2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı
-
Daha önce paylaşılan dosya silinmiş 2018 soruları elinde olan varsa paylaşabilir mi arkadaşlar. Teşekkürler şimdiden
-
Arkadaşlar sınava ilk defa katılacak olanlar için altın değerinde olan Mayıs eSayistay sorularını alttaki linkten indirebilirsiniz.
-
Enflasyon-deflasyon acigi ile ilgili grafik atabilecek olan varmi ben karistiriyorum soru cozerken
-
@dnd Okuyabilirseniz buyrun dostum Kendi defter notum. Enflasyonist açıkta durum deflasyonist açığın tersi olduğundan ayrıca açıklama yazmadım. Deflasyonist açığı kavrarsanız yorumlayabilirsiniz sanıyorum
-
Sınava kaç kişinin başvurduğu ile ilgili bilgi varmıdır @paretowilfredo
-
@rotmof Bu konuda bilgi bilgi edinme ile öğrenilebilir dostum ama bence bir önemi yok bunun. En iyi 225'te olmak gerekiyor. 226 kişi de girse, 20 bin kişi de girse farketmez
-
Arkadaşlar bu dershanelerin açtıkları Sayıştay kampı hakkında ne düşünüyorsunuz giden var mı
-
@paretowilfredo Yf fiili hasila yani o donem gerceklesen,Yp (yani sizin Y1);diye yazdiginiz tam istihdam hasila duzeyi= potansiyel hasila mi oluyor hocam
-
@dnd Tabi dostum. Tam istihdam hasıla düzeyi ekonomideki tüm kaynakların tam olarak sürece katıldığı varsayımsal durum yani potansiyel hasıla oluyor.
-
@paretowilfredo tesekkur ederim simdi oldu
-
@tozkok, içinde söyledi: 2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı
Arkadaşlar bu dershanelerin açtıkları Sayıştay kampı hakkında ne düşünüyorsunuz giden var mı
Zaman ve para kaybı hocam
-
@paretowilfredo Hocam Sayıştay çıkmış eleme soruları çar mı var mı
-
@beton-şaban anladım hocam teşekkür ederim
-
@hacettepe Malesef dostum.
-
Arkadaşlar muhasebeden bir sorum olacak. Soru: tahsili şüpheli hale gelen 10.000 TL tutarındaki alacağın 4000 TL'lik kısmı teminatlidir. Ilgili dönemde karşılık ayrılan bu alacak için izlenen yasal süreç sonucunda alacağın 4000 TL'lik kısmının tahsil edilebileceği hükme bağlanmıştır. (KPSS 2006)
Arkadaşlar Benim buradaki sorun karşılık ayırma kaydı ve alacağın tahsili ile ilgili kayıt nasıl olmalı. Muhasebat ta karşılık ayırırken kasayı 4000 lira borçlandırılmış tahsilde de 4000 lira daha borçlandırmış bu durumda 8000 lira oluyor kasa İnternette de bir yerde bulamadım bilen bir arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkürler. -
@meminerd yukarda yaptigi islemler karsilik ayirma islemleri asagidaki bagimsiz bi islem gibi geldi bana
-
@meminerd Alacak şüpheli hale geldiğinde 128 Borca 120 Alacağa 10 bin TL olarak kaydını yaparız. Ardından İşletme alacağının 6000 Liralık kısmına karşılık ayırır. 654 Borca 129 Alacağa 6000 TL kaydedilir. Çünkü teminatlı kısım için karşılık ayrılmaz.
E işletmenin tahsilatı ise teminatlı tutar kadar olmuş ve bu nedenle tahsil edemeyeceğini düşünerek 6000 lira gider yazdığı alacağı tahsil edilememiş. Haliyle işletme 6000 lira zarara uğramıştır.
100 Kasa 4000 TL borca,129 Şüpheli Tic. Alc. Karş. 6000 TL borca, 128 Şüpheli Tic. Alacak 10.000 TL Alacağa kaydedilir -
2018 90.OSCAR ÖDÜLLERI
Guillermo del Toro(EN İYİ YÖNETMEN )
The Shafe of Water(EN İYİ FİLM) -
@aristotales ben de tam olarak öyle düşünüyorum yorumunuz için cok teşekkürler hocam
-
@ademsmith hocam süreç sonunda alacağın 4000 TL lik kısmı tahsil edilebileceği hükmüne varılmış diyor ya o sebepten ikinci kaydı yapıyoruz