2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
@109mia109 şair burada referansın öneminden bahsediyor...
-
@109mia109 yazdıklarından anladığım çalışmak daha sonra istihareye yatmak. Kişinin içini Allah bilir ama ne kadar dıştan anarsan o kadar samimiyetsiz geliyor.
-
-
@109mia109 Tavsiyelerinize ihtiyacımız yok, buradaki herkes neye nasıl çalışması gerektiğinin farkında. Mülakatlarda elenmede eksik olanın ne olduğu hepimizin malumu. Meslek hayatınızda objektif ve tarafsız olmanızı umar başarılar dilerim
-
arkadaslar kaymakamligi kazanipta calisan esi olanlar nasil bir yol izliyor 3 yil boyunca staj var ilcelerede egitim var yurtdisi vs..,burdaki surec nasil oluyor bilen var mi
-
@mitrandil eşiniz memursa zaten sizle beraber onunda oraya tayini çıkıyor.
-
kazandıktan sonra şükrederek yazmak ne kadar kolay:) önemli olan o kadar emek verdikten sonra kaybettiğinde aynı rahatlıkla yazabilmekte, hayırlısı olsun herkes için
-
Arkadaşlar kaybetmenin üzüntüsü var tamam da kazanan kişilerden niye hırsınızı çıkartıyorsunuz yapmayın Allah aşkına. Bir mesaj yazıldı alt tarafı linçleyen linçleyene
-
An itibariyle başlamış bulunmaktayım. Bu yolda 5. yılım. Yılmadan, usanmadan azimle ilk günkü gibi çalışmaya devam. Sınav 1. niz belli 2.lik için yarışabilirsiniz. Herkese başarılar diliyorum.
-
Telegram gruplarında mart ve kasım olmak üzere yıl içinde iki sınav olacağı, alımların ise 100 ve 50 şeklinde olacağı duyumları var.
Bu duyumları teyit edebilecek var mı? -
@piyemonte sizlere yaşanmış bir olay anlatayım. ilk sınava hazırlandığım yıl, daha fakülteden mezun olmamıştım, Ankara'da kursları araştırıyorum. şu an kapanan bir kurs ile kasım ayında tam da bu zamanlarda görüşmeye gitmiştim. müdürü ile konuşurken mart ayında bir sınav olacak hemen çalışmaya başla kaydını yapalım vs diye anlatıyor. 60 kişi alınacakmış güya. laflarını bitirdi sonra ben henüz mezun olmadım 4. sınıfım, mart ayındaki sınava giremiyorum dedim. bunun üzerine ooo çok iyi bu sene 2 sınav olacak bir tanesi de güzün dedi. o sene ise sadece kasım ayında 100 kişilik alım oldu.
kıssadan hisse, nitekim bir sürü tarih konuşulacak. aralık ayı da ısrarla söyleniyordu. güzel güzel kitaplar satıldı, normalde ocak ayında dahi kurslarda10-15 kişilik bir grup açılırken şimdiden 3-4 ayrı gruplar açıldı. aralık olasılığı kalmayınca bu sefer de mart ayı dillendirilmeye başlandı. bu sınava 3 kez girmiş ve 3 mülakattan elenmiş biri olarak hiçbir zaman ilan odaklı çalışmadım. hatta son sınavda ilan geldikten çok sonra çalışmaya başladım.
tavsiyem ilan tarihine takılmadan çalışmaları planlı ve programlı çekilde tüm konuları 3 ay içerisinde bitirecek şekilde gerçekleştirmek. sınav ilanı geldiğinde sadece genel tekrar yaparsınız. -
@piyemonte Benim de guvendigim bi kaynaktan duyduğum mart nisan için bir sınav olabilir diyor. Ancak bu Mart olmaz Eylül olur ama illa ki olacak. Ama şu var ikinci bir alım muhabbeti kesinlikle yalan.
Sayıyı alımı böyle çok göstermeye çalışmalarının tek amacı akarken dolduralım hesabı yapıyorlar. Diğer fakultelerin de böyle cesaretlendigi bir dönemde kitleyi de süreci de geniş tutup hep canlı tutmaya çalışıyorlar. Biz önümüze bakalım çalışalım. Sürece yeni giren dostlar icin ise emin olun piyasada ki kaynaklar mevzuatlar işinize hayli hayli yeter youtube da ki iktisat videoları da yeter. Paranızı da zamanınızı da farklı maceralarda çarçur etmeyin derim. -
Hayırlı akşamlar, paylaşıldıysada goremedim son sınavın sorularını görmek istiyorum var mı hayırsever?
-
@109mia109, içinde söyledi: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
Sadece kaynakların güncel olmasına özen gösterin lütfen. Çalışma stratejisine gelince bence önce kendinizi tanımalısınız. Kimi yazarak çalışır kimi için okumak yeterli olabilir. Ancak disiplin çok önemli bence. Malum unutmaya meyilli dersler mevcut. Zorlandığınız derslerden kaçmamanızı üstüne üstüne gitmenizi öneririm. Dışardan bakınca gözümüzde büyütebiliyoruz belki ama içine girince çok şükür ilerlediğini görüyoruz. Mesela ben parçalara ayırarak çalışırdım. Bir kitaba bakarsınız 500 sayfadır gözünüzde büyür ama her gün 50 sayfa çalışacağım derseniz 10 gün sonra o kitabın sonuna geldiğinizi görürsünüz Allah'ın izniyle. Öyle zamanlar gelir ki çok çalıştığınız bir konuya bir süre bakmayıp sonra baktığınızda ben bunu hiç okumadım mı acaba dersiniz. Ama siz Allah'a güvenin. Siz elinizden geleni yapın gerisini Rabbim'e emanet edin. Rabbim'in lütfu da rahmeti de çok geniş. "Siz yürüyemem sanırsınız. Oysa Allah size kanat biçiyordur. " Her birinize Rabbim kolaylıklar versin...
Yav hocam, bu forumdaki birçok insan zaten defalarca elenmiş mülakattan, kime ne anlatıyosun. Eğri oturup doğru konuşalım, sen bu süreçte seni oraya yerleştirenlere sığındığın kadar yaradana sığındın mı? Biz de ganeşha'ya sığınmadık biz de yaradana sığındık. Hepimiz biliyoruz işte neyin ne olduğunu, burada vicdan rahatlatmana, kendini bize ıspatlamana gerek yok.
-
Ne kadar çok tepki verdiniz insanlar iyi niyetle bir şey yazıyor ben düşünüp buraya yazdığı için teşekkür ediyorum Allah meslekte hayırlı işler yapmayı nasip etsin bize de 111. dönemi kazanmayı.
-
@109mia109 Sadece güldüm...
-
Burda kazananlara torpil iması yapanlar kendileri torpil bulsa kendileri de kullanacak kaldı ki bu insanlar hakkıyla kazanmış da olabilir bu kadar tepkiye gerek yok
-
@rgt bende eleştirdim ama torpilden dolayı değil. Sadece manevi duyguları dışa vurumu bana yapmacık geldi ondan dedim. Yoksa burada herkes torpil nedir nerede kullanılır çok iyi biliyor.
-
@görünmez-el Bu forumun amacının sınav için öneriler, kaynak tavsiyeleri, motivasyon amaçlı konuşmaların olması gerektiğini düşündüğümden milletin birbirine sarmasının gereksiz olduğunu belirttim sadece. Konuyu uzatmanın peşinde hala herkes. Kişilere özel bişey demedim ben zaten genel konuştum
-
Valiler kararnamesi ile ilgili duyumu olan var mı ?