2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
@nümenesse şu can mavi ve amirim gibi insanlara gerçekten inanıyor musunuz ya ? sizlere hakikaten şaşıyorum. adamlar her ay sınav tarihi değiştiriyor. bir sorsanıza kimlerden duyum alıyorlarmış. acaba duyum aldıkları abileri onlara: ''ah benim canım kardeşim bakanlık daha 3 gün önce bütçe görüşmesini yaptı, yeni yılın bütçesi bile kesinleşmeden neyin alımından bahsediyorsun'' sen diyorlar mı acaba? milletle dalga geçmeyi bırakın artık. hangi hocaya yada kuruma yaranmaya çalışıyorsanız hakka giriyorsunuz. böyle bir amacınız yoksa bile bur da insanlara la dalga geçmeyin o zaman. bir kaç farklı yetkili ağızdan bütçe görüşmeleri sırasında teyit ettirdiğim şeyi söylüyorum, ve sadece bir kere söyleyeceğim 2022 SONBAHARINA KADAR SINAV YOK. NE MARTTA NE HAZİRAN DA SINAV OLMAYACAK. SINAV 2022 SONBAHARDA. ki bakanda eski düzene geçecez demişti zaten. herkese iyi çalışmalar
-
@miaaa38 yetkililerin söylediği de pek doğru çıkmıyor. 2021 sınavının sonbaharda ve alım sayısının da normale döneceğini söylemişti Eğitim Dairesi Başkanı. Sonuç olarak temmuzda oldu ve alım sayısı da 60 değildi.
-
Ben duyumcu değilim, bu arkadaşları da tanımam ama duyumcu insanların bütçe kesinleşmeden tarih vermesine kızıp da sonbaharı işaret etmek bence son derece tutarsız. Madem bütçe kesinleşmeden sınav ilanı belli olmuyor, o zaman nasıl net bir şekilde sonbahar diyorsunuz? Kurumlar personel ihtiyaçlarını yıl sonuna doğru strateji ve bütçe başkanlığına bildirirler, bütçe hazırlanırken de bu talepler dikkate alınır. Şayet personel giderlerinde bir kısıtlama ya da kemer sıkma politikası uygulanmayacaksa personel talepleri ihtiyaca uygun bir şekilde onay alır. O yüzden kurumlar personel ihtiyaçlarını belirlerken ve ilan tarihlerini şekillendirirken salt bütçeye bağlı olarak hareket etmezler. Zaten öyle olsa ocakta sınav olmaz. Halbuki Ocakta da sınav olur martta da olur aralıkta da olur. Her tarihte de kaymakamlık sınavı olmuştur. Ben Aralık tarihi işaret edildiğinde bu tarihte sınav olmasının imkansız olduğunu söylemiştim. Zira bu işin de bir mantığı var. Ancak 2022 yılı için her tarihte de sınav olabilir. Ekstrem bir durum olur ilan öne çekilir, sürpriz bir şekilde şubat ayında ilan görürsünüz, her şey mümkün. Her an ilan gelecekmiş gibi hazırlanın derim.
-
@miaaa38, içinde söyledi: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@nümenesse şu can mavi ve amirim gibi insanlara gerçekten inanıyor musunuz ya ? sizlere hakikaten şaşıyorum. adamlar her ay sınav tarihi değiştiriyor. bir sorsanıza kimlerden duyum alıyorlarmış. acaba duyum aldıkları abileri onlara: ''ah benim canım kardeşim bakanlık daha 3 gün önce bütçe görüşmesini yaptı, yeni yılın bütçesi bile kesinleşmeden neyin alımından bahsediyorsun'' sen diyorlar mı acaba? milletle dalga geçmeyi bırakın artık. hangi hocaya yada kuruma yaranmaya çalışıyorsanız hakka giriyorsunuz. böyle bir amacınız yoksa bile bur da insanlara la dalga geçmeyin o zaman. bir kaç farklı yetkili ağızdan bütçe görüşmeleri sırasında teyit ettirdiğim şeyi söylüyorum, ve sadece bir kere söyleyeceğim 2022 SONBAHARINA KADAR SINAV YOK. NE MARTTA NE HAZİRAN DA SINAV OLMAYACAK. SINAV 2022 SONBAHARDA. ki bakanda eski düzene geçecez demişti zaten. herkese iyi çalışmalar
Hicbir kuruma veya kişiye yaranma çabam da yok niyetim de yok, hicbir dershanede ders anlatmıyorum ki öyle bir meziyetim de yok, ne konu kitabım var ne de yazmış olduğum bir soru bankası., hicbir şekilde hicbir yazardan hediye kitap vb beklentim de yok, kabul etmişliğim de.. vae demek ki bir kaç tanıdık sağolsunlar sorup soruşturuyorlar, ki bu sadece kaymakamlik sınavı vs de değil.. o yüzden yazdıklarına sadece gülüyorum, gönül isterdi ki sadece gülüp geceyim, ama geçemedim işte, insani öyle bir töhmet altında bırakıyorsun ki insan yazmadan geçemiyor.. duyduğumuzu yazsak kabahat yazmasak kabahat , her türlü birileri arkamızdan sallıyor.. Ama sen ve senin gibi düşünenlerden bir ricam var, bir daha bu şekilde tohmet altında bırakmayın beni, engelle beni görmezsin birdaha, engelleme vs yoksa bu forumda paylaştığım şeyleri okumadan geç...
