BDDK Murakıplık, Uzmanlık Alım İlanı (2017)
-
Giriş sınavının yazılı aşaması, 08-09.04.2017 tarihlerinde KLASİK usûlde iki gün sabah ve öğleden sonra oturumları halinde İstanbul'da gerçekleştirilecektir.
IIBF/SBF
a) Bankalar yeminli murakıp yardımcısı(45 Kişi) için; “KPSSP26, KPSSP35, KPSSP40, KPSSP45, KPSSP53, KPSSP56 veya KPSSP71” puan türlerinin herhangi birinden en az 70 puan almış olmak ve en
yüksek puanlı 900 kişi içerisinde bulunmak.b) Bankacılık uzman yardımcısı (bankacılık alanı) için; “KPSSP22, KPSSP35, KPSSP40, KPSSP45, KPSSP53, KPSSP56 veya KPSSP71” puan türlerinin herhangi birinden en az 70 puan almış
olmak ve en yüksek puanlı 340 kişi içerisinde bulunmak.**
- BILISIM**;
c) Bankacılık uzman yardımcısı (bilişim alanı) için; KPSSP4, KPSSP5, KPSSP6, KPSSP7, KPSSP8, KPSSP16, KPSSP17, KPSSP18, KPSSP25” puan türlerinin herhangi birinden en az 70 puan almış olmak ve bilgisayar mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği veya dengi bölümlerden başvuran en yüksek puanlı 200 kişi,
Endüstri mühendisliği, matematik mühendisliği, fizik, matematik, istatistik, istatistik ve bilgisayar bölümleri veya dengi bölümlerden başvuran en yüksek puanlı 200 kişi içerisinde bulunmak.
ç) Bankacılık uzman yardımcısı (hukuk alanı) için; “KPSSP11, KPSSP20, KPSSP21, KPSSP79 veya KPSSP103” puan türlerinin herhangi birinden en az 70 puan almış olmak ve en yüksek puanlı 160 kişi içerisinde bulunmak.
d) BDDK uzman yardımcısı için; “KPSSP30, KPSSP35, KPSSP37, KPSSP40, KPSSP45, KPSSP53, KPSSP56” puan türlerinin herhangi birinden en az 70 puan almış olmak ve en yüksek puanlı
200 kişi içerisinde bulunmak.BAŞVURU
Başvurular, 27/02/2017 tarihi saat 14.00'da başlayıp, 10/03/2017 tarihi saat **16.00’**da sona erecektir.
Başvurular, Kurumun resmi internet sitesinden (www.bddk.org.tr) ulaşılabilecek "Başvuru Formu"nun
doldurulması suretiyle elektronik ortamda yapılacaktır.
Başvurular üzerinde yapılacak inceleme sonucu, yazılı sınava katılmaya hak kazanan adayların
listesi, Kurumun resmi internet sitesinde (www.bddk.org.tr) duyurulacaktır.Yaş Koşulu 35, Mezun olmak şart.
Hukuk Mezunları İçin; Bankacılık uzman yardımcısı (hukuk alanı) için sınava son başvuru tarihi itibarıyla avukatlık ruhsatına sahip olmak.(Bu şartta belirtilen avukatlık ruhsatının aslı veya onaylı örneği, sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar tarafından ve en geç sözlü sınav tarihinde Kuruma teslim edilecektir.)
!!! Adaylar yalnızca 1 Alana başvuru yapma hakkına sahiptirler.
SINAV:
Bankacılık Yemin Murakıp Yardımcılığı ve Bankacılık Uzman Yardımcılığı Sınavı:
İKTİSAT:
Mikro/Makro İktisat
Türkiye/Dünya Ekonomisi
Uluslararası İktisat
İstatistik/Ekonometri
Para-Banka
Finansal Piyasalar
İşletme İktisadıMALİYE ve FİNANS ALANI
Kamu Maliyesi
Maliye Politikası
Vergi Hukuku
İşletme Finansmanı
Finansal YönetimHUKUK ALANI:
Anayasa Hukuku
Borçlar Hukuku (Genel)
Medeni Hukuk (Başlangıç ve Kişiler)
Ticaret Hukuku (Ticari İşletme Hukuku, Ticaret Şirketleri ile Kıymetli Evrak Hukuku)
İcra-İflas Hukuku
Ceza Hukuku (Genel)MUHASEBE ALANI:
Genel Muhasebe
Muhasebe Standartları
Mali Tablolar AnaliziYABANCI DİL ALANI:
İngilizce
Fransızca
Almanca dillerinden seçilmiş olanından Türkçeye çeviri ve Türkçeden bu dillerden seçilmiş olanına çeviri.Bankacılık Uzman Yardımcılığı Sınavı(Bilişim)
Birinci Grup:
Bilgisayar Mühendisliği,
Elektrik Mühendisliği
Elektronik Mühendisliği
Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümleri İçin:
Ortak Alan:
Temel bilgisayar programlama, algoritma geliştirme
Bilişim teknolojileri temel kavramları
Yönetim Bilişim Sistemleri, Yönetim ve Organizasyon,**Bilgisayar mühendisliği için ayrıca;
Yazılım mühendisliği
Veri tabanı yönetim sistemleri
Veri yapıları, algoritmalar
Bilgisayar ağları ve İnternet
Bilgi Güvenliği,
