Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Sözlü sınavı sonuçları
-
@JanTinbergen Açıkçası listede kendimi gördükten sonra sana baktım var mısın diye ama kısmet değilmiş. Bence yılmamalısın
-
Bu sene referanssız (torpilsiz) insanların senesi olacaktır diye tahmin ediyorum.Devlet'te bekçi olarak çalışan bir tanıdığım bile yok
-
@escobar_p hayırlı uğurlu olsun pablo
Mülakat nasıldı biraz bilgi verebilir misin -
2011 yılında okulumuza gelen bir özelleştirme uzmanı kurumun alımlarında liyakate özen gösterdiğini , çalışan profilinin yüksek olduğunu söylemişti. Ayrıca kurum uzmanları özelleştirilmesi düşünülen kurum/kuruluşlar hakkında rapor yazdığı için dönem dönem çok yoğun ve stresli olduklarından ve iş tatminininde yüksek olduğundan bahsetmişti.
Meslekle alakalı olumsuz olarak ise ilerde özelleştirmelerin bitmesi durumunda kurumun ve kendilerinin durumunun ne olacağını bilmediklerini söylemişti. -
@hgrotius Ülkede özelleştirmeler hızlı bir şekilde ve topluca değil, parça parça zamana yayılarak yapıldığı için en az 15-20 yıl daha özelleştirmeler devam eder diye düşünüyorum. Kurumun özelleştirme portföyü şu şekilde: http://www.oib.gov.tr/portfoy/portfoy.htm
Bir de satış prosedürü devam eden çok fazla taşınmaz, santral vs. varlık var: http://www.oib.gov.tr/program/uygulamalar/devam_edenler.htm
Milli Piyango İdaresi gibi birçok kuruluşun özelleştimesi kah bürokratik yavaşlık kah özelleştirme karşıtı açılan davalarla 1-2 yılı rahat buluyor. Şeker Fabrikaları vs. de çok tartışmaya yol açmıştı. @escobar_p kardeşim artık yavaş yavaş işten alacağınız tatmini uzatarak emekliliğe kadar yayarsınız diğer kazananlarla birlikte
-
@mustafakeser Mülakatta öncelikle kendinizden bahsetmenizi istiyorlar.O fasıl bittikten sonra 3 ayrı kavanozdan Şampiyonlar Ligi çekimi gibi kağıt çekiyorsunuz ve çektiğiniz numaranın karşılığı olan soru kağıdını elinize veriyorlar ve cevaplamaya başlıyorsunuz.Siz cevaplarken mülakat komitesi de o soru numarasının cevap anahtarı kısmını açıp,kontrol ediyor. 1 kavanozda "Alan Soruları" (hangi alandan girdiyseniz),1 kavanozda Genel Yetenek soruları diğer kavanozda ise Genel Kültür soruları oluyor.Bu soruları cevapladıktan sonra 1 soru da Kurum Mevzuatı'ndan geliyor.
Başka bir kurumun mülakat sonucunu veya yazılı sonucunu bekleyip-beklemediğimi sordular? Kurumda kalıcı olacağınıza komiteyi inandırmanız gerekiyor.Neden bu kurumda çalışmak istiyorsun dediler? Bir de herkese sorarlar mı bilmiyorum herhalde benim yaştan dolayı evlenmeyi düşünmüyor musun dediler
Açıkçası daha önce iş deneyiminizin olması,"Tezli Yüksek Lisans" yapmanız,kendinize olan özgüveniniz ve konuşmanız, kıyafetiniz ve "sorulara vereceğiniz cevapları izah etme şekliniz" öncelikli değerlendirmeye katılıyor.Bu arada babanızın, kardeşiniz eğitim ve iş durumu bile komiteyi etkileyebiliyor.Tabii benim şahsi kanaatim bu.Ben mülakat sonrası @Antimülakat ve @paretowilfredo ile konuşmuştum ve oldu bu iş demiştim.Mülakatta öyle bir hava oluştu çünkü.Gel hemen başla diyeceklerini düşündüm Mülakat'tan çıktığınızda bunu az-çok fark edebiliyorsunuz.