-
@miaaa38 bütçe ile sınav tarihi arasında nasıl öyle bir alaka kurdunuz anlamadım ancak şunu söyleyeyim alım yapılacaksa 2022 yılı içinde bu herhangi bir ay olabilir. Herkesin Eylül’de olacak dediği, eğitim daire başkanının yıl sonunda olacak dediği sınav Temmuz’da oldu. Can maviye güvenme konusuna gelince o burda Aralık’ta olacak dediğinde herkes Aralık ayını beklerken ben Eylül ayındaki gönderimde Aralık için herhangi bir çalışma olmadığını ve duyumlarını teyit etmelerini söyledim. Amirim de eskiden duyumları tutan biriydi son bir-iki yıldır tutmuyor o da kaynaklarını değişmeli şahsi kanaatime göre. Can mavi sınav tarihlerini arada tutturan biri o yüzden kendi duyumlarıyla onunkini karşılaştırırım her zaman. En son Şubat demişti ama ben Hazirandan önce yapılmayacağını duydum bizzat. Sizin bahsetmiş olduğunuz sonbahar sınavı da bence burda konuşulan tarihlerden çok daha mantıksız. Şimdiden sonbahar sınavda olacak demek kıyametin kopacağı tarihini bilmek gibi bir şey ki siz kesin bir dil kullanıyorsunuz üslubunuzda. Bu da devlet işleyişi hakkında bilginiz olmadığını gösteriyor. Ben bizzat duyduğum şeyi insanların hakkına girmemek için ihtimal olarak dile getirip, teyit ettirmeye çalışırken siz uzak bir tarih için çok net bilgi verip bir de beni yalan söylemekle çok kolay itham edebiliyorsunuz. Her neyse hiç sevmediğim muhabbetler bunlar. Mümkün mertebe dahil olmak istemiyorum böyle tartışmalara. Kolay gelsin.
-
Bütçe görüşmeleri 22.11.2021 yani bugün yapılacak. TBMM nin sayfasında yazıyır zaten. İnşallah bugün daha net bilgi alınacaktır.
-
Var mı bir haber sayı ile ilgili .
-
@amirim üstad tsk duyum icin.
-
@kethüda kardeş adamlar kim kesin sınav tarihini vermiş ki duyumcu arkadaşlarımız versin...sağolsunlar en azından duyumlarını paylasiyorlar aklın kesmiyorsa okumazsın...
-
bakanlık bütçesi belli oldu mu? personel alım sayımları belli olmuştur belki duyumu olan var mı ?
-
https://www.icisleri.gov.tr/kurumlar/icisleri.gov.tr/icerikYonetimi/haberler/2021/11/2022_butce_final_kucuk.pdf 2022 bütçe sunumu. 2022 bütçe ödeneğinde bir önceki yıla göre %30 artış öngörülmekte olup personel giderlerinde ise bu artış %31 olarak öngörülmektedir sonuç itibarıyla bir alım yapılır gibi ve bu alıma dair taslak sayı olarak bellidir kasım ayı itibariyle(bir sonraki yıl personel ihtiyaçları bildirilmiştir) ama zamanı kestirmek zor -şahsi fikrim- 2 hafta içinde sağlam bir duyum gelmezse üzülerek söylemeliyim ki şubatta sınav çok zor bir hâl alır...
-
Arkadaşlar personel giderleri içinde bakanlığın tüm personeline ilişkin ödemeler var , özellikle polis jandarma maaşları buradan yapıldığı için personel giderleri kaleminde 79 milyar TL yazıyor. 100 kaymakam adayı alımının farkını anlayamazsınız oradan keza toplasanız bütçeye yükü 15 milyon TL'dir.
-
@bbn o noktada haklısınız hatta enflasyon farkı kademe, derece yükselme farkı vs vs. gibi etkenlerde var ama bu artışa bakarak şunu ifade etmek istedim personel alımı kaymakamlık özelinde bu ödenek ile ilana çıkma olasılığı yüksek olup bütçe kısıtına takılma ihtimali çok düşük görünüyor, daha açık ifadeyle tasarruf tedbirleri kapsamında alım olmama ihtimali düşük bir olasılık.
-
Benim şahsi kanaatim 2021 de 2. bir sınav olmayacağı yönündeydi. Aynı şekilde sınavın yeni mezunlar gelmeden önce yapılacağını düşünüyorum. Yeni sınavın 2022 Nisan, Mayıs veya Haziran aylarında olacağını düşünüyorum. Bilindiği üzere bir önceki sınava 2021 mezunları katılamadı. Onların beklentisi de yeni sınavın belirmiş olduğum aylarda gelmesi yönünde.
-
@antimülakat buna duyum diyebilir miyiz?
-
@antimülakat Benim duyumum kesin arkadaşlar. Sınav mart,nisan,mayıs,haziran,temmuz,ağustos,eylül,ekim ve kasım aylarından birinde olacak. Çalışmalara hız kesmeden devam edin
-
"2022 yılında kesin sınav var" diyen var mı?
-
18 Aralık'ta yapılması planlanan sınav 2028'e mi ertelendi noldu, ne bu sessizlik?
-
@cevatcobanli444 kaymakamlık sınavı eylülde yapılmadımı ya tekrar mı yapılacak bu sene
-
@dayım42 net bilgi alındı mı ?