2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
Biz de yerimizi alalım.
-
Turkce iktisat 10 yanlis , ongorum turkce iktisat belirleyici , hukuk kismi calisipta 47 48 assa yapan yok
-
şimdiden yerimizi alalım. mülakattan sonra devam ederiz.
-
@maiyetmemuru bizde iktisat iyi TR kötü. O değişebiliyor hocam. Bende sınavı Genel kültür belirliyor diye düşünüyorum. Son iki yıldır beni batıran Tarih, Türkiye Ekonomisi, Türkçe vs.
-
Yeni mezun veya işsiz olan arkadaşlara bu sınava hazirlanmadan evvel kesinlikle kendilerine iyi alternatifler oluşturmasını ve bu yolun asla garanti bir yol olmadığını son 5 sınavda girdiğim iki mulakattan sonra son 3 sınavdır 0.25 ile 1 puan aralıklarında sinavı kaybeden ve bu yol uğruna kpss veya diğer çoğu sinavi ikinci plana atarak 27 yaşında hala işsiz ve geçmişe dönünce pişmanlık duyan ve artık bu süreci bırakmanın eşiğine gelmiş bir kardeşiniz olarak kesinlikle alternatiflerinizi oluşturup ve bu yolu o şekilde çıkmanızı tavsiye ederim. Allah kaleminize ve gönlünüze zenginlik kuvvet versin.
-
@ayraan bende aynı şekilde seninle aynı kaderi paylaştım kardeşim. Benim yine bir işim vardı gelirim yerindeydi fakat iş dolayısıyla çok çalışamadım. Keşke ilk önce kpss çalışıp atanıp daha sonra bu sınava çalışsaydım. Tanıdığım bir çok kişi bu sınavı memurken kazandı. Boşa giden 4 yılım var bu sınav yüzünden ve her sene farklı bir şey karşımıza çıkıyor. Allah bu sınava çalışanlara yardım etsin ve dediğin gibi her daim başka alternatifleri göz önünde bulundursunlar. Saygılar.
-
Yine 74'le kaldık dışarda
-
bu sene 73,25 malesef olmadı.....Değerli arkadaşlar 2 sorum var.
1-askerde iken sınav ilanı geldiğinde girebiliyor muyuz?
2-Eğer girebiliyorsak , yazılı ve sözlü mülakatı kazandık diyelim, atama işi nasıl olacak ?Bu soruların cevabına göre bu sene yeniden hazırlanacağım veya hazırlanmayacağım...
-
@mülkiyeçeko girebilirsiniz herhangi bir sorun olmaz giriş belgesini ibraz edin izin veriyorlar
-
@gencbiraday teşekkür ederim
-
70 ile olmadı tr ile iktisat hayalime sekte vurdu ah ah basiret bağlandı mı bağlanıyor ne yazıkki bildiğim soruları göz göre göre yapmadım her gece rüyalarıma giriyor
-
İlk kez gireceğim.Kpss'den bir iki hafta sonra çalışmaya başlamayı düşünüyorum.
Çalışma stratejisi kaynak tavsiyesi olan dostlar varsa öneriye açığım.Butun arkadaşlara başarılar. -
@saystowin dürüst olmak gerekirse artık taktik maktik yok özellikle son sınav bu durumu bize baya hissettirdi değişken olmayan iktisat türkçe tarih vs. normal çalışın full cbk okuyun bir de kıyıda köşede ne kalmış ne kadar kanun varsa onları ezberleyin insan kaynakları konusunda ise piyasadaki kaynaklardan uzak durun son iki sınavda farkettim ki baya yetersizler
-
60 lı netlerden kurtar bizi Allahım..Yine yerimizi alalım
-
@saystowin hayatın boyunca şanslı miydin? Bu soruya cevabın evetse kazanırsın merak etme :)) öyle bi sinav :))
-
Son sınav bize gösterdiki mevzuatın orijinal halini en az 1-2 kez okuyup daha sonra piyasadaki mevzuat konu çalışma kitaplarından sürekli tekrar yapmak gerekiyor.Kendi açımdan tekrar yapmamanın zararını gördüm bu sınavda özellikle idari yapı kısmında.Çünkü bazı sorular ayrıntı bilgi içeriyordu ab başkanlığı,kosgeb vb gibi.İdare hukuku ve mahalli idareler ise 1-2 soru hariç orta-normal düzeydeydi.Anayasa keza öyle(1-2 dikkat isteyen soru hariç)
Türkçe,tarih ve iktisat için normal çalışmak lazım çok fazla standartın üzerine çıkmıyor.Türkçe için çok sayıda paragraf,iktisat içinse okullar ve makroya hakim olmak lazım.Tarihte 2 soru normal 1 orta 1 üst düzey şekilde soruluyor.Bu kısım için özet not değil konu kitabı çalışmak gerek.
