Askerlik tecili için yüksek lisans
-
@ceks74 hocam çok güzel aralıkta sınav sonucun açıklanıp tecilin bitiyor, genel olarak üniversitelerin yüksek lisans başvuruları mayıs haziran gibi başlayıp ekim civarında sona eriyor yani sınav sonucundan sonra başvurmayı planladığınız üniversitenin enstitü sayfasını haftada bir kontrol ederseniz rahatlıkla başvuracak bir program bulursunuz. Tezsiz yüksek lisansı da kendi konumunuz ve maddi durumunuza göre daraltabilirsiniz ama ben net şu üniversite iyidir diyemem belki diğer arkadaşlardan vakıf veya devlet tezsiz yüksek lisans için okul önerisi gelir.
-
@haykoki hocam sorunuzun cevabı hakkında net bilgi sahibi olamadığım için size cevap veremedim ben ama yüksek lisans ilanlarını yayınlayan siteler var önümüzdeki haftadan itibaren takip edin bir şeyler çıkacaktır. Erken seçim ve üniversitelerin bölünmesi biraz bu konuda dengeleri değiştirdi gibi
-
@shady1, içinde söyledi: Askerlik tecili için yüksek lisans
Arkadaslar Bir üniversiyede yüksek nedeniyle tecil almisken , kaydi sildirip yine ayni okulda bi bölüm kasansak tekrar tecil edilir mi yoksa farkli bi okul mu olmasi gerek ? Bana sacma geldi ama bi arkadas ayni okul olmasi nedeniyle sıkıntı yasamis
tam da o dediğini yapmayı düşünüyorum öyle bir şey olacağnı sanmıyorum açıkçası hak haktır.
-
@Agor bu dönem son benim de. acaba üniversiteler dönem sonu tsk'ye direkt durumu bildirir mi yoksa 2018-2019 dönem başlangıcında mı bildirir? var mıdır bu konuda bir bilgi?
-
@sr hocam ilişik kesilmesinden sonra bildiriyorlar genelde, okulun işleyişi ile de ilgili bu durum biraz ama zaten e-devlet sisteminde de çıktığı için bu bilgiler o yüzden ilişiğin kesildiği tarih esas alınıyor genel olarak. E-devlet bilgilerini bir kenara bırakırsak okulun bu işleri nasıl uyguladığına bakmak gerekir, okulunuzun enstitü sayfasında belki net bilgi vardır hocam.
-
@agor hocam Teşekkür ederim bilgilendirme için
-
@ceks74 en uygun tezsiz yl sdu sanırım. Bir bakın derim.
@Agor dediğin gibi bölünme, seçim derken üniler tarihleri biraz öteledi olan bana oldu gibi. O sitelere hiç güvenmiyorum maalesef. Tüm üniversite listesini çıkardım şimdi tek tek sosyal bilimler fak. bakarak varsa akademik takvimlerini not alıyorum.
-
Arkadaşlar merhaba bir sorum olacak. Diyelim ki bir üniversitenin tezli yüksek lisans bölümüne atıyorum 06.06.2018 tarihinde kayıt yaptırdık. Tezli yüksek lisans için bildiğim kadarıyla maksimum 3 yıl içinde bitirme süresi var ve kayıt olunca tecil 3 yıl ileri atıyor. Kayıt yaptırdığımız tarihten itibaren hiç derse ve sınava gitmezsek kaydımız bu 3 yıl içerisinde silinir mi yoksa 3 yıl boyunca rahat mıyız?
-
@i1i ben kayıt oldum 2 senedir kaydım silinmedi, üstelik derslere de gitmedim.
-
@i1i 3 sene rahat olursunuz hocam
-
@i1i hocam okulun yönetmeliğine bağlı, Ankara Üniversitesi'nin yönetmeliğinde 2 ve sonrası her yarıyıl sonunda genel ortalama 2.0 altına düşerse kaydınız siliniyor. Eğer tecil için yüksek lisans düşünüyorsanız tercih edeceğiniz okulların yönetmeliklerine mutlaka bakın.
