2021 Kaymakam Adaylığı Mülakatları
-
@görünmez-el arkadaşın bu algısı çok üzücü ermeni asıllı deyince kafasında dağlık Karabağ savaşında ermeni destekçisi olan biri canlanıyor zihniyeti bu kadar çünkü onun da vatanını sevebileceğini düşünmüyor
-
Vatanını, milletini çok sevip onlara hizmet aşkıyla yanıp tutaşan çok kişi mezhebi, doğduğu yer ya da sırf siyasi yelpazenin diğer taraflarında yer aldıkları için mülakatlardan elendiler. Bu yıl hariç son 3 mülakatta bunları gördüm, yaşadım maalesef. Gerçekten hakkıyla bu ülke için canla başla çalışacak arkadaşların isimleri sırf bu sebeplerden dolayı çizildi. @ilhannn00 Konuyu ilk yazdığında yaşananları hatırladım ben de tepki verdim ve tepkimin nedeni de faşizanlık değil yapılan ayrımcılık. Umarım önümüzdeki mülakatlarda mezhebi, dini, memleketine, kim olduğuna bakmak yerine bu işi gerçekten hakkıyla yapacağı konusuna göre değerlendirmeler yapılır.
-
@flu "Ermeni yurttaş" ifadesi = Ermenistan Devleti vatandaşı. Metni önyargısız okursanız ifadenin bunu kastettiğini anlarsınız. Buna rağmen hala ayrımcılık yapılıyor diye zorluyorsunuz. Önce zihninizi temizleyin sonra zihniyet ve ondan daha ağır eleştirileri yaparsınız. Sonra benim bir şeyleri örtmeyi çalıştığım iddianız da bu ayrımcılık masalları da bazı kesimlerde refleks haline gelmiş. Bu çok iyi görülüyor. Ben dinimizin Nisa Suresi 58. Ayetiyle emrettiği gibi işin ehline verilmesi taraftarıyım. Bu ayet Kabe-i Muazzama'nın anahtarını müslüman olmayan ehil bir kişiye verilmesini emreder. Bahse konu yeni kaymakam arkadaşımız mesleğe layık ise eminim @ilhannn00 da canı gönülden sevinecektir. Yalnız tüm bu tartışmaların başladığı nokta Agos'un haberidir. Bu, haber değeri bile taşımayan bir olgu aslında. Haberin yapılmaması durumunda "ulan bakalım bakalım listede kaç Türk kaç Kürt Kaç Ermeni var" mı diyecekti millet? Hayır. Dolayısıyla bu ayrımcılık dili bu tip yayınlarda başlıyor. Bunu bilir bunu söylerim. Meselenin daha da fazla uzamasında bir yarar yok vesselam.
-
@flu Sen tam bir provakatörsün neyin ağır eleştirisini yapacakmışsın yapta görelim bakalım. Biz alttan aldıkça sen olayı büyütüyorsun ne demek istediğim iyi niyetimle ortada ama sen nasıl anlamak istiyorsan öyle anla sana hesap mı vereceğim ? Ayrımcılık ırkçılık vs. Biz yapınca böyle oluyor neo Osmanlıcılık oluyor. İnsanlığı yine en iyi bu millet bilir. Bize bu konularda ders veren Batı vs. kaç tane Türk asıllı bir kişiyi kaymakam veya bürokrat yapmış birazda bunları konuşalım. Biz yapıyoruz helali hoş olsun. Kurucusu "Türkler salaktır" diyen yayın organın haberinden zevk alanlarda birazda bu yayın organına laf etsin bakalım.
-
@ilhannn00 o kadar haklısınız ki. Ben güneydoğu sehrimizden bir adayım. Ordan bakınca nasıl görünüyor bilmiyorum ama kanımın son damlasına kadar Türk olmakla gurur duyuyorum. Ancak üçüncü kez mülakattan defalarca elenince acaba diyorum!!!!bunun doğum yerimle bir ilgisi var mı diye. Oysa açık açık Ermeni propagandası yapan bir organın üyesi sorunsuz mülakatı geçiyor. Bana da bizimle dalga geçiliyor hissi veriyor bu durum.
-
@avşar-beyi mesajında ermeni asıllı olduğunu söylüyor. Siz inatla 'hayır karıştırmış, ermeni vatandaşı sanmış' diyorsunuz.
-
@botan01 mal mal konuşma T.C sınırları içinde yaşayan Arabın Türke, Türkün Kürt e ne üstünlüğü var ne de farkı(kimsenin kimseye üstünlüğü yok çok şükür bu topraklarda). Provakatörluk yapma
-
@ilhannn00 aynen aynen sizden olmayan herkes provakatör, vatan haini zaten ha bir de dinden imandan vurmaya bayılırsınız
-
@avşar-beyi ermeni yurttaş ermeni devleti vatandaşı demek değil üç kuruşluk bilginle yazmışsın belli ki MÖHUK okursan kavramların ne anlama geldiğini öğrenebilirsin
-
@flu sizde parçada anlam kitabı okursanız kullanımın kavramsal değil niyetle alakalı olduğunu çıkarabilirsiniz belki.
-
@avşar-beyi türkçe ve ingilizce parçaları çok iyi derecede okuyup analiz edebiliyorum bunu defalarca kez öym sınavlarıyla kanıtladım zaten ama haberde zaten türkiye ermenisi yazıyor dolaysıyla ermeni vatandaşının türkiye cumhuriyeti kurumlarında çalışması mümkün değil kaymakamlığa başvurması için de türk vatandaşı olması gerekir bunu nasıl yanlış anlamış olabilir hiç mi akıl yürütmedi ? Ayrıca hataydaki arap yurttaş deyince S.arabistan vt mı aklına geliyor senin ? İlk okul bilgisidir vt yurttaşlık kavramları hala ayırt edemiyor musun yuh be
-
@mehmt-345 terbiyesizlik yapmanın gereği yok ben de zaten kimsenin kimseye üstün olmadığını belirttim.
-
@avşar-beyi türkçede kelimelerin “niyetsel kullanımı” diye bir kullanımı bulunmamaktadır kavramların anlamları üzerinden yorum yapıyoruz
-
Bu konu uzar gider, mutabık kalinacak bir sohbet olmuyo. Bu sene kazanan kimse yok sanirim forumdan, yazan kimse yok
-
Mesele sen Abdulhamit’i savundun olayına dönmüş
-
@mülki kardesim yenı sınav hakkında bılgın var mı ?
-
Arkadaslar Online kursa yazılan var mi? Tavsiye edebileceginiz iyi kurs var mi?
-
@mehmt-345 kardesım yakın egıtım hakımlık aldım ben , kaymakamlık alanlarda memnun.
-
@maiyetmemuru hakimlik ten gayet memnunum
-
@maiyetmemuru tsk hocam..