2019 KPSS NETLERİ
-
@fatos tam 80 gelebilir
-
Allah rızası için iyi yapan, kötü yapan, tecrübeli olan, bildiğini düşünen hiç farketmez, şu sorumu cevaplayın (Hocam @sbf1983 senin yerin ayrı sen de yanıtlarsan sevinirim):
Konu mu soru mu mesele de şöyle:
Şimdi ben aldım diyelim idareyi sağlam kaynaktan çalıştım, 5-6 sefer okudum. Sonra ne yapıyorum soru çözüyorum ee soru çözdüğümde aklımda ne kalıyor, o 5-6 sefer okuduğum konu değil, en son çözdüğüm sorudaki bilgi kalıyor.Ben de bunu (YANLIŞSA YANLIŞ DEYİN KURBAN OLAYIM) şöyle anlıyorum: boşver konuyu, zaten altyapın var direk çözümlü soru çöz 2 kaynaktan. 5-6 sefer dön, sınava gir.
Yani: soru mu konu mu bi aydınlatın, 1 yıl konu kastım girdim bazı branşlar beni rezil etti. Ertesi yıl full soru kastım girdim hem de tavsiye kaynaklardan, yine bazı branşlarda patladım.
Mesela paretonun maliyesini yemin ederim 0 250şer soruyu en az 6 defa bitirdim 28e 11 maliye yaptım :(...
Güzel netler yazan, netlere yorumlar yazan güzel arkadaşlarım size zahmet yanıtlayıverin.
Saygılar. -
Prof.Dr.Halis AYGÜN
@halis_aygun
Değerli KPSS adaylarımız, Temmuz ayında ardışık 3 hafta sonu uyguladığımız 2019-KPSS sonuçlarını daha önce belirlediğimiz ve ilan ettiğimiz tarihte açıklayacağız. #kpsssınavınıbugünaçıklaösym -
@cataphract bence hukukta konu kasmak mantikli hocalarim (a kadro) hukuk hocalarinin hepsi konuya odaklanin diye bagiriyorlar iktisatta sorulari gorunce aslinda konu calismak biraz daha agir basiyor gibi malum neredeyse hepsi sozeldi. muhasebede zaten full test uzerinden calisiliyor tabi konulari iyi biliyorsaniz.
-
@IS-LM dediğim mesele nasıl olacak Hocam. Yani atıyorum ben ocağa kadar konu kastım. Sonra da soru kastım (konu çalışılacak olsa da yine soru çözmek gerekmiyor mu) aklımda o sorularım cevabı kalmayacak mı sonunda? Neye konu çalıştım ben o zaman? Diretiyor ya da saçmalıyor olabilirim siz iddiamın doğruluğundan bağımsız yanıtlarsanız sevinirim.
-
@cataphract arkadaşım maliyeden daha neyapacaktin dalga mi geciyorsun bizle
-
@cataphract hocam merhaba bukadar acite etmene gerek yok zer denen bir sınavda özellikle maliyeden geçen sene 33-34 netin bu yılki 25-26 nete geldiğini iddaa ediyor hocalar söylediğin netler gayet iyi zaten
Diğer soruna gelecek olursak bu sistem işi herkese göre değişir ben bu sene hukukdan 38-2 yaptım 1 kere konsesusu öylesine çözdüm genelde konu tekrarı yaptım diğer derslerde de aynı şekilde muhasebe vs bol soru diyorlar ama ben direk kayıt ezberledim bi işlem sorulduğunda kaydı direk gözüme gelsin diye başkasına sorsan muhasebeden soru çöz der.Diyeceğim o ki kendin bunu test edebilirsin ne kadar akılda kalıcı olup olmadığını birinin direk tavsiyesi çalışma şekli konusunda sana ne kadar faydalı olur kimse bilemez.Ez cümle ben bu sene doğru düzgün soru çözmedim özellikle maliye hukuk ve muhasebeden hepsinden 30 civarı net yaptım.Bence kpss de önemli olan konu eksiksiz girmek ve tekrar etmek. -
@frank, içinde söyledi: 2019 KPSS NETLERİ
@cataphract arkadaşım maliyeden daha neyapacaktin dalga mi geciyorsun bizle
