Halkbank Müfettiş Yrd.---İç Kontrolör Yrd.--Uzman Yrd.
-
Benim en iyi derslerimden biri Ceza olmasına reğmen bir anlık gafletle Hata yapıp saçmaladığım bir soru
-
@paretosef bende de 167 ile kazanan arkadaşı biliyorum dostum mülakatta elenip şimdi uzman yardımcısı. Bu sene %25 GK-GY 60 soru olduğu için 25/60=0.416
İngilizce ve Alanda aynı şekilde. -
@İdari_Katip gel sen özele sınav sonuç belgesi görmeden uslanmıcan :))
-
http://i.hizliresim.com/B8JLmQ.jpg Geçen sene bir arkadaşın sınav sonucu. Katsayılar farklı. 169 doğru yetmeyebiliyor yani mülakata.
-
@atilla 169 doğruyla, ben 166 doğruyla kalamadım. Puanlarımız arasında 0.3 fark var. 69.2 - 169 doğru, benim 68.9 -166 doğru. Katsayılar farklı çünkü.
-
@paretosef Halkbank Müfettiş Yrd.---İç Kontrolör Yrd.--Uzman Yrd. içinde söyledi:
@Leightbau Aşağıdakilerin hangisi TCK'da ceza sorumluluğunu azaltan veya kaldıran hallerden biri olarak yer almaz? A)Hata(TCK md.30). B )Haksız Tahrik(TCK md.29). C)Etkin Pişmanlık. D)Meşru Savunma(TCK Md.25). E)Hakkın kullanılması (TCK Md 26). Cevap C Hocam
Çok teşekkür ettim. Kaçmayacak bir soruydu lakin mayıs ayından beri test çözmeyince olabiliyor bu hatalar. Bir de borçlar hukukunda; ''gecikme cezası isteme hakkı saklıdır'' cevabı %100 doğrudur diyebiliyor muyuz
-
@paretosef
Gecen sene %20 GK Gy %25 İngilizce %55 alandı
35 GK GY 50 İngilizce 82 Alanla
GK GY : 11.35 Getirisi
İngilizce : 20.8 getiri
Alan : 37.6 getiri yapıyor167 doğru 69.8 puanla Kazanmıştı.
-
@Leightbau Soruda konutu teslim etme borcundan söz ediyordu. Eğer temerrüd olursa geciken her ay için 500 TL ödeme konusunda anlaşıyorlar. Soru burda bitiyor. Temerrüd olmuş mu olmamış mı birşey demiyor. Enteresan bir kalitesiz soruydu. Sorudaki şıklar sanki temerrüde düşülmüş gibiydi. Mesela A şıkkı "Hem ifayı hem gecikme tazminatını talep edebilir" . idi (Benzer anlamda). D şıkkında diyordu ki. Borcun ifası sırasında gecikme hakkını ileri sürmemiş olsa dahi bu hakkı saklıdır. Sözleşmede yazılı olduğu için, temerrüd de olduğu varsayımı altında bunu ekstradan hatırlatmasına ileri sürmesine gerek yok bunu zaten sözleşme kurulurken kabul etmiş teslim etme borcu altına giren. Benim bilgim ve etrafımızdaki arkadaşlar mutabakatta olduğumuz bu şık oldu. Ama alternatif cevaplara da saygılıyım. Çünkü soru tuhaftı.
-
@İdari_Katip @İdari_Katip Hocam yukarda sonuç belgesine bakmadınız mı? Hesaplanma şekline kadar detaylı zaten orda. 35 Alan doğrusu 11.66 getirir, 50 İng 20.83 getir , 82 Alan 37.58 Toplam 69.9-70.0 ile Kazanmış sıkıntı yok. Ama resmini attığım sınav sonuç belgesindede 169 doğru var ve sınırdan kaybetti. Geçen sene ile bu senenin tek farkı soru dağılımı. Hukuk 10-11 soru arttı. İşletme kalktı. Kalan kısımlar çok benzer. Ben Gk-Gy ile alan sorusunun doğru yanıtının aynı puan kabul edileceğini sanmıyorum. Yine geçen sene gibi olur. Geçen sene de Gk-Gy 60 soruydu, İngilizce'de 60 soruydu, Alan yine 120 soruydu
-
@paretosef dostum Geçen seneye göre bu sınavın Farkları
1.Her soru 0.416 puan
2.GK/GY %20 iken %25 bu sene
3. Alan %55iken %50 bu sene.Her soru 0.416
He şunu Dersen. Hukuk 39 soruydu Getiri Daha Fazla Buna Ok. Ama soru başı 0.416 Tezi Açık ve net Zaten
-
@paretosef bu soru müfetişlik sınavında mıydı uzmanlık sınavında mı çıktı?
-
@dumi müfettiş hocam
-
Arkadaşlar ben netlerimi yazmıştim izmir uzm icin bilgi 65 civari alan 50 civari ing 46 48 civari gkgy
Sizce gelir mi buna. Var mi fikri olan -
@İdari_Katip Bakalım, ben birim olarak soru başına 1 hukuk sorusu yada 1 ingilizce sorusu Gk-Gy den daha değerli olacak diye düşünüyorum. Aksi halde bu seneki sınav kötüydü, hepten bomboş bir sınav olacak. Lisans mezununa halen daha Coğrafya Tarih sorulması zaten mantıksızlen üstüne üstelik Muş ovası ile Is-Lm'in, Kanunların bir tutulması çok mantıksız.
-
@İdari_Katip teşekkür ederim katip ulaştım
-
@paretosef 170 civari Kapatır Bence. Bakalım bekleyip göreceğiz. Senin bu barajın üstü geliyordu dimi
-
@İdari_Katip 180 altı gelmez diyorum ben kendim için ama bakalım hayırlısı inş. olur.
-
@paretosef hadi bakalım inş
-
Merhaba.Formu bi suredir takip ediyordum.Ama yeni katildim araniza.Daha once banka sinav sureclerine katilan arkadaslardan sonuclarin ne zaman aciklanacagina dair fikri olan var mi ?
-
@iktisatzede ben katılmadım fakat genel kanı bu ayın sonunda açıklanacağına dair.