İnsan hakları ve tc eko spesifik bir alan.Ama bu sene piyasadaki bilinen kaynaklar sınavı karşılar nitelikteydi.1-2 soru hariç bu kısımlardan orta-normal düzeyde soru geldi.
En önemli nokta ise sınava konsantre olmak ve çok dikkatli okumak,acele etmeden düşünerek cevap vermek.Benim hatam bu oldu.Çünkü bazı sorular üstü örtülü,dolaylı şekilde sorulmuştu.İnce ayrıntılar mevcuttu.Karışık gibi görünen ama cevapları basit olan sorulardı.
Son olarak yeni sınav için duymuş olduğum tarihler 25 aralık veya 8 ocak.2010-2011 döneminde sürece benzer bir durum yaşanabilir.(bu dönemde 2 sınav arasında 161 gün vardı).Tabiki bunun bir önemi yok derhal çalışmaya başlamak gerek.Şimdiden herkese bu süreçte başarılar dilerim inş bu sefer kazanmak nasip olur.
-
Arkadaşlar bilgi kirliliği ve yanlış yönde algı olduğu iddiasıyla önümüzdeki sınav için ilerleyen günler aldığım mesajlar neticesinde kapsamlı kaynak listesi paylaşacağım.
-
Kıymetli dostlar bu sınavı sonucu 4. Kez mülakata katılmaya hak kazanmış bir kardeşiniz belki de ağabeyiniz olarak yeni başlayan ya da kıl payı denilecek şekilde kaybeden(65 ve üzeri bana gire kıl payı) naçizane önerilerim olacak.
1-) Arkadaşlar Ben son üç sınavdır mevzuat kısmını Yiğit Yılmazın kitabından hallediyorum. Diğer mevzuat kitaplarını incelemediğim için bilemiyorum. Sizlere de tavsiye ederim.
2-) İdare Hukuku teori kısmını Temis den bakıyorum o kitabı da tavsiye ederim. Ahmet Nohutlu nun kitabı çok uzun. İsteyen ona da bakabilir ama çok yüksek ihtimalle bir noktadan sonra sıkılacaksıniz. Takdir sizin.
3-) Türkçe ÖSS zamanından Türkçe altyapı iyi olduğu için soru çözümü gibi şeyler yapmadım. ANCAK SIKINTINIZ VARSA KESİNLİKLE BU ALANA ÖZEL OLARAK ÖNEM VERİN. ÇÜNKÜ SINAVI BU ALANLA BİRLİKTE BANA GÖRE İKTIŞAT BELİRLİYOR. NEDENİ DİGER MADDELERDE AÇIKLANACAK. Türkçe ile ilgili olarak YKS paragraf kitapçıkları var hangi yayın iyi ise birisini kullanabilirsiniz. Ayrıca ALES Türkçe çıkmış sorular sınava daha yakın olduğu için o sorulara çözebilirsiniz.
4-) Dostlar son sınavda ortalamanın bu kadar yüksek olmasının sebebi TÜRKÇE VE İKTİSAT sorularının geçmiş yıllara nazaran daha kolay gelmesidir. Be konuda zerre şüphem yok. Sınavın Alan bilgisi ve Türkçe kısımları çalışmamızın neticesini büyük oranda alacağınız kısım. Bu sebeple saydığım 80 soruluk yerden maksimum yapmaya bakın. Türkiye ekonomisi İnsan hakları ve Tarih kısımları çok saçma sorularla karşılaşabildiğimiz alanlar. Bu sebeple derece hedefiniz yoksa bu alanlara ilgili olarak elbette
çalışma yapın ama aşırı detaya girmeniz sizin aleyhinize olacaktır.
İnsan haklarıyla alakalı Soysal hocanın kitabına bakabilirsiniz
Tarih herhangi bir Tarih notu
Türkiye Ekonomisi Berkay Cihanın kitabı + SINAVDAN ÖNCE PAYLAŞACAĞİ GÜNCEL VERİLER işinize çok yarar.5-) Ancak daha önce belirttiğim gibi 80 soruluk kısım bizler için kazanma durumunun gidişatını belirleyecek. Dolayısıyla bu alandan maksimum yapmak hedef diğer 20 soruluk kısımdan da nasibimizin de yardımıyla inşaallah çalıştığımız yerden gelirse sınavı rahatlıkla kazabiliriz.
6-) Mevzuat listesini @mülki dostum paylaştığı için paylaşmıyorum. İNŞAALLAH MUVAFFAK OLURSUNUZ. YAZIM VE NOKTALAMA HATALARI İÇİN KUSURA BAKMAYIN.
-
@fenecus Ahmet Nohutçu hocayı sözlükten dolayı yanlış yazmışım dolayısıyla kendisine özel bir gıcıklıgım yok.
-
Mevzuat listesini göremedim arkadaşlar. Atabilecek olan var mı rica etsem?