bencede insanlar maliyede bukadar şikayet ederken 26 net gayet iyi bir net bu şekilde lanse etmek insanlara biraz saygısızlık oluyor ha hedefin ilk 30-40 ise 130-140 net ise orasını bilemem
-
@champion hukukta hic soru cozmeden konu kasman bence daha mantikli sonucta matematik gibi bir sey degil ki bu konuyu bildikten sonra soru cozmesen dahi (sadece hukuk icin diyorum) cok rahat halledersin
-
@champion öncelikle ne kadar kasarsanız kasın hocam her ders için belli bir alt yapı gerekiyor oda hemen olacak birşey değil zamanla oluşuyor,
Hukuklar için konu çalışmak+soru çözümü eksik kaldığınız yerlerde de notlar ve bol bol tekrar gerekiyor, Maliye bu yıl normalin üstünde geldi ki hukuk içinde iktisat içinde geçmiş yıllarda örneği var normali aynı hukuklarda ki gibi konu+soru çözümü+tekrar, vergi hukuku içinde kanundan çalışmak artık şart,
İktisatta önce konuyu oturtmak gerekiyor sonra bolca soru çözümü,
Muhasebe de önce mantığını kavramanız gerek,sonrasın da bolca soru çözümü ve ezber gereken noktarı ezberlemek gerekiyor.Tüm dersler için soru çözümünde mümkün olduğu kadar farklı kaynak kullanarak soru görmek çok önemli ve asıl altın vuruş deneme özellikle sınava yakın bolca deneme çözmek ve tuttuğunuz notlarla tekrar yapmak gerekir, geriside nasip kısmet hocam, tevekkül -
@cataphract kpss için konu çalışmak daha mantıklı bence. İlk sene sonrasında diğer yıllar hiç çalışmadan girdim. Çözdüğüm soru sayısı çok çok azdı ve denemede çözmedim hiç ve 84 üstü geldi hep. Kaliteli bir özet çıkarırsan iş görür bence. Kpss a da zaten döne döne hep aynı sorular soruluyor çokta farklı olmuyor yıldan yıla hocam
-
@frank hocam bu yılın neti değil geçen yılın neti. Eksik bilgi yazdım pardon. Hem öyle de olsa dalga geçmek mi asla...
-
@fridakahlo sağolun, siz genel bir çerçeve çizmişsiniz. Yazdıklarınızı özenle okudum. @Adam-Keeynes siz de konu diyorsunuz hepsini dikkate alacağım. Emeğinize sağlık.
İkinize son 1 soru: yani ben konsensustan a kadrodan medeni çözmektense açıp tan tahsin zapata'dan konu mu çalışmalıyım o halde? -
@cataphract Bu söyleyeceklerim yalnız kpss içindir hocam. çok detaylı bir kitap anlatımıyla çalışmana hiç gerek yok çok temel şeyleri bilmen lazım en azından hukuk için. Her ders için kendi özetini çıkar. Bil ki çıkardığın ders özeti mesela icra iflas olsun. 200 sayfalık kitabı 10 sayfaya indir bu sayede okumanda ilerlemense faydalı olur ve sıkılmazsın.
-
@kemankeşş 85,7
-
@tikq 80 81 civarı
-
@cataphract eksiğinize bağlı hocam , mesela ben hiç Tahsin Zapata'dan çalışmadım, kitap hakkında bilgim yok, medeniyi a kadronun konu anlatımından baktım ama çok fazla not tutmuştum ondan tekrar ederek çalıştım, diğer hukuklar içinde farklı kaynaklardan çalıştım, önce konu ve sonrasında dediğiniz kaynaklardan soru çözümü öneririm
-
merhaba arkadaşlar buraya yeni katıldım sizlere bir sorum olacak gkgy 50 (alan düzelmiyor arkadaşlar iş ve kpss de ancak alan çalışabiliyorum) ve alan 100 desek kaç gelir sizce şimdiden teşekkür ederim
-
@iktisatci-hanim 81-82
-