-
E devletten aldığım askerlik durum belgesinde
22/06/2018 tarihine kadar askerlikle ilgili sakıncası yoktur yazıyor
Askerlik şubesinden aldıgımız kağıtta
30/09/2019 tarhine kadar askerlikle ilgili sakıncası yoktur yazıyor.
Güz dönemi tezsiz yüksek lisansa kaydolsam askerliğim tecil edilir mi ?
Erteleme bitim tarihi: 22/06/2018
Muhtemel sevk tarihi: 30/09/2018 -
@iiibbfff hocam bu konuda panik yapmayın eğer yapıyorsanız, güz döneminde başvuru yapmak için eylül 30 tarihli belgeyi teslim edebilirsiniz, kayıt yaptırdığınız andan itibaren ise okul aracılığıyla tecil ettirebilirsiniz. Küçük bir detay var; yaşadığınız durumu bizzat ben yaşadım, askeri şubeden aldığım belgede aralık yazarken mezun olduğum tarih haziran idi ve temmuz e-devlette görünen tarih idi (yani başvurudan önceki bir tarih). Kayıt yaptırdıktan sonra okulun tecil ettirmesini bekledim, okul tecil ettirmeye çalışmıştı fakat yoklama kaçağı göründüğüm için yaptıramamışlardı ben de bunu GBT yapılırken öğrendim. Sonrasında polis tutanak tutup askerlik şubesine gitmemi söyledi. Yüksek lisans öğrencisi olduğum için de rahatlıkla gidip önce yoklamamı sonra tecil işlemlerimi gerçekleştirdim. Yoklama için de zaten hem e-devlet üzerinden hem de aile hekiminden alacağınız belgeler ile başvuru yapıyorsunuz yani o konu da daha rahat çözülür durumda. Özetle diyeceğim şu ki gönül rahatlığı ile başvurularınızı yapın, kayıt olduktan sonra askerlik şubesine bizzat gidin ve tecil için geldim deyin, yoklamanız yapılmamış görünüyor derler ise yoklamınızı yaptırın ve hemen tecil işlemlerini yapsınlar.
-
@agor hocam allah razı olsun içimi rahatlattın
-
Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak.
Yüksek lisans öğrencisiyim.Seneye 3.yılım ve tez dönemine geçeceğim. Bu süreçte tecili bozdurup yedek subaylık çıkarsa askere gitmeyi düşünüyorum. Eğer çıkmazsa tekrar tecil ettirme gibi bir şansım olabilir mi ? Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
-
@öğrenci söz konusu değil
-
Arkadaşlar ucuz tezsiz yl nereler var acaba ve ücretler ne kadar
-
Merhaba arkadaslar anadolu da guzide bi ilimizde tezli yuksek lisans kayit hakki kazandim simdi 2 sorum var ben buraya kayit yaptirip devam etmezsem ve kaydim silinirse tecil hakkim yanar mi? Ilk kayit esnasinda tezli yuksek lisanslar tecili 3 ay 4 gun mu uzatmaktadir? Tesekkur ederim
-
Tecrübe sahibi arkadaşlara bir hususta danışacağım. 13 Haziran itibariyle tecilim bitti ; Eylül sonuna kadar askerlik ile ilişkili bir sıkıntım gözükmemekte şeklinde ibare var. Birçok kurum ve bankalar başvuru şartlarında 'Askerliğini yapmış olmak veya tecilli olmak' şartı koyuyor bi kaç yüksek lisans başvurusu yaptım ama henüz sonuçlanmadı ; bu süre zarfı içerisinde başvuruda bulunabilir miyim ilanlara ? Başvursam dahi sıkıntı arz eden bir konumla karşılaşır mıyım ? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Teşekkürler
-
@sertcocuk hocam kaydınız silindiği zaman okul askerlik şubeye bildirir ve tecil son bulur, kayıt olduğunuz zaman ne kadar tecil ettikleri çok önemli değil ama toplam tecil 3 yıl 4 ay, 3 ay 4 gün nereden çıktı, ne demek istediniz ben tam anlayamadım? Zaten kayıt silinmesi için bile en az 2 yarıyıl beklenir bu yüzden bir yıl kesin tecil olur.