İşletim Sistemleri**Elektrik mühendisliği, Elektronik mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme mühendisliği, Elektrik-elektronik mühendisliği bölümleri için ayrıca;
Elektronik Devreler
Sayısal Mantık Tasarımı
Mikro İşlemciler
Haberleşme
Sinyaller ve Sistemler,
İngilizce, Fransızca veya Almanca dilleri için aynı biçimde çeviri.İkinci Grup:
Endüstri Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Fizik, Matematik, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bölümler İçin;
Temel bilgisayar prog./algoritma geliştirme,
Bilişim teknolojileri temel kavramları
Temel Bankacılık/Finans Alanı Kavramları
Yöneylem Araştırması,
Proje Yönetimi
Simülasyon
Rassal Modeller
Olasılık-İstatistik
Bankacılıkta Risk Yönetimi
Finansal Matematik
Maliyet Muhasebesi;
Üstel ve logaritmik fonksiyonlar, diziler, seriler, türev, integral, lineer cebir, diferansiyel denklemler ve bu konuların iktisadi uygulamaları,
Yönetim bilişim sistemleri, yönetim ve organizasyon
Yabancı Dil Çeviri.Hukuk Grubu;
Anayasa Hukuku,
İdare Hukuku
İdari Yargılama Hukuku
Ceza Hukuku
Borçlar Hukuku
Medeni Hukuk
Ticaret Hukuku
İcra ve İflas Hukuku
Usul Hukuku -CMK, HMK-
Milletlerarası Özel Hukuk
Uluslararası Hukuk
Yabancı dil çeviri.BDDK Uzman Yardımcılığı Sınavı;
MALİYE;
Kamu Maliyesi(Kamu Gelirleri-Harcamaları, Bütçe, Borçlanma),
Maliye Politikası
Türk Vergi SistemiHUKUK;
Anayasa Hukuku
İdare Hukuku
İdari Yargı
Ceza Hukuku (Genel)
Borçlar Hukuku
Medeni Hukuk (Başlangıç ve Kişiler)
İcra-İflas HukukuİKTİSAT;
Mikro/Makro İktisat
Türkiye/Dünya Ekonomisi,MUHASEBE;
Genel Muhasebe
Mali Analiz-RaporlamaYabancı Dil Çeviri.
Her sınav için geçerli barajlar söz konusudur. her sınavın kendi içerisindeki alanda 60 Puan, genel ortalamada ise 70 puan almak zorunludur
Hayırlı olsun dostlar.
Meslek Tanıtımı: http://forum.tercihiniyap.net/topic/889/meslek-tanitimi-bddk-murakıplığı-uzmanlıkları/
-
Guy ilanı istiyoruz @paretowilfredo
-
Puanı yetip çeviri yapabileceğine inanan herkese hayırlı olsun
-
@Dick-Advacoat Napsın pareto maliye bakanı mı? Bu adam mı çıksın ilana
-
hayırlı uğurlu olsun bddk murakıplığı isteyen çok kişi vardı
-
92 ile başvurmayı pek düşünmüyorum. Hem çeviri hem İstanbul beni düşündürüyor. Benim gibi düşünen var mı başvuracak mısınız ?
-
@Çekonomist İstanbul'dan ötürü olumsuz kardeşim 88 puanla yokum diyorum.
-
Hangisi en dusuk kapatir sizce dostlar ?
-
@voshue Normalde Murakıplık yüksek kapatırdı ancak en yüklü kadro orası. Aşağılara inecektir epey.
-
Sınav nerede olur dostler istanbul mu ankara mı
-
Birine basvurunca digerlerine basvuramiyoruz değil mi
-
@paretowilfredo kardeşim İstanbulu severim ama gezmesini severim büyük ihtimal bende başvurmam
-
@paretowilfredo hocam puanin 80 kusur ingilzcem var ve sanirim tek basvuru yapilabiliyor hangisini risk alirdiniz siz ?
-
@Çekonomist Aynen kardeşim. Bir de hedef Ankara. Uzun vadede İstanbul. Ama önce Ankara. O yüzden geçen sınava da başvurmamıştım yine başvurmuyorum. 'ki murakıplık mesleğini çok beğenmeme rağmen'.
-
@Çekonomist murakıplığı düşünü derim
-
İngilizce için ne yapılabilir? Çıkmış soru pdf yardımcı ne bulabiliriz acaba? İlansızlıktan bir umut başvuru yapmayı düşünüyorum da
-
@voshue Kardeşim risk almak istiyorsan, listeye giremezsem kahrolmam diyorsan eğer, Murakıplık içlerindeki en güzel meslek.
-
@aylakkafam Dostum, kurumun iş alanı ile alakalı kelime taraması yaparak çalışmalar yapabilirsin. Gramer alt yapın çok iyi değilse önce biraz gramer hazırlığı şart. YDS gibi olmayacak bu. Çeviri için gerçekten bilmek lazım bir şeyleri.
-
@paretowilfredo anladım kardeşim tecrübe gereken güzeş bir kariyer meslek murakıplık dediğiniz gibi ileride düşünülebilir. Ankara -İstanbul planınız güzel
-
@hgrotius haklısın kardeşim zaten murakıplık için düşünüyorum. Ancak çeviri yapacak dil bilgim malesef yok. Bu sürede de o aşamaya gelmek güç olur