İçini Dökmek İsteyenler...
-
...
Gerçek hırsızlar, hırsız var diye ihbarda bulunduğu zaman başladı her şey değişmeye. Hepimiz karakoldayız, ayna falan da yok. Kimsenin kendi yüzünü gördüğü / görmek istediği yok. Sağ elde yumruk, sol elde parmak havada. Bir kurşun hoop savunma sistemleri. Bir bomba hoop yeniden yükseliş. Bir özür yüz bin mahkumiyet doğurur. Bir mahkumiyet bin özürle son bulmaz oysa. Memleketin nire? Yolculuk nereye? Ah gençlik geçti postalı çiğnemiş makosenlerin pençe çakılı gölgesinde. Şimdi güneş doğuyor diye kıbleye döndük yüzümüzü. Doğanın doğudan doğduğuna emin miyiz? Pusulalar bozulmuş zihnimizi esir almış manyetizmadan. Yok big-bro değil. Novos ordo seclorum? O da değil. Hep komplo hep teori. Daha babacanmış bu model. Biraz da halkçıymış, bir yanı demir kırat, diğer yanı biraz hoyratmış. Hepsi bizden de biz onlardan olamıyoruz bi türlü. -demos-kıratos- Demokrasi 4.0 is loading... please wait... loading... please wait... Hafızanızda yeterince yer olmadığı için güncelleme gerçekleştirilemedi. Lütfen hafızanızı temizleyin bu iş huzur içinde çözülsün.
N'aber?
İyidir, iyidir de memleket kaç gb destekliyordu?..
Boşver.
Nevermind değil de give-empty falan derken daha iyiydik sanki. En azından daha hevesliydik.Bu yol bir yere gidiyor ama nereye?
"Yol bi yere gitmez, o bir durma biçimidir."Hava bozdu yine.
...
-
@paretowilfredo dostum nedense örgü beni Ahmet Kaya nin şarkılarına özellikle de https://youtu.be/-UOqv7NIw80 buna götürdü
-
@aroma Eh biraz o biraz da bu denebilir dostum https://www.youtube.com/watch?v=6wIfAQtoatg
-
"Dağda dolaşırken yakma kandili,
Fersiz gözlerimi dağlama gurbet!
Ne söylemez, akan suların dili,
Sessizlik içinde çağlama gurbet!"
...."Gözlere mermer gibi oturmuş korku
Ayaklarda boğuk bir telaş
Kör umursamaz bir ağırlık taşlarda
Üç ayaklı terazi sallanıyor boşlukta."
....
-Siz insanı pek tanımamışsınız bayım. Mucizevi bir dehaya sahiptir. Hele bir de sezgi denen şu şey yok mu! Ya ondan da öte büyük bir kurguda kendinin bile haberi olmadan oynadığı role ne demeli, hadi çık işin içinden çıkabilirsen.-İyi de o mucizevi dehanın yaptıkları maharetine gölge düşürmemeli değil mi, yakıştıramıyorum kendime bazen tüm bu olup bitenleri.
-Doğum sancısı gibi bir sızıyla başlar -belki bir üretimin habercisi- esere bakınca herkes kendi hafsalasınca doğu(ru)yor. Söyledim sanma, anladım hiç sanma bayım görünenin ardında hakikat gün gibi ortada olsa da perde herkese kalkmaz. Perdeyi çeken bilir ardında ne gizlediğini.
-
Bazen bir Ali Kınık deyişiyle haykırmak isterseniz geceye;
Bu mudur benim hakkım?
Bu mudur benim payım?
Yine kavgalardayım.
Yine tek başımayım. -
Y I L D I M
-
Masa başında uyuklayip yatağa geçince uyku tutamayan gecelerden yoruldum.
-
İnsanlıktan nasibini alamamış insanlardan koru bizleri Rabbim .
-
Arkadaslar madem boyle bir baslik var az icimi dokeyim...
2017 mezunuyum ve 2 yildir issizler ordusunda yer aliyorum. 2018 kpss den 86 puana kadar ciktim. Ancak henuz bir tane mulakata girmek nasip olmadi. Bu arada banka sinavlarini kovaladim hep. Akliniza gelebilecek butun bankalarin mifettis yard sinavina girdim. Cogunun sinavini gectim ama mulakatta elendim. Yabanci dilim var ing alm. Hicbir bilgim yokmus gibi hissetmekten boslukta olmaktan belirsizlikten insanlarin torpille bi yerlere gelmesinden biktim usandim. Hic kolay bir surec degil arkadaslar hic. Simdi ben duvara bakiyorum duvar bana. Bihter gibi kendi kendime oturuyorum. Ben napicam diye dusunmekten yoruldum. 2 yil gitti omurden daha ne kadar beklerim bilmiyorum
Sadece cok yoruldugumu biliyorum bunaldim. Cabayalipta bir yerlere gelememekten yoruldum. Hepsi bu kadar. -
...
https://youtu.be/oqE8ENTMfZcİzlemenizi tavsiye ediyorum.
