İçini Dökmek İsteyenler...
-
O kadar iyi okullarda okumama rağmen, ne memur olmak ne de sgkda denetmen olmak hayalimdeydi. Adalet okuyorum hukuk bitirebilirsem sonra ne ala. Bir de tezsiz bir yuksek lisans... daha da bir sey yapmayacagim. Yasim 35, evliyim cocugum var bakiyorum gecmise hayat elimden gecmis gitmis, sunu okuyayim bunu kazanayim derken. Bazilarimiz sansli, kader diyelim hepsi bu. benden senden daha zeki oldugundan degil. Universite yillarima kadar araba cizimi falan yapardim. Bununla ilgili kendime sosyal bir ugrasi planliyorum. Almanca ve ingilizcemi ilerletmek istiyorum sadece kendim icin baska hicbir sey icin degil. Yeter artik diyorum kendime, artik vakit kendi adima maslowun piramitinin tepe noktasina yol almak. yarina erecegiminin garantisi yokken emek verenin bir halt olmakta zorlandigi bu ulkede, biraz da kendime, cocuguma, esime vakit ayirayim...birikimlerimle arsa falan alabilirsem yatirimlik belki de mutevazi bir mustakil ev yaparim:) sansima ne olursa artik. eger yasiniz hala 35 degilse dersler icin cabalamaya daha vakit var demektir, azimle ama yine de sonucunun olumsuz olabilme ihtimalini de goze alarak... kolay gelsin Allah yardimciniz olsun dostlar. Hayat mucadelesine devam ama guzel seyleri, kucuk mutluluklari, kendinizi gerceklestirebilecek sosyal ilgi alanlarini es gecmeyiniz lutfen.
-
Yaptığım hatalar kadar büyük olamadım.
-
@antimülakat siz atandınız mı hocam,? Merak ettim.
-
@sbf1983 Final kısmında buluşabiliriz dostum. Yakın yerlerde bakalım arsayı ufaktan bir ty köyü kurarız belki Diğer yandan geç kalmışlık hissi biraz bu çağın bize yaşattıği bir şey. Zamanın izafiliği ve hayatın akış hızının zamanı da benzer yönde bükmesinin buhran ve sancısını bu köklü teknoloji ve endüstri değişimini yaşayan nesil olarak biz çekiyoruz. Bizden sonraki dönüşümde bu daha da ağır olacaktır sanıyorum. Torunlar düşünsün onu, şimdilik bize dönelim dostum. Şunu gözden kaçırmamak lazım kesinlikle, hayatı idame ettirirken kendimize bir şeyler katmaktan hep feragat ediyoruz. Dil ögrenmek, yeni yerler görmek, farklı ülkeleri kültürleri tanımak, estetik kabiliyetlerimizi geliştirmek, maddi ve manevi bir çok konuda kendimizi tanımak vs vs. Çoğaltılır bu. Kişisel kabiliyetlerimizi keşfedebileceğimiz ve ufuk çizgimize olan menzilimizi artıracak her şey kısaca. Bunları yapmak için her zaman vakit var dostum. Bir insan hiç bilmediği bir kabiliyetini belki yaşlılık çağında keşfeder. Iyi bir anlatıcının anlatacak hikayesinin birikmesi için ömre ihtiyacı olması gibi. Derse boğulup her şeyden soyutlanmak bizlerin eksi yanı. Dil ögrenmeyi bir ders olarak görmek de öyle. Ya da kendimizi geliştirmeyi sadece meslek edinmek ya da bir meslekten daha iyisine sıçramaktan ibaret sanmak da. Ayrıca bu süreçlerin bekleyişlerin ve mücadelenin de bize kattıklarından bir nebze mahrum kalıyoruz. Bunu idrak edebilecek imkanların bizlere sunulmamasından kaynaklanıyor tabi ki bu da bir nebze. Bu yönden güzel bi düşün var dostum. Cânı gönülden gönlündekini yaşamanı, ailenle güzel günleri idrak etmeni dilerim.
