Maliye konu anlatım Zakir Erin / 4T ?
-
Zakir hoca nin kitabi bu mu arkadaslar ?
-
@legolas hocam bı maliye kitabı ne kadar iyi olabilir hepsi birbirinin aynısı elinde 1 tane konu anlatımlı varsa yeter artar bile.
-
Herkese iyi akşamlar. "Matrah Vergi" sizce nasıl bir kitap? Reklamlarında vs baya soru tutturduğundan bahsediyor. @1umut sizin idari hakimlik yazılarınıza da baktım fikrinizi belirtebilir misiniz lütfen?
-
@corleone gecen sene analiz maliye alıp askere götürdüm, akşamları koğuşta okudum sadece 29 d 11 y yaptım maliyeden. Bu sene senin gibi tablolar vs var diye 50 liraya aldım üstadı maliye keşke almasaydım. yine analizden çalışıyorum vergi ve bütçe kısmına ondan bakacağım. Ben önermiyorum üstadı maliye yi.
-
@zalımınzulmu hocam merhaba. Matraha cok sey borcluyum. Ama tamamen matrah ile calismadim. Matrah bana 2016daki sinav icin cok sey katti. 3-4 kez cozmustum. 2016daki sinavda 14-14 yapmistim. Ama o sene nurettin bilici +themis maliye +baskent kariyer vergi konu anlatimlilarini da okumustum ayrica. 14de 14un tamamimda matrah vesilesiyle diyemem. 2016da vuk cok okumamistim. Bu sene de vuk cok okudum. Ve gordugum her degisik bilgiyi defterime not aldim. Ornegin vergi dairesi baskani sorusu benim defterimde vardi kanundan bakip yazdigim icin. Vuku okuduktan sonra matrah cozdum, ozellikle ilk kisimda hocanin kendi ozgun sorularinda kanundaki cok guzel detaylari yakalamis. O yuzden kesinlikle cozulmesi gerekilen bi kitap. Ama bu sene ilk sene farkina varamadigim 1-2 tane yanlis soru aciklamalari oldugunu tespit ettim. Onlari kendim duzelttim. O yuzden sadece matrah ile calismayin. Konu anlatimlisi ise normal. Sertkan hocanin konu anlatimlisi ile vergiye merhaba diyip, bi kere matrahi cozup, sonra kanunu okuyup, onemli yerleri not alip tekrar matrah cozulse bence mukemmel olur. Matrah cok guzel bir kaynak. Ama vergide iyi olmak icin dili agir da olsa kanun sart. Kitaplar konuya iyi bi hakimiyet kurar ama detay sorulari kanun okuyan yapabilir diye dusunuyorum.
-
@Kaan_Akça @corleone bende de aynı şekilde analiz maliye vardı. Bu sefer dedim farklı bir kaynak olsun gittim Zakir hocanın kitabına 50 TL bayıldım. Gereksiz bir hamleydi boşa gitti 50 TL şimdi yine analizden bakıyorum. Ha kitap kötü mü değil ama elinizde kitap varsa gereksiz bence
-
@1umut tamamdır, zahmet edip uzuuun uzun yazmışsınız. Elinize emeğinize sağlık. Söylediklerinizi dikkatle okudum, idari hakimliği sizin gibi isteyen birinden fikir almak güzel zira bu durum ve yazdıklarınız, önerilerinizin doğruluğunu destekler nitelikte. İnş istediğiniz kuruma, istediğiniz zaman yerleşme şansı elde edersiniz.
-
Maliye, iktisat ve hukuka göre daha kolay bir ders değil mi? Neden bu kadar dert ediniyorsunuz anlamıyorum. maliyede konu kapsamı iktisat ve hukuka göre daha dar. maliyede neredeyse her kitap aynı konulardan bahsetmiyor mu?
-
@islimbot
Soru kalıbı şekline getirerek tepkinizi yumuşatmayın şahsen; maliye elbette kolay lâkin maliyede rekabet 33 net ve üzerinde başlıyor. Calışmayan 25, çalışan 30, doğru kaynak seçen ise 33 üstüne çıkıyor ve maliye mesela hukuk gibi çetrefilli olmadığından, 33 net ve üzerine, görece daha kolay erişilebileceğinden insanlar da "zaten yapılabilir bir branş, 33 ve üzerini görmem lazım, kaynak tavsiyesi almalıyım" diyorlar. Şahsi kanaatim bu yönde saygıdeğer arkadaşım. -
Esasen evet maliye diger derslere gire iibf linin kalesidir. Iste bundan dolayida iyi yapmak gerek. Cunku maliyede fark atamazsin herkes 25-30 net sklasinda rahat geziniyor. Fark olusturmak ve geride kalmamak icin 30 lari 35 leri gormek gerekiyor. Bundan dolayida amann yaparim kolay diyip umursamamazlik yapilmamali diye dusunuyorum. Ha keza 2018 maliye diger donemlere gire bir tik daha zordu diyebilirim.
-
@zalımınzulmu amin hocam insallah, ne demek:) Allah herkese kalbinin muradini versin insallah. Kolay gelsin,basarilar cumlemize
-
@antimülakat hocam murat konu anlatım ve 4t özgün sorular yeterli olur mu sizce?
-
@marsiyal fazlasıyla yeterli olur hocam.
-
@islimbot
geldi,
eleştirdi,
asla katkıda bulunmadı,
soru sordu,
görmezden geldi,
gitti...
Tam da bu dönemin tavrı inş bakan olursun Hocam. -
Matrah'ın yeni baskısı ne zaman çıkar bir bilgisi olan var mı?
-
@burakcm Hocam yeni baskısı çıkmaz herhalde. Çünkü Sertkan hoca satılırken kitabın arasına güncelleme ekiyle beraber satılmasını mı ne söylemiş. İnternet satışlarında var mı bilemem ama eğer kitabı alırsan Serkan hocayla iletişime geç güncelleme ekini yollar büyük ihtimal.
-
@1umut kitap kaç sayfa
-
@zalımınzulmu sağ ol hocam. hedefim önce sayıştay üyeliği sonra da anayasa mahkemesi başkanlığı ama o da olur. o da olumlu.
deneyimli forum üyelerinin haklı olduğuna kanaat getirince ben de ses seda çıkarmayıp köşeme çekiliyorum. saygılar
-
Arkadaşlar yeni çıkan "Külliyat KPSS Maliye Soru Bankasını(Savaş yayınları)" deneyen oldu mu ? Ben küçük bir ilçede yaşadığım için kitapları inceleme imkanım olamıyor. İnternetten gelişi güzel siparişte vermek istemiyorum.
-
@baelish lütfen yardım dostlar, bu tip durumlarda muhakkak yorum yapalım. Boş yere kitap alımlarının önüne geçelim.