Bedelli Askerlik 2018
-
@agor teşekkür ederim hocam sizede bende askerlik şubesine gidip soruyum diye düşünmüştüm gerek kalmadı yardımlarınız için teşekkürler
-
Arkadaşlar bedelli askerlik başvurumu pazartesi askerlik şubesinde yaptım. Daha sonra e devletten asal yoklama başvurusu yapmaya çalıştığımda yükümlülük yoktur diyor. Bu ne demek ? Ne yapmalıyım?
-
Ekşi'de okudum. eğer tecili 2-3 aydan daha fazlaysa kütüğü başka yerde bulunanların bağlı olduğu askerlik şubesi başka bir ilse saatlerce faks çekilerek tecil bozması mı gerekiyor? başına gelen var mı? öğleden sonra 13:30'a randevu aldım ama öyleyse sabaha randevu alayım
-
@islimbot tecil bozma zorunluluğu bedelli için varsa doğrudur çünkü normal askerlik için prosedür o şekilde işliyor.
-
Merhaba dostlar benim de bilgisi olan arkadaşlara bir sorum var; şimdi biz bedelliye başvurduğumuzda askerlikle ilişkili mi oluyoruz; yani demem o ki bedelliye başvurduğumuz takdirde işte kaymakamlık olsun hakimlik olsun bunlardaki başvuru şartı olan askerlikle ilişkili olma şartını sağlamamış mı oluyoruz. Kısaca bu bedelliye başvuru bizim sınavlara başvurumuza engel oluyor mu?
-
@aday-adayı bedelliye basvurunca gidene kadar askerle ilisigin olmuyor. Yapip gelince de askerlik bitmis oluyor. Engel degil.
-
@foucault teşekkür ederim hocam yani burada sorun olma ihtimali olan tek şey 21 günlük askerlik dönemimde Bir sınav başvurusu açıldığında başvuramam değil mi?
-
@aday-adayı hocam bedelliye basvurunca bakaya durumun ortadan kalkiyor. O yuzden sikinti yok. Hatta ceza gelmisse falan onlar da gidiyor. Askerdeyken sinav mulakat falan denk gelirse de izin veriyorlarmis belgeyi gosterince tek gunluk izin falan oluyormus askerligine ekleniyormus. Ben yasamadim ama cok duydum bizzat gordum ayrica izinle cikip mulakata giren tanidigim oldu kisa donem askerken. Ha bedelli zaten 21 gun yaparli mi oyle bir sey ? Bence yaparlar kimseyi magdur etmeyecegiz dediler. Sorun olmaz hocam.
-
@foucault askerlik yeri etimesgut olan arkadaşımla konuştum daha banyo yapamadım diyor bir hafta olmuş.
-
@kartel06 haydaa. Diger birliklerde durumlar nasil acaba ?
-
yakın zamanda bir mulakat beklıyorum. asıl sorun su.
şimdi basvursam ne zaman cagırırlar ? -
@hussle kısmet hocam o iş, rasgele çağırdıkları için belli olmaz. İlk celp döneminde de çağırabilirler, iki dönem sonra da. Yeni dönem açıklandıktan sonra başvurun eğer mülakatınız bir, bir buçuk ay içinde olacaksa ya da son günlere kadar bekleyin, en azından biraz daha ileri tarihte olma olasılığını arttırırsınız.
-
Bedelli başvurusu yarım milyonu geçmiş eğitim bir kaç yıl sürer heralde.
-
"27 Eylül itibariyle bedelli askerlik hizmeti için başvuran yükümlü sayısı 557 bin 102 , başvurusunu tamamlayan yükümlü sayısı ise 215 bin 970 kişidir.''
Nasıl eritilecek bu kadar kişi. Umarım kısa süre içerisinde bu uygulama kaldırılır.