-
@paretowilfredo cok tesekkur ederim ustat guzel dusunceleriniz ve temennileriniz icin.:) ty köyü neden olmasin:) insan biraz da tecrubelerle yogruluyor. Hayatta kaldigimiz surece hep iyilik var olsun isterim, ama haksizliklar olumsuzluklar da bir nimet demek ki iyiligin kiymetini bilmek icin... saygilarimla ustat.
-
@sbf1983 hocam yazdıklarınızı okuyunca bazı noktalarda kendime rastladım. Emek vermenin her zaman çok değerli olduğuna inandım hala da inanıyorum. Ancak birileri de bizim yapmak istediklerimize elini kipirdatmadan sahip olabiliyor. Hayat bu gerçeği de insanın yüzüne çok sert bir şekilde vuruyor. O kadar emek verdim diye vazgecmesemde var olan gercekligin farkında olarak devam edicem. Size ve burda emek veren tum arkadaslara başarılar diliyorum. hersey gönlünüzce olsun:)
-
@elisa yasamak, mucadele etmek guzel hocam bazen zor da olsa. Sizlere de kolaylik basarilar dilerim:)
-
-
@tükendikagrubu 6 sene önce evet atandım hocam.
-
@antimülakat Allah bize de nasip eder inşallah hocam.
-
@tükendikagrubu insallah hocam.
-
@tükendikagrubu inşallah hocam. Tercihiniyap ekibi olarak sizden daha çok istiyoruz bunu.
-
Bi yanda bi işim olsun diye kırk takla atanlar bi yanda elini kolunu sallayarak kurum değiştirenler nedir sebep diye düşünmekten kendini alikoyamiyorum. Hani sorun bende desem bu halde olan bi bende değilim. Azla yetinme sanatında tavan yaptık ama halimiz nice..
-
@aroma Herkesin imtihanı da rızkı da kendine özgüdür dostum. Elbette siz de bir sorun yok. Eğer nasibinizde varsa bir yer eninde sonunda -vakti gelince- başlayacaksınız.
İşsizliğin bu kadar arttığı bir ortamda makul sebepleri olmaksızın, gitmeyeceği halde, her sınava başvuran, yer işgal eden, kazanıp gitmeyen de kendi hesabını zaten verecek. Arkadaşımın şansı artsın diye girmeyeceği sınava başvuran insanlar duyuyorum, asıl sorun bu insanların karakterinde.
-
@plansız nasipte öte köy yok tabiki kimsenin de rızkina sözüm olmaz ama hal böyleyken insanlardan biraz hassiyet bekliyorum .Boş bi beklenti olduğunun da farkında olarak çünkü beklentimi tersine çeviren çok örnek gördük. Merkez uzman olup başvurduğu sınava gitmeyen insanlar var herkesin de vicdanı kendine.El insaf siz de sadece bikac ay önce aynı durumdaydınz demek istiyorum o an sonra böylesi ile muhatap olmamalı diyorum. .
-
@aroma pardon hassasiyet olacak hocam
-
Issizlik verileri hic umut verici degil. Keske gundemimizde su yerel secim sebebiyle karsilikli kutuplastirici soylemlerden uzaklasip birlik havasi olsa, yapabileceklerimiz konusulsa... Daha ne kadar kacilacak bazi gerceklerden. Hadi kendimizi gectik de cocugumuza gelecegimize iyi bir seyler birakabilelim.
-
Yılmak üzereyim. ..
-
@aroma üzme hocam bu kadar kendini sürekli yazdığını görüyorum bu tarz şeyleri. Zaman öyle yada böyle geçiyor, şuan yaptığın sıkıntı Allah korusun 10 15 sene sonra misliyle hastalık olarak geri döner yıpratma kendini.
-
Bizim gibilerin hayati hayallari bazilarinin sadece dilinin ucunda...