7 Kasım 2019 Kpss A rezaleti
-
2011 den once 4 adet kadro 1 gecede iibf nin elinden alindi. Maliye mufettisligi Hesap Uzmanligi Vergi Denetmenligi ve Gelirler Kontrolorlugu. Bunlarin hepsi tek catida toplandi adi Vergi Mufettisligi oldu. Bu degisim ile tahsis edilen 4 unvan birden buhar oldu. Maliye Uzmanligi unutuldu gitti. Defterdarlik cevre sehircilige devredildi. Mali Hizmetler Uzmanligi 2014 te en son alim yapti. Devlet Gelir Uzmanligi uzun zaman sonra nasil olduysa birsekilde alindi ama kadro doldurulmadi. Gelir Uzmanligina gelince yilda 2 defa gelen ilanlar simdi 2 yilda 1 defaya dustu kadro kisildi. Kurum ici fantazisi basladi butun kamu kurum ve kuruluslarinda. Bankalar alim icin artik ilana cikmiyor ciksada yas kisiti 35 in daha altinda. Velhasil 5-10 kisilik ilanlar geliyor onlarda yds sarti var. Sanki kamu kurumlarinda sabah 8 aksam 5 ingilizce herkes konusuyormus gibi. Kisiye ozel ilanlarda geliyor tabi belediyelerden ihracatci birliklerinden surdan burdan birtek isim vermemisler o derece yani. Sonuc olarak vaziyet pek iyi degil. 2016 dan bu yana bu sene dorduncu kisir alimin olmadigi sohbahar donemini yasiyoruz. Gecmiste hatirliyorum taa universite yillarinda 7-8 yil oncesi haftada bir o zamanlar memurlar vardi orada ilan gorurdum. Maliye bakanligi sukadar sunu aliyor. 1 ay sonra maliya bakanligi sukadar kisi su kadro icin ilana cikiyor felan filan. Yanlis animsamiyorsam sayistay 90 kisilik alimlar yapiyordu kaymakamlik 120 kisilik ilanlar geliyordu. Yani cark donuyordu. Son 4 yildir ise maalesef son derece dustu. Bu fetret devri elbet biter bitmesine. Alimlar tekrar baslar baslamasina lakin yas sikintisi olanlar var veyahut yilmis bikmis olanlar var. Bekleyen sevdigi olanlar var askerligi bekleyen var. Anlayacaginiz varda var. En kisa surede artik bir canlanmanin olmasi temennisiyle.
-
@scofieldmustafa Belediyedeyseniz, Malesef ileride amiriniz o doldurulan bilgisiz,likayatsiz insanlar olacak.5 beden buyuk geliceksiniz onlara,komplekse girip bir de mobbinge basvuracaklar..Daha fazlasini da yazarim ama cekiniyorum,kamudayim.iyi kotu hakkimla bir yerlere gelebildim.Vardir bu sitede de o asalaklardan az da olsa,neme lazim bir yerden birseyimi bulur,basimi agritir.Malum eli kolu bir yerlere ulasabilen kimseler bunlar,bizim gibi garip gureba degil.
Ama anlamadigim birsey var,issiz iibfliler siyasi parti kursa,ana muhalefet olmaya aday olur.Fakat Turkiye genelinde issiz iibfli heralde 3-5 bin anca var ki kimsenin sesi cikmiyor.Ben issiz olmamama ragmen bu konularin takipcisiyim,bir etkinlik olunca katiliyorum.
Ama demek ki cogunluk halinden memnun ki bu yerel yonetim kadrolari konusunda hic sesleri cikmiyor;ama tahminim senede fazladan ortalama 20.000 iibfli kadrosu bu sekilde gasp ediliyor.Rakamlari abarttigimi dusunen varsa,belediyelerin gecmis yillar faaliyet raporlarina bakabilirler.. -
Alan A emeğine "tembel adam" ifadesini reva gören çocuk, oku bak bunları. "Tembel adam" kim belki anlarsın. En azından zihnin biraz çeşitlenir.
Bu satırlar büyük satırlar...
Eminim kimler neler söylemek istiyor ama herkes susuyor.
Rüzgar tersten eser mi birgün üstad @paretowilfredo .. -
Şu saatte kalkıp masama kahvalti etmeden oturup ders çalışmaya koyulurken aklıma gelen ilk şey tembel olmamız oldu.
Sürecin içine olup da bu fikre sahip olan mi kurum içi sinavi öven ler mi daha neler göreceğiz acaba.