-
@corleone oraya şu an itibarıyla 215.970+1 yazın hocam
Dün parayı yatırıp 4 dekont almıştım. Zaten 3 dekontu alıp nolur nolmaz diye birini bana bırakacaklardı. Sırf 28 Ekim'e çıkmasın diye bugün gidip başvurumu tamamladım Mamak Askerlik Şube'nin 2. katında bulunan Çankaya Askerlik Şube'de. Randevu almanın avantajını yaşadım. 10'a randevu almama rağmen 9:50'de boşalan yere geçtim. Randevulu olmama rağmen girişte sıra numarası almıştım. Eğer randevulu olmasam 30-40 dakika sıra bekleyecektim. 10 gibi yüksek lisanstan devam eden tecilimi bozmaları için Erzurum ASAL Bölge Müdürlüğü'ne faks çektik ancak Erzurum'dakilerin işlem yapması için 2 kez aramak zorunda kaldık. 11 gibi Erzurum tecili bozunca hemen tecil tarihimi 3 Kasım 2018 yapan bedelli başvurum sonuçlandı. 3 Kasım'dan sonra mart gibi gidenlerin bile mi açıklanacak yoksa 3 haftada bir her celp dönemi açıklandıkça acaba bu sefer ben mi gidiyorum diye e-devleti takibe devam etmek zorundayız. Üniversiteden mezun olup 2 yıllık tecil hakkımı kullanırken muayene yaptırdığım için yeniden muayene yaptırmama gerek yokmuş. Eğer sonradan bir rahatsızlığın çıktıysa sana muayene ayarlayalım dedi, sağ olsun Başvuran sayısı e-devletten başvurup son güne kadar parayı denkleştirip başvuracak, 15 Ekim'de maaşı alıp soluğu askerlik şubelerde alacak ya da belki daha geç giderim diye para yatırmayı son 2 haftaya sığdırmayı planlayan bir kitle. O nedenle henüz sadece e-devletten başvuranların yarısı parayı yatırıp şubeden başvurusunu tamamladı. Bir kısmı da sonradan vazgeçer bence. 3 Kasım itibarıyla para yatıran ve faydalanacak sayısını 360 bin civarında olacağını bekliyorum. Herkese hayırlı teskereler dilerim.
-
@corleone 21 güne ben de karşıyım en basitinden sevdiklerimizden uzak kalıp o ay maaşımızın sadece 1/4'ünü alabileceğiz ancak artık celpler belli olduğuna ve millet gitmeye başladığı için bu saatten sonra 21 günün kalkması çok zor. 21 gün olmasa faydalanan en az %50 artardı bence. Çevremde hangi siyasi görüşten olursa olsun bedelli yapacak ya da yapmayacak neredeyse herkes 21 güne karşı. Sanki bunu bedelli istemeyip hayır askere gitsin diyenlerle bedelli isteyip öncekiler gibi bankada askerliği yapmak isteyenler arasında orta yol bulmak için ayarlamışlar gibi... İşin ucunda minimum 6 ay gitmek varken parayı denkleştirebilecek kim varsa bu fırsatı kaçırmasın bence. Son dense de ileride elbette yeniden çıkabilir ama bu 3 yıl sonra mı olur 4 yıl sonra mı olur bilinmez. Hayatı ertelememek lazım...
-
@odtüsbky borcu olan biri bedelli yada kısa dönem askerlik yapabilir mi?
-
Vatana millete hayırlı uğurlu olsun.
-
@zenginmemur yapabilir yani teknik veya hukuki bir engel yok.
-
https:/ /forum.memurlar.net/konu/2344580/
durum böyleyse eyvah ki ne eyvah. gidene kadar askerlikle ilişiğimiz mi olacak şimdi. merkezi atamada da mı tercih yapamıcaz. hani bi sorun olmazdı kamudaki alımlarda. bu ülke neden vatandaşını sürekli mağdur ediyor. ben de bedelliye başvurdum. tecilim 30 eylüle kadar görünüyor edevlette. bakalım ne yazcak o günden sonra. kaçak falan görünürsem şaşırmam.