Olası Sonbahar Dönemi İdari Yargı Hazırlık
-
@Suigeneris bence kota kalkmaz hocam. Şayet kota kalkarsa iibf'liler kontenjanın büyük kısmını alır. Zaten doğru düzgün alım yapılamayan iibf'liler için çok güzel hedef olur.
-
@Antimülakat hocam Adlide baraj kalktı ya hani . Daha öncesinde deseler inanirmiydin : ) Bunun gibi bir sürpriz daha neden yasanmasin . Ayrıca sınav ile ilgili adalet bakanı bozdag'in yıl sonuna bir sınav daha acicaz roportaji olduğunu biliyoruz . Sizce tahminen ilan ne zaman gelir veyahut sınav ne zaman olur . Kasım / Aralık ? Bu arada hayırlı ramazanlar . Kendinize iyi bakiniz.
-
@Suigeneris evet hocam bir sınav daha gelecek. Ben yılsonu olur diye düşünüyorum. İdari hakimlik için kaç kont. verilir derseniz 150-200 olacaktır yine. Hayırlı ramazanlar, sağolun.
-
@Antimülakat hocam çok emin ve güvenli konuştunuz : )
Bence de dediğiniz gibi olacak .. Aralık ayı ve sayı 200 düşünüyorum. -
@Antimülakat Son yıllarda yapılan tüm sınavlarda kota doldurulmuş hocam. Facebook kullandığım zamanlar bimerden gelen cevabı paylaşanlar çok oluyordu acaba kota dolduruldu mu sorusunun cevabı için. Bu sene olağanüstü bir şekilde 120 kişi alındığı için kota doldurulmamış olabilir ama genel olarak kota doluyor.
-
@kilici aynen hocam son sınavı kasdederek yazmıştım. Bundan önceki sınava ait bimer cevabını hatırlıyorum.
-
@Antimülakat kotanın kalkması gündemde.
-
@hariciyeci bu bilgiyi duyum mı aldınız acaba .. Ben de boyle bir duyum okudum burda . Ne kadar doğruluğu var acaba ?
-
Keşke kalksa başka duyumu olan varsa söylesin
-
@Suigeneris içeriden net bilgi. komisyon üyeleri de karşı kotaya çünkü elleri kolları bağlanıyor , mesela 317 hukuk mezunundan 160 kişi alma imkanları varken ancak 80 kişi aldılar, geniş yelpazede seçim yapmak istiyorlar..ama tabi iş bakanda ve mecliste bitiyor, tabi khk ile kaldırılmazsa.
-
@hariciyeci bilgi için teşekkür ederim . Peki sınav için bilgi alabiliyor misunuz ? Kontenjan ? Sınavin yapılacağı ay kasım/aralık ? Bu tarz bilgiler..
-
Yıl sonuna idari yargı için sağlam duyumu olan varsa çok dua ederim
-
@kilici Duyum var kardeşim ama daha net değil malesef. Ama sonbahar dönemi 3 büyükler dönemi olacak gibi görünüyor yine.
-
@paretowilfredo İnşallah hocam teşekkürler
-
@paretowilfredo üstad kota hakkinda senin fikrin nedir? Şayet kalkarsa biz iibfliler icin şahane olur.
-
@paretowilfredo hocam üç büyüklerden kastınız
-
@N10vagus Konjonktüre göre değişmekle birlikte şu an hakimlik-Sayıştay denetçiliği- kaymakamlık sanırım.
-
Arkadaslar yargı bürokratları idari hakim ihtiyacının olmadığını her seferinde belirtiyorlarmis. Son alımda 200 kişilik kadronun dolmaması bile buna işaret sanırım. Bu konuda yüreğimize su serpebilecek biri var mı ?
-
Ben de bayramdan sonra başlamayı düşünüyorum şu meslek için..Ancak iibfden alim olacak mi kaç kişi olacak zaten referansimiz yok en azından şunları netlestirebilsek ....
-
@paretowilfredo hocam sınav için söylentiler başladı . Aralık ayı diyorlar. Siz araştırabilir misiniz ?