İçini Dökmek İsteyenler...
-
Şu mülakat illetini sevmiyorum ama sonunda İzmir ihtimali olunca heyecan veriyor.
Gönül dguy ister ama İzmir guy da eşdeğer malum İzmir -
İşsiz sayısı 4 milyonu aşmış
Enflasyon yüzde 15 i aşmış
Faizler yüzde 20 yi aşmış
Bir ülkenin gündemi mahalli idareler seçimi
İçim dökülüyor ey ahali -
İleti küfür nedeniyle kaldırılmıştır.
-
Sıkıntılı gecenin kalp atışı farklı olur derler. Bu kalp atışı seni sürekli uyandırır, sabah gözlerini bir açarsın sanki hiç uyumamışsın. Allah kimseye sıkıntılı gece uykusu yaşatmasın.
-
Kyk müfettişlikten elenince kendimi kuaförde bulmam ve ensede saçlarımla eve varınca annemin tepkiszliği ve sonrası. ..
Bana bi daha saçlarımı kestirtecek bi deneyim daha yaşamak istemiyorum
Bi mülakat arifesinde yine hatırladım. . -
...
Bana yanıtını bilmediğim sorular getirdi bir çocuk. Çocuk, ne güzelsin diyen çouklarla çocuk. Kaldırım kenarında elleri kirli. Taşlar üzerinde sekerek yürür, biraz elleri biraz da ayakları üşür. Zamanın izafiliği, evrenin genişliği, neyi neden yaşadığımızın soruları ve dokunduğum caddelerde yazılı yanıtları. Ama yine de bir lahza içinde delirmeler tutuyor kollarımdan, bileklerime kelepçeler geçiriyor soru işaretlerinden. Her şeye rağmen gülmeyi kim ögretti bize? Ömür değildi bu. En fazla öbür hayata merakları savuran bir bilmece. Ellerimi başıma her götürdüğümde kaybettiğim bir şeyler arıyorum. Karayı buluyorum, parayı alıyorum. Çok kazanmadan oradan ayrılıyor başka masalara dört as seriyorum. ben bu oyunu iyi biliyorum?! Ama elimi götürdüğümde başıma, dalgalı saçlarım arasında aradığımı bulamıyorum.
Düşünüyor, düşünüyor, düşünüyorum. Arayıp da bulamıyorum. Diyorum ki, buraya koymuştum, buralara bir yere işte. Nerede düşürdüm zihnimdeki tek bir kareyi? Bazen yazıyorum, çiziyorum ama bulamıyorum. Bulamadığımda farkettiğim şey hafızanın insanın zihinde değil insanın içinde olduğu. Dalıyorum kendi içime ve bu kez düşüyor, düşüyorum. Buldum, bir otobüsün tekerine yapışmış düşlerimi. Düşlerim ezgin, yuvarlandıkça eskimiş, sararmış ve üzerindeki heybetli, kaba ama her şeyi göze almış silüetim silinmiş. Cinnet cinayetlerinden fırlama bir büyük bıçağın küçücük sivri ucunu bende bırakmış katil, maktulü olmayan bu fotoğrafta. İç filmim çekilmiş, makineler satılmış. Kör bir ressam beni çizmiş, dilsiz bir anlatıcı seni anlatmış. Bizi kulaksız bir ihtiyar dinlemiş, son görenin gözlerine padişah mil çektirmiş.
Sokaklarda kısık sesli şarkıcılar, en aykırı türkülerini haykırıyorlar. Köpekten korkan bir çocuk korkuyor ıslık çalmaya gelmesinler için. Baharda üşümeyi kendisine yediremeyen bir yağız titriyor ceketsiz. Hayat herkesi bulabildiği en zayıf yerinden vuruyor. Onların, hayır hayır milyonların diktiği güvenli kaleler o zayıf noktayı örtmek için. Ben de seni örttüm üstüme, ben senin üstüne geceyi örtmeden önce. Üşüyen bir çocuğun mahmur sesi, üşüyorum der ama ılıktır nefesi. Hem bilmez ki bu gece kadar ısıtmadı odamı hiçbir modernize edilmiş kalorifer peteği. Şiirler duvarlarda, kuyunun dibinde kapaklarından ayrılmış kitap sayfalarında. Kuyuya dökülen sır ile su ayna olmuş, bir Mani kendi yüzüne râm olmuş. Herif anlattıklarını bilgelik sanmış ve anlamış. Bir kez bu yola çıkan, bir daha yoldan çıkmazmış.
İçimde damla damla birikmiş nehirler var. Durağan olduklarına bakma, nehirdir, göl değil onlar. Sadece sen görsen bile aktığını, o su akıyordur ve sadece sen duysan bile sesleri, duvarlar sesleri saklıyordur. Duvarlar anılar hırsızı. Onların dinlediklerini benden başka kim duyabilir? Dört duvarın sakladığını kaybedenden başka kim bulabilir? Sanrılarım sancılı. Korkarak yürürüm hala hanemde. Halen bir köşeden çıkarsın da görmez çarparım diye. Okuduğum dizeleri başkası duyar da deli der diye de endişeliyim üstelik. En güzel türküler kaçar gider diye pencerem kapalı. Kapım yalnız bir gece taksisinden gelen iki kişiye açık. Birinin gözleri ağlamaktan şişmiş, diğerinin ki kapalı. Biri yıkılgan fidanlar gibi esrik, diğerinin dalları onun başına saçık. Kapının ardında bir hanede hala ortalık dağınık. Hiçbir ocaktan sonra toparlanmamış kış evleri gibi. Umutlar salona fırlatılmış. Hüzünler yastıklara dökülmüş. Ayaklar hole çimen izleri bırakmış. Dağ dökülmüş kapının eşiğine, pencere pervazında sönük bir tütün kalmış. Yılların nisanı insan elinde can vermiş. Ölmüş ama asla defnedilmemiş. Aralık, Ocak, Mart ve Ağustos tabutuna omuz vermiş. Mayıs usûlen o soruyu sayıklamış on birinin içinden bir tane bile helal eden çıkmamış. Bir nisan hiç olmamalıymış, bir insan, insan için hiç ölmemeliymiş. Çünkü yürek musalla taşı, akıl kefen kumaşı değilmiş. Bir adam o yoldan gözünü hiç çevirmemiş. Ama hiçbir yol aldıklarını geri vermemiş....
