Askerlik tecili için yüksek lisans
-
@barış-uysal hocam eylül sonuna kadar ilişkisi yoktur şeklinde belgelendirebilirseniz geriye kalan durumdaki detaylar ile kimse ilgilenmez. Bu süre zarfında yeni bir yere de kayıt yaptırmış olursunuz zaten eğer isteğiniz bu yönde ise.
-
Arkadaşlar, benim tecilim e devlette yazana göre 2018 ağustos sonu bitiyor. Yurtdışı yüksek lisans yaptım 2 senede de bitti ek tecil yapmayı düşünmüyorum. Celp dönemim ilk tecilde kasım idi, halen kasıma mı tabiyim yoksa ağustosa mı? Başvuruyu ne zaman yapmam gerekiyor? Ağustos sonrasında bakaya mı kalmış olacağım? Bilgisi olan var mıdır acaba)
-
Arkadaşlar Merhaba,
Bir çok fakrlı formu gezdim ancak sorumun cevabını bulamadım. Bilen birisi var ise cevaplarsa memnun olurum.
Çıkan yeni kanun ile birlikte bildiğiniz üzere yüksek lisans öğrenim hakkımız devam ederken (2014 kayıtlıyım) tecil süremiz sonlanıyor ve bir daha öteleme yapılamıyor.Bu noktada tezsiz yüksek lisansa kaydolacağım. Ancak tezli yüksek lisansımda tez aşamasında olduğum için kayıt sildirmeyeceğim. YOK acısından tezlinin yanında tezsize kayıt olabiliyoruz. Ancak askerlik konusunda askeriye tezsiz yüksek lisansa kayıt olduktan ve okul askeriye kagıt gönderdikten sonra buna göre 1-1,5 yıl öteler mi? Yoksa tezli yüksek lisans kaydımın silinmesi gerekir mi bunun için. Mantık olarak beklememesi gerekir gibi geliyor, sonucta suan tezli yüksek lisans tecilim bitti ve yararlanamıyorum, yökte tezlinin yanında tezsize kayıt yapabilme hakkı tanımıs, okulda kayıt yapılan belgeyi gönderince yaparlar diye düşünüyorum, ancak emin olmak adına sizlerden tecrübe edene, bilen var ise yazarsa cok memnun kalırım.
İyi Günler. -
@agor yanlis yazmisim ya 3 yil 4 ayi tamam tesekkur ederim en az 1 sene tecil benim icin yeterli olacaktir
-
@barış-uysal yuksek lisansa kayit hakki kazanirsaniz zaten sizdennisteyevkleri belge askerlikle ilisigi yoktur yazisi olacaktir ama 30 eylule kadar yuksek bulmaniz lazim benm de haziran da tecilim bitti
-
@dgnt hocam e-devleti esas alırsanız kasım dönemidir, ağustos sonrasında muhtemelen bakaya kalırsınız, tecil düşünmezseniz başvurunuzu yaparsınız fakat gündemde de dillendirildiği gibi bir birikme olduğu için ilk celp döneminde çağırırlar mı belli olmaz.
-
@casio hocam forumda bir kaç arkadaşa da belirttim tecil hakkınızı kullanmanızı sağlayan şey okulların sizin öğrencilik haklarından faydalanmanıza izin verip vermemesi ile ilgili yani bu duruma cevap vermek kolay değil. Bunu tezsiz yüksek lisans için başvuracağınız okula sormanız gerek, ben buraya kayıt yaptırdığım anda tezliye kayıtlı olmama rağmen öğrencilik haklarından faydalanabilecek miyim diye, yönetmeliklerinde izin veriyorlarsa tecil olacaktır fakat tezliye göre işleme yapıyoruz derlerse öğrencilik haklarınızı vermeyecekleri için tecil olmayacaktır.
-
@agor eyvallah. Celp dönemi sarkması benim için pek iyi olmayacak ama hayırlısı bakalım.
-
Yarın tezsiz yüksek lisans yazılısı var kamu yönetimi bölümünün. Bilmiyorum ne sorarlar tam olarak yazılıda. Boş kağıtla da hiçbir şey olmaz ki.
-
@corleone hangi üniversitenin hocam
-
@birgarip Kırıkkale
-
@corleone bende iktisat tezli için girecem sınava sınav ile ilgili mail attım dönüş yapmadılar,aradım açmadılar veya başka hatta yönlendirdiler orasıda açmadı
-
@birgarip ben de tezli siyaset bilimi ve kamu yönetiminden girecem mülakata. Sosyal bilimler enstitüsünde mi olacak tam olarak kardeşim?Elimizde belge vs de yok.
-
@mia_1071 kardesim anabilim dalı başkanlıklarında yazıyor iibfde yani
-
Kırıkkale'de ne sorduklarını mülakata-yazılıya giren arkadaşlar yazarsa iyi olur.
-
@corleone hangi bölüm için?
-
uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans tecil durumunu değiştiriyor mu acaba?önceki sayfalarda yazdıysanız bakamadım kusura bakmayın bilgilendirirseniz sevinirim.
-
@economist4692 hocam daha önce bir yüksek lisanstan mezun olmadıysanız, başka bir yüksek lisans programında kaydınız yok ise uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans da tecil hakkı veriyor.
-
@Agor Kolay gelsin arkadaşlar. Bir sorum olcaktı da cevaplayabilirseniz sevinirim. Tezli Yüksek Lisansa 24.08.2015 ' te başladım. Dersleri başarıyla tamamladım. E devlet ve askerlik şubesinden aldığım belgede 24.12.2018 ' a kadar askerlikle ilişiğim bulunmamaktadır bilgisi çıkıyor. Öğrendiğim kadarıyla tezli yüksek lisans 3 yıl 4 ay tecil hakkı veriyormuş. Ben dersleri vermeme rağmen tezi yazmaya başlamadım. Ama tez dersi vardı onu seçtim ancak tez konusu falan seçmedim. 4 aylık kısmı var tecilin ondan yararlanmak için şu anki durumumun devam etmesimi gerekir. Yoksa teze başlamadığım için üniversite kaydımımı siler? Bilginiz varsa cevaplayabilirseniz sevinirim.
-
@agor teşekkürler hocam bilgilendirdiğiniz için.