Kimseye ah etmek istemiyorum sabah sbah Ama rahat ve tembelsem eğer çektiğim güzellikleri yaşasınlar ne diyelim.. -
Ekşi’deki başlığı 2 entryyi giren arkadaş sonuna kadar haklı. Bakın arkadaşlar kıytırık bir puan alıp saçma sapan üniversitelerden bomboş mezun olup sonra oturup 7-8 ay kpss çalışmak bir şey değil. Oturun çalışın o ayrı ama adam ne demiş? “Tercihlerinin sorumluluğunu alamayan” demiş sizler için. Yanlış mı şimdi bu? Siz fakülteye girerken bölüm ya da fakülte açıklamalarında mezun olunca devlete girme hakkınız var mı dediler? İİBF’ye gidip başka yerde iş bulamıyoruz tek şansımız devlet ne olur bizi alın ağlaklığını bi bırakın. Oturun çalışın işte zor bir sınav değil biz de girdik kiminden elendik kiminden istifa ettik. İyiki etmişim 3 kadro yaktım ben 3’ünde de sizin gibi çook iibf’li gördüm. Dünyadan bir haber ne dil bilirsiniz ne bir şey. Hiçbir şeye ilgi duymazsınız, sanattan, bilimden anlamazsınız. shostakovich Desem futbolcu sanırsınız, manet desem sosis markası sanırsınız, oturup popüler bilim konuşacak kadar bile birikiminiz yok. Nerede boş mesele var orada bitersiniz. Tek derdiniz atanıp araba almak... Kusura bakmayın fakülte profiliniz çöp... kpss’ye A kadrodan sınava hazırlanmayı çözdüğünüz soruları abartırsınız. Yahu biz de çözdük onları alanım bile değildi abartılacak nesi var allah aşkına neyse, allahtan istifa edip yakmışım o 3 kadroyu da şimdiki işime girmişim. Aranızda (A kadroyu kazananlar boğuluyordum cehaletinizden) Daha önce de söyledim devlet size iş vermek zorunda değil kıytırık yds’yi Bile geçemeyen insanlarsınız. He geçeninizi de gördüm defalarca uzman kadroda 2 satır çeviri yapamaz 2 kelam edip derdini anlatamaz. 70 alması gerekmiş ezberlemiş almış işte ama ingilizce hak getire
-
@iibfpalace valla sizi o kadar iyi anlıyorum ki bir gelir uzmanı olarak .maalesef şimdiki jenerasyon bunu hiç anlamıyor ve anlamamaya devam ediyor .gözleri kulakları kapalı tek dertleri puan almak .kurumun memur politikası yerlerde zaten .değer verme asla yok .kaçan kurtuluyor bu net.
-
@heleloy tamam dediğin doğru da hocam peki alımları bu kültüre göre mi yapıyorlar ?ben iyi bir üniversite mezunuyum .ingilizcem var .derecem var.zamanında yapılan 3 tane vmy sınavında elendim ben ve nerde taşra mezunu ,öylesine okumuş tip var hepsini aldılar.
ayrıca 6 7 ay çalışınca puan alınır konusuna asla katılmıyorum .6 7 ay çalışırsan 75 alırsın .artık 85 bile düşük .artık eskisi gibi değil .senin dediğin zamanlar çok geride kaldı o yüzden yaptığın yorum sonuna kadar eksik .eskiden kıytırık çalış 80 üstü alırdın ,yds kolaydı .artık çok ayrıntı soruyorlar .ve o kadar çok konu var kiayrıca öğretmenler felan ne öğreniyor fakültede acaba ?öğretmen nasıl olunur değil mi?zaten mükemmel ders anlatıyorlar ya da endüstri mühendisi ,kimya mühendisi ,çocuk gelişimi .çoğu bir şey öğrenmiyor .ya da hukuk mezunu ya .teorik hukuktan başka ne öğreniyor ?ama onlar vasıflı oluyor .iibf vasıfsız .zaten herkes muhteşem eğitim alıyor bi iibf boş öyle mi? çok saçma .
işin içinde değilsin bence kuyruk acın var o yüzden böyle kin duyuyorsun . -
@heleloy satırlar dolusu yazdım ama buna değmeyeceğinizi düşündüm. kimse hakkında genellemeler yapıp, ön yargılarınızla yorum yapmayın.
-
@iibfpalace ben suan yeni mezunum kurum sınavlarına ilk gireceğim fakat belediylerde durum maalesef acı gerçek. İssiz iibflilere gelince de nerden baksan iibflerin %80 i issiz kalacağını bilerek gidiyor bölüme ya da sirf okumuş olmak için mezunlarin cogu da kendini cok yükseklerde görüp guy u kendilerine biçmiyorlar. Geriye kalanlar azınlık. 3 5 kişi sesimizi duyurmaya çalışıyoruz
-
@ekeblad kuyruk acım falan yok. Ben A kadroda çalıştım öyle çok yaşlı falan da değilim merak etmeyin. 88’liyim. Türkiye’de üniversitelerin, fakültelerin hali zaten ortada. Ben fakülteleri kendi içinde kıyasladım. Öğretmenler mi? Über cahiller çocuğum olsa asla emanet etmek istemem. Mühendisler mi? Kötü eğitim almış çocuklar, hele ki anadolu üniveristelerinden mezun olanlar içler acısı ama yine de iibf’den daha iyi durumları. Bu bir gerçek. Mesela mühendislik fakültelerinin ortalaması benim fakültemden de iyi bu da bir gerçek. Öğretmenle kıyaslayan ilk entryyi giren kişi. 20.000-30.000 öğretmen alınırken 1.000 iibf alınıyormuş. İyi de aş evi değil devlet o kadar öğretmen o kadar iibf alma ihtiyacı duymuş ya da planlamış. 30.000 iibfli mi alacak her yıl. Nerede çalıştıracak