2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
Kazanan bir kişinin de psikoloji rehberlik öğretmeni olduğunu duydum.
-
Yemin ediyorum iibf öğrencilerine psikolog olma hakkı ver, ortalığı ayağa kaldırırlar. Ben böyle şeylere karşıyım. Herkes kendi işini yapsın abi. Psikoloji okuyanın ne işi var mülki amirlikte? Efendim psikoloğu gelsin kaymakam olsun, sosyoloğu gelsin olsun, mühendisi gelsin olsun, zaten torpilin bini bir para... Biz de böyle defalarca mülakat kapılarından dönelim.
-
@kethüda birde sanki iibf mezunu yeterli sayıda yok da diğer bölümleride ekliyolar
-
Ermeni asıllı kaymakam arkadaş özel üniversite mezunuymuş sanırım. Özel üniversite mezunları teamülen alınmıyordu. O teamül bozuldu mu acaba, bilginiz var mı? Ya da bozulmadı ama bu arkadaş bir istisna.
-
@kethüda geçmiş yıllarda 107.dönem olması lazm koç ve yeditepe mezunu alındığını biliyorm.
-
@kethüda 2000 yıllarında ankarada özel üniveristeden mezun biri kaymakam olmuştu.
-
İibf dışında bölümleri alıyorlarsa bari aöflüleri de alsınlar. En azından iibf onlar da. Bu arada örgünden mezunum.
-
Birileri muhakkak referans adı altında birileri ile görüşmüştür. Mülakattan da elenmistir. Bu kişilere soruyorum?
İsmin listedeydi nasıl oldu da kazanamadin diye dönüş alanlar var mı? -
@dayım42 mülakatta iyi referansı olupta kazanamayan varmı acaba.
-
olmaz mııı
-
@ekk61 valla benim arkadaşın bir kaç tane referansı vardı hem de "vay beeee" denilecek seviyede, elendi ne yazıkki ....
-
Demekki referans işi yalan.. komisyon da iyi olanı alıyorlar..
-
Benim referansım yok diyenler yalan söyler bir elin parmağını geçmez. Senin referans benim referansımı yer sloganı geçerlidir.
-
@görünmez-el kesinlikle katılıyorum başka bi kriter yok maalesef
-
-
Arkadaslar aöf kitaplarının pdf yayınlandığı bir link vardı linki bilen varsa bana atar mi?
-
@dayım42 masum…
-
@aslanturbey kimse masum değil.
-
duyumlar tükendi mi arkadaşlar ?
-
Herkese merhabalar arkadaşlar. Ben 109. Dönem mülakatından elenmiş 110. Dönemi Rabbim'e sonsuz şükür kazanmış bir arkadaşınızım. Öncelikle bu yolda hepinizin Allah yar ve yardımcısı olsun. Mülakattan elenen arkadaşlarım bu duyguyu 109. Dönemde yaşadım üzülmeyin demek anlamsız olur ancak lütfen çabucak toparlayıp Allah'ın izniyle yola koyulun. Çok şükür Rabbim yardım etti ve ben öyle yaptım ve Rabbim bu dönem güzel bir dereceyle bu sınavı kazanmayı nasip etti. Rabbim bu dönem gönülden istediğim bu mesleği bana nasip etti sonsuz şükür. Öncelikle sayfama giriş yapmadığım için muhtemelen mesaj atarsanız cevap veremeyebilirim kusuruma bakmayın lütfen. Ancak buraya yazmak için girdim. Kaynak önerisinde vs. bulunmayacağım. Çünkü bence önemli olan o kaynaktan sonuna kadar yararlanmaktır. En iyi kaynakta olsa siz onu bir defa öylesine okuyup geçerseniz o kaynak size ne kazandırabilir ki? Sadece kaynakların güncel olmasına özen gösterin lütfen. Çalışma stratejisine gelince bence önce kendinizi tanımalısınız. Kimi yazarak çalışır kimi için okumak yeterli olabilir. Ancak disiplin çok önemli bence. Malum unutmaya meyilli dersler mevcut. Zorlandığınız derslerden kaçmamanızı üstüne üstüne gitmenizi öneririm. Dışardan bakınca gözümüzde büyütebiliyoruz belki ama içine girince çok şükür ilerlediğini görüyoruz. Mesela ben parçalara ayırarak çalışırdım. Bir kitaba bakarsınız 500 sayfadır gözünüzde büyür ama her gün 50 sayfa çalışacağım derseniz 10 gün sonra o kitabın sonuna geldiğinizi görürsünüz Allah'ın izniyle. Öyle zamanlar gelir ki çok çalıştığınız bir konuya bir süre bakmayıp sonra baktığınızda ben bunu hiç okumadım mı acaba dersiniz. Ama siz Allah'a güvenin. Siz elinizden geleni yapın gerisini Rabbim'e emanet edin. Rabbim'in lütfu da rahmeti de çok geniş. "Siz yürüyemem sanırsınız. Oysa Allah size kanat biçiyordur. " Her birinize Rabbim kolaylıklar versin...