-
@sınavbeder yılmadan yola devam ederek sabıra ihtiyacin var sadece..unutma pes edersen bu sistemin umrunda bile olmaz bütün emeklerin boşa gider en az beş altı senesini vermiş derece yapan ingilizcesi olan defalarca mülakatlardan elenmiş çok fazla tanıdığım örnek var hepside şu an çok iyi yerlerde evet istediği gibi olmayanlarda var ama sabretmeden emeklerini sürdürmeye devam etmezsen neticeyi bilemezsin yarın öbür gün insallah istediğin yerde olursan her bir kararında iki defa düsünerek emeklerinin karşılığını hakkını alacaksın inşallah pes etmeden sabır dostum..
-
Ömrümüz bir bir geçip giderken, geriye sadece eksilen arkadaşlıklarımız kalıyor. Ya eskisi gibi olmuyor ya da inceldiği yerden kopuyor.
-
İçimize dökmek yerine yazıya dökelim dedik. Bu fakülte bu hale getirilmemeliydi.
-
“O ilk gece buz gibiydi yanakların. Ellerin… Ellerin soğumamıştı henüz. Anne. Çok yalnız kaldım anne. Bak sana ilk kez anne dedim. An. Ne. Anne. Annn ne! Anne. Aaannne.Duydun mu beni anne. Anne. Elimi tutmasan da gözüme bakmasan da saçlarıma dokunmasan da bu evin bir annesi vardı. Beni sensizliğe alıştırmanın bir yoluydu bu. Biliyorum. Sevdiğindendi uzak durman. Değil mi anne. Çok sevdiğindendi. Ölü de olsa bir anneye sarılmak huzur verir. Öyle değil mi anne… Öyleyse derdime derman olacak, şifamı kendim bulacağım…” (Sibel Ateş)
hislerime tercüman olmuştur..
-
@antimülakat Olmaz dediğimiz ne varsa bir bir oluyor bize de sadece seyredip yasını tutmak kalıyor, bu dert bize yeter de artar. Bir kere girdim yeterince hazırlanamamıştım olmadı, idealimde olan bir meslekti ama ikincisine heves bırakmadılar. Olan bitene baktım, bunun için mi dedim, çekildim kenara, kim bilir kaç kişi böyle vazgeçti! Söyleyecek çok şey var ama ...
Sessiz kalınmayıp haberle beraber ekibin yorumunun yazıya dökülmesi iyi olmuş, tarihe bir not, Tercihini Yap'ın duruşuna yakışır bir hareket olmuş
-
@polisiye-roman asla iyilesmeyecek bu yara. biliyorum..
-
Küçüksün gelecek diyorlar.. biraz büyüyünce geçecek diyorlar
-
@polisiye-roman Allah rahmet eylesin hocam sabrını versin.
-
@plansız hakkaniyet, liyakat, işin ehli gibi kavramların ülkemiz sınırları içerisinde yöneticiler tarafından ne kadar düzmece olduğunu bir kez daha anlamış olduk. Kusura bakmayın ama sizin okuduğunuz bölüm, bölüm değil, mühendisler daha iyi demek istemişler. Bize yönetici değil, idareci lazım demişler. Her şey idare edilsin, biz atanmışların ülke kurtarmasını istemiyoruz, bizim istediğimiz doğrultuda ve hedefte çalışsınlar yeter demişler. Hem ilçeyle ilgili bir kararı merkezdeki kişi bilmezse neme lazım isyan falan çıkar. Başkaldırı olur, çarçabuk bertaraf etmek kolay olmaz. Gibi beylik cümlelerle merkezi idarenin gücüne güç katmak ancak bizde olur, bizde düşünülür. Neyse ben daha fazla yorum katmayağım...
-
@elisa, içinde söyledi: İçini Dökmek İsteyenler...
Küçüksün gelecek diyorlar.. biraz büyüyünce geçecek diyorlar
O kadar çabuk büyüyoruzki güzel şeyler hep geçmişte kalıyor...