-
Dguy ve guy sonrası mülakat sonuçlarını bekleme telaşı ve tedirginliğinden daha az etkilenmek adına birkaç günlüğüne de olsa geçici bi işe girmek iyi geldi .Hani hayal ettiğin yada seni tatmin etmeyen bi iş dahi olsa derslerden uzaklaşmak ve ders dışı bişeyler de yapılabilir hissine varınca gizil olan özgüven de göz kırpar oldu.Sonunu göremediğim yolun sonundayim ve gidemiyorum bi adım dahi.
Hislerim dahi anlık umutvari bi o kadar karamsar.Ya olmazsa sözüne alternatif bulmak isterim ama hani...
Rabbim hayrla sonlandirsin -
@aroma hocam meslek sahibi olmakla ilgili olarak dedikleriz yani bazen karamsar bazen de umutvar olmak... Bunlar hayatin hemen hemen her alaninda yasayacagimiz seyler... insanlar onceliklerine gore yasar. Yas ilerledikce insan olgunlasiyor daha onceleri anlamsiz gelen biraz daha anlasilir hale geliyor...Allah hepimize huzurlu bir hayat versin insallah.
-
@sbf1983 tabiki hocam bu duygular herşeye dair var olan durumlar lakin şu an ki ugrasimiz ve dileğimiz bu olunca haliyle buna yorumlanıyoruz..Allah öncelikle sağlık ve huzur versin tabiki hepimize.
Emek kutsal ve yaşım da kritik noktaya geldi geliyor bu sebeple fazla beklenti oluyor haliyle .. Nasipten öte köy de yok bekleyip göreceğiz. -
Baş ağrılarımın günden güne şiddetini artırdığı bir dönemdeyim. Kendimle ilgili bazı konularda da aradığım cevaplar var ve bi karar vermek durumundayım. Baş ağrım arttıkça karar vermem ve cevapları bulmam zorlaşıyor, bu durum zorlaştıkça başım ağrıyor. Kısır bir döngü içerisinde tıkılıp kaldım. Çıkışı bulmak labirentten çıkmaya benziyor. Umut mu ? O, bu diyarları çoktan terk etti
-
@paretowilfredo 21 gün olmus bu ileti paylasılalı ama yazmak istedim bu sözdeki gibi bende hep derım kendıme. Hep böyle kötü gitmez ya herşey. Bir yerde muhakkak dönecektir. Yazmak istedim sadece
-
Ben şu süreci siyasi bir dönem olarak değerlendiriyorum artık. Mahalli seçimlerin her şeyin ötesine geçtiği bir süreç. Bu nedenle başka konuların çok bir önemi yok. Özellikle kamuya alım, istihdam, atama vs. kimse tarafından önemsenmiyor.
-
@sınavsayar aynen öyle hocam.. şuan bizi düşünecek vakitleri Yok çok başka şeylere yoğunlaşmış durumdalar.
-
Tam 5 yıldır uğraşıyorum. Onun için okulumu çevremi hayatımı herşeyimi değiştirmiştim. Onun onca yalanlarına karşı her seferinde tekrar denedik. Ama şimdi elde var sıfır. Siz siz olun kimseyi kendinizden üstün tutmayın sonrası pişmanlık oluyor.
-
Hayat geçiyor yaş geçiyor zaman geçiyor benim şu istıhdamsizlığım bir türlü geçmiyor bu yıl cifte doğum gunü kutlarım dedim belki hazıran da ancak elendıkten sonra ilk defa bir doğum gunumü kutlamama kararı aldım sanırım her yenilgi de daha da yorgun hıssediyor insan evet bi şekilde elbette toparlıcaz ama gençliğim geçiyor ya en cok ona yanıyorum. (Bi mucize olsun Allahım en kısa zamanda ) buda doğum gunu dılegım artık içimden tutmasamda olur
Doktum içimi rahatladım -
Kalabalığa çıkamamaktan, arkadaşlar arasındaki muhabettlerden,hiç bir işe yaramıyormuş hissinden, alaycı söylemlerden, ailenle yaptığın göz kaçamaklarından, bayramda seyranda insan içine çıkamamaktan ve nicelerinden yoruldum, yorulduk.Şu mübarek günlerde sen darda bırakma seninle olanları yarabbim.
-
İçim o kadar karmaşık, karanlık, bezgin bir o kadarda umut dolu, mücadeleci hepsi bu içimde nasıl geçiniyor sahiden anlamış değilim.. Allah darda koymasın hiç birimizi.
-
Yeni mezunum parasızım ilan bekliyorum sürekli çalışmak çalışmak ve yine çalışmak sonu nereye kadar gider bu ilansızlık da bilmiyorum Allah yardım etsin bizlere elim kolum bağlı
-
Girdiğim tüm mulakatlardan elendim daha da kötüsü elendigimi benden çok umutlu olan babanneme söyleyemedim bile ....
-
Tüm bu yolu katettikten sonra bir hiç uğruna yaşadığımı, göz yaşı döktüğümü anlamanın verdiği ızdırap ile yine ağlıyorum yine yine. Hakediyorumdur belki görmezden gelinmeyi...