dediğiniz gibi il özel idaresi genel sekreteri olanlar, hakkında soruşturma başlatılan ve devam edenler, en önemlisi de sene başındaki emekli sayısı. görünen tabloya göre açık var hele bide bakanlığın şu 1 yılda 3. sınava çıkacak olması açığın ve ihtiyacın ehemmiyetini gösteriyor. bunlara bakıpta inşallah 100 olur diyoruz -
@farukomer907 @amirim ne diyorsun olur mu son bir 100 daha
-
@farukomer907, içinde söyledi: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@farukomer907 @amirim ne diyorsun olur mu son bir 100 daha
110 inşallah
-
Bu alımda 100 ya da 110 kişiye karar verilmesi önümüzdeki sene hiç alım yapılmayacağı anlamına mı gelir sizce?
-
@siyasitarihçi gelen duyumlar o yönde
-
Elinde 4-5 aylık çalışma programı olan varsa paylaşabilir mi ? Program elbette kişiden kişiye göre değişir ama gittiği kursun programı da olur kendim de benzer bir program yapacağım rehber olması açısından istiyorum
-
Sinavin aralikta olacagi cogu kisi tarafindan soyleniyorsa muhtemelen olur.Son kararname ile de hatri sayilir bir acik olustugu icinde sayinin yine 100 ve ustu olacagi kanatindeyim herkese iyi calismalar.
-
Sınavda 80 üstü alan biri acaba nasıl çalıştığını yazabilir mi özellikle idari teşkilat kısmı için hangi cbklara bakmak gerek
-
@mulazim - ANAYASA HUKUKU :
Anayasa 9 10 kere okunmalı. Kitap olarak Themis Anayasa-
İDARE HUKUKU :
Ahmet Nohutçu ve Themis’in Konu Anlatımı (Themis'in Danıştay, Sayıştay kısımları kaymakamlık için çok ayrıntılı, oralara takılmamak lazım.) Ayrıca Mahalli İdareler Mevzuatı tam metin ve e-book olarak telefonunuzda Ali Argama Mahalli idareler mevzuatı olsun. Bunlar sürekli tekrar edilsin. Ezberlenecek düzeyde tekrar edilmesi gereklidir. Mevzuat için 1. kaynağımız mevzuat.gov. Ama ben o kadar uzun mevzuatı okuyamam derseniz KAİM Mevzuattan ve Ali Argama CB kararnameleri e-bookları ile kaymakamlık sınavı çerçevesinde çalışılabilir. Çok güzel sadeleştirme yapmışlar. Bunlar yeterli olacaktır. -
İNSAN HAKLARI :
Artıvizyon İnsan Hakları Kitabı Ekstra AİHS, İHEB okunmalı. AÖF İnsan Hakları Kitabı Başkent Kariyer'in İnsan Hakları fasikülü de çok güzel. -
TARİH : Fetihname ve Tarihin Pusulası gayet yeterlidir.
-
TÜRKÇE : 20-25 tane günlük paragraf çözülmeli. Benim Hocam olabilir. Herhangi bir Türkçe KPSS Soru Bankası ve çıkmış sorular çözülebilir.
-
İKTİSAT : Başkent Kariyerin Mikro Makro özet fasikülleri çok çok iyi ama ana kitap olarak Mikro YÜKSEL BİLGİLİ, Makro TUFAN SAMET ÖZDURAK konu anlatımında tercih edilebilir. Çıkmış sorular kesinlikle çözülmelidir. Özgün soru bankası olarak Analiz İktisat
-
SORU BANKALARI:
KAS, STATUS 6100, KAİM MAKAM 2300, BAŞKENT KARİYER MÜLKİ AMİR ve ÇIKMIŞ SORULAR.
-
-
@keynesinabv hahahha bunu 2019 sınavından sonra biz yazmıştık hâlâ ortalarda geziyor demek ki.
-
@arz-şoku gruptan aldım ben de
-
@keynesinabv 2019 sınavı ile son 2 sınavın pek ortak noktası yok. ayrıca bir sürü yeni kaynak çıktı. bir sürü kaynak değişti. örnek vermek gerekirse o zamanlar status soru bankası 2000 sorudan daha azdı ve gayet yeterliydi. son 2 sınavdır çıkan versiyonlarının soru sayısı epey arttı. ali hocam e bookları kaldırdı normal kitap hâline getirdi. bu listeyi incelerken bunları da dikkate alırsanız sevinirim. ayrıca o sene bem 49. ve 2. olmuştuk listeyi hazırlayanlar olarak.
-
İnşallah 100 kişi ve üzeri bir sayı olur ben de yerimi aldım yine. Sürekli bir döngü var, sonraki senelerde 100 olmasa bile 50-60 bandında olur diye düşünüyorum, çok çok belki 2022 yılında alım olmaz. Çünkü her sene emeklilik oluyor. Herkese başarılar arkadaşlar
-
@arz-şoku hocam kararnameler konusunda sıkıntım var acaba sizde özet not var mı o kadar kitap aldım ki tekrar mevzuat kitabı almak istemiyorum