Olası Sonbahar Dönemi İdari Yargı Hazırlık
-
@sbf13
sınav sonuç belgesinde ders ayrımı yok sadece ortak alan ve idari yargı alanı var. Sınav sonrasında forumlarda yazılan cevaplardan çıkardım hangi sorularda yanlış yaptığımı. -
@mauro-camoranesi kanun okumak dışında çok bir hazırlık yapmadım. Elimde themis vardı ondan soru çözdüm.
-
@aliveli hocam mezuniyetin büyük etkisi var tabi, bilgiler taze iken. Arkadaşlar sizi İİBF mezunu sanıyor olabilirler.
-
Evet dostlar, duyumları alalım artık. Yeterlilikten sonra buralarda olacağım
-
Yıl sonunda idari hakimlik sınavı olacağını temenni ediyorum . Bozdağ 'in açıklaması o yöndeydi . Birde ilan ile sınav arası minimum 2-2.5 ay olduğunu düşünürsek ekimde ilan gelir . Aralık sınav olur inşallah.
-
@aliveli Hocam yeni duyum yok mu sınavla ilgili
-
@kilici hocam zaman biraz yaklaşsın soralım bakalım.
-
Arkadaşlar,
bir arkadaş idari yargı sınavına hazırlanmayı düşünüyor ancak şöyle bir durumu varmış: Kendisi memur ve görevi kötüye kullanma suçundan yargılanmış ancak beraat etmiş. Sınava girip mülakata kalsa bu durum nasıl etki yapar? Ben beraat ettiği için pek sorun olmaz diye yorum yaptım ancak daha önce böyle bir durumla karşılaşan ya da bilen arkadaşlar konuyu değerlendirirse makbule geçer.
-
@mauro-camoranesi emin olun mülakat sürecinde dava dosyası incelenir durum nedir ortaya dökülür ona göre karar verilir. Ha refransı sağlam değildir bu olsa olsa bahanesi olur o ayrı.
-
@hgrotius teşekkürler.
-
200 kişilik alımda 120 kişi almışlar idari de ihtiyac yok diyorlar ondan dolayı mi acaba öyleyse yıl sonunda idari hakimlik yine olmayacakmidir
-
@paretowilfredo bu konuda ne düşünüyorsunuz ? İdaride alım olur mu sizce? Sorusturabilir misiniz?
-
3 temmuz başkent kariyer idari hakimlik kursu başlıyor . Kasim da Aşk başka mı acaba
-
Hadi inşallah bakalım
-
Saka gibi resmen .. Aradım baskent kariyeri bir ongoruyle idari hakimlik açtık dedi
-
@aliveli hocam ilan için kaç ay daha bekleriz minumum ? Haziran gelmez . Temmuz gelmez ? Ağustos gelir mi ilan ?
-
Öncelikle şunu öğrenmek daha iyi olmaz mı dostlar. Son atamada kaç iibf'li idari hakim oldu? Sayının 40 olmadığını düşünüyorum.
-
@Antimülakat istişare edelim isterseniz bu konuyu. Neden sorusu ile basliyayim ozaman : )
-
@Suigeneris hocam benim bildiğim iibf'li hakimlikte çok istenmiyor. İibf'lilerin aldığı hukuklar hakimlik mesleği için yetersiz görülüyor. Şahsi fikrim değil, düşünülen bu hocam.
-
@Antimülakat %20 kota dilimi dusunduklerinize paralel zaten..
Benimkilerde duyuntu hatta @aliveli hocam demişti sanırım . İbffli dolduruldu kota diye .. öyle hatırlıyorum yanlış olmasın .
Ayrıca kota' nin kalkacağıda gundemde imiş . Bunuda başka bir kaynaktan duydum.