-
@odtüsbky Telekom'u devletleştiririz belki
-
Hayırlı olsun @escobar_p darısı bize inş
-
@escobar_p tebrik ederim hocam ty ailesi uyeleri x kurumu oldu dediklerinde gelecege dair umitlerimizde artiyor. Allah utandirmasin, bu heyecaniniz is hayatinizin 40.yilinda da daim olsun.
-
@edibudu Teşekkürler 40 yıl çalışmam mümkün değil emekliliğime daha az kaldı
-
@escobar_p tebrik ederim hocam, forumda yazmış olduklarına bakarak özelleştirme idaresine farklı bir bakış katacağın kesin
-
@escobar_p eyvallah sayın pablo tekrardan tebrikler
-
kazananları tebrik ediyorum @JanTinbergen yılmak yok, pes etmek yok, Allah bizimle beraber.ve sen bu mücadelede yalnız değilsin.ben okulu bitireli 6 sene oldu, geriye dönüp bakıyorum vay be nasıl geçti diyorum.bu süreçte 2 yıl çalışmadım sadece,sonra çalış çalış çalış, iyi kötü bi iş var çok şükür.ama artık insanlara ders çalıştığımı bile söyleyemyorum.inşallah bu bekleyisler bizim için bu sene mutlu sona erer, rahat ol
-
@escobar_p ben de hayırlı olsun diyeyim öncelikle. Facebook'da bir grupta şu paylaşılmış:
SGK Mülakat listesinde olup Özelleştirme İdaresi Uzman Yrd. kazanan
Uğur Bilgehan BURHAN
Ezgi TUNÇAY
Ali Serkan ALEMDAR
Fahrettin KARZAOĞLU
Buğrahan HANİKAZ
Mustafa TURGUT
Fatih ARSLAN
Abdulhamid MERMER
Bu gruptaysanız yahut bu arkadaşlar arasında tanıdığınız varsa ve SGK'yı düşünmüyorlarsa kuruma dilekçe yazıp feragat etmelerini rica edebilir misiniz? Böylece son yılların en kısır alım dönemini geçirirken bizlerin şansı da artmış olur...
Ayrıca MKE Müfettiş Yrd. sınavını kazanıp SGK listesinde yer alan Ebru ÖZYURT için de aynı ricam geçerlidir: -
@escobar_p Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Sözlü sınavı sonuçları içinde söyledi:
Bu sene referanssız (torpilsiz) insanların senesi olacaktır diye tahmin ediyorum.Devlet'te bekçi olarak çalışan bir tanıdığım bile yok
Hic mi yok benim arkadas da sorsan referansli girdi yedeklerde. Cok iyi oldu zaten denetmendi
-
@escobar_p her özelleştirme sonrasında tepki göstermek isteyenler bence @escobar_p ı forumda eksilemeli:((( O kurumun yaptıklarından sorumlu tutacak birini bulmak işimize geldi.
-
@escobar_p @Antimülakat her özelleştirme sonrası kurumun karşısında eylem oluyor onlar moralini bozar zaten bizde yüklenmeyelim
-
@Çekonomist @Antimülakat :)))) Protestolar yeteri kadar etkili olursa bakarsın kurumları devletleştiririz,mevzuatımız değişir
-
Kesin sonuçlar açıklandı. http://www.oib.gov.tr/sayfalar/sayfa/params/tip-haber/id-48/uzman-yardimciligi-sozlu-giris-sinavi-kesin-sonuc.html
Listede bir değişiklik yok. Güvenlik soruşturmaları tamamlanmış. Farklı ilden gelenler 27 Aralık'ta işbaşı yapacakmış...
Benim dışımda forumda kimse yok mu, bu sınavı kazanan Tek kaldım
-
@escobar_p sadece kendi girdiğim ya da gireceğim sınavlara baktığımdan şimdi fark ettim. tebrikler