İçini Dökmek İsteyenler...
-
@paretowilfredo Teşbihte hata olmaz derler, affola söyledikleriniz aklıma bir şey getirdi paylaşayım.
İsmet Özel'in bir yazısında şunu okumuştum, büyükleri şöyle nasihat edermiş: “Sakın ola bir domuzla güreşmeye kalkışma”. Bu cümleyi şöyle yorumluyordu: “Sanki bana ‘Domuz kısmıyla çamurlara gark olmadan güreşemezsin. Kirlenmeden domuzu mağlup edemezsin. Bil ki, sana mağlup olmak domuzu kederlendirmeyecektir. Bilakis, senin kirlenmiş olman onun hoşuna gidecek ve güreşirken kendisinin biraz daha kirlenmesi domuzun memnuniyetini kat be kat artıracaktır.' diyorlardı."Ben kolayca vazgeçemiyorum, insanlar icin tahammül sınırımı zorluyorum ama sonunda görüyorum ki yorulduğumla kalmışım, Allah nasip etmezse kulun kalbi aklanmıyor. Üstelik benden de götürüyorlar, o sebeple kapımın önünü temiz tutma konusunda bundan sonra daha fazla çaba harcamam gerektiğine kani oldum
-
İnsanın annesine benzeyen bi teyzesinin olması ne güzel bi zenginlik . Hayattan zevk aldıran sohbeti merhameti anneden başka bi kadında bulmak tarifi olmayan bi duygu.
-
Bekliyorum ki bişeyler değişsin hayatımda. Lakin ne adım atacak gücüm var ne de değişen bişeyler. Hayatım o kadar stabil ki bazen ben öldümde bi yere gömdülermi diye düşünmeden edemiyorum. Olmayacak şeyleri bizim için oldurdular. Güzel şeyler gelecek derken nefes aldığımıza şükreder hale getirdiler. Hakedene hakettiğini vermek ne kadar gerekli bir kaideymiş çok daha iyi anlıyorum. İsyan en büyük günahmış. İçimizi dışımızı isyanla dolduranlara selam olsun. Umarım .... Umarım ağzımıza tıktığınız ne varsa kulaklarınızda patlar.
-
@plansız Çok çok güzelmiş. Tam olarak anlatmak istediğim hissiyatım budur. Bazı insan davranışları, herhangi bir hayvandan dahi aşağı olabiliyor. Bu nedenle buradaki teşbih bence benzetilen canlı açısından özre muhtaç olur ancak efendim.
Gel gelelim, bu bir kazanç sizin için. Size bunu kazandırırken, bir dostu yitiren zarardadır benim nezdimde. Siz dost kalın, elbet eşiğinizi bekleyecek dostlarınız bulacaktır sizi.
Bu da tavrınızın nişanesi olsun dost insan...
-
@mrnobody "gecenin en karanlık anı, şafağa en yakın andır" derler, hiçbir emek boşa değildir dostum. Elbet bu günler geride kalacak, haksız yere alınanınsa zaten hayrı görülmez.
-
Kpss 19. su olup bir elimde vergi hukuku notları bir elimde sigaram ile hala atanabilme çabası içindeyim. Geçen zaman ömrümüzden geçiyor. Haklının hakkı kimsede kalmaz inşallah
-
Bugün de yüzümüz gülmedi bugün de ömürden yedik ve yarın için de umudum yok denecek kadar az. Belki de yanlış limanda bekliyorum gemiyi Zaten vakit de geç oldu:((
-
Olmasını istediğim her şeye yaklaşamamaktan daha kötüsü süreci başkaları gibi atlatamamak mı olacak hep,niye hayat adil değil neden hep gerçek yüzünü göstermeye çalışıyor. Her yol çıkmazdaysa yaşamak bunun neresine sıkıştı, hani bir dal tutunacak, bir başka liman varılacak hani yok mu bir şeyler dercesine sitemliyim
-
... yoruldum ...
-
Kamudan hayır gelmeyince özele yöneldim. 3 tane hatrı sayılır özel şirketin sınavlarına girdim süreç öyle hızlı ki ya keşke az daha geç olsaydı mülakat falan diyorum bir yandan bunlar var bir yandan aylar süren kamu süreci, gelmeyen ilanlar. En güzel yaşlarımız stres sıkıntı işsizlik parasızlıkla geçiyor. Yaşayacağım varmış deyip duruyorum artık.
-
Ders çalışmak için kendimi ve kitaplarımı ordan oraya taşımaktan çalışmak için alan yaratmaktan yoruldum Rabbim.
Emeklerimizin karşılığını alacağımız günleri en tez zamnda hayrla nasip eyle .
Umudumun boynu bükük... -
Temiz kaldık, temiz kalmak için çaba harcadık, kirlendiler, kirletmek için çaba harcadılar. Onlar kirlendikçe biz inadına temiz kaldık. Hep onlara destek oldular, bize hiç el vermediler. Gemisi batan hep biz olduk ama inanın mutluluk hep bizim yanımızda kaldı.
Hayatta satın alınamayacak şeyler olduğunu unuttular. Dostluk, kardeşlik, dürüstlük, iyilik, enaniyet, yardımseverlik, yetinme, paylaşma, mücadele etme. Sevdik bunları, bizi biz yaptı bunlar. Onların eline şan, mevki, makam, büyüklük, rahatlık geçti ama bizdeki mutluluğu yakalayamadılar. Sahte gülüşler altında mutluluk maskesini görmediğimizi sandılar.
-
Bugün bütün günümü hastanede geçirip her sorana işim yok işsizim desem de karşılaştığım doktorlarla olan muhabbet beni çok hoşnut kıldı ayrılırken hastaneden. Evet halden anlayan mesleğine aşık insanlar halen var .
-
-
Hani diyorum şu pazar tadında pazar keyfi dedikleri pazarı acaba yaşayacak miyim diye ? Ya da o pazarlar beni görecek mi acep
-
@paretowilfredo reis 10 tane mülakat dile kolay. İnsan birinde mi başarılı olamaz? Bu devran böyle gidecek sanırım
-
Size tek tavsiyem: Gümrükte çalışın ama Gürbulak'ta asla çalışmayın.
-
İçimiz de bir dışımız da. İçimizi de bilirler dışımızı da. Memlekete sahip çıkılsa içimizi dökmek yerine, çok farklı şeyler dökeriz ortaya.
-
@samet06 Dostum ilk mülakatında yerleşen de tanıdım 14 15. Mülakatında giren de. Vaktin ne zaman geldiğini bilmezken insan, katlanmak zor buna ama elbet gelecek vakit sizin için de. Pes etmediğiniz müddetçe bir ihtimal var. O ihtimali sizden almak isteyenlere bırakmayın vazgeçerek.
-
Bir offf çeksem karşı ki dağlar yıkılır.
Bir ahhh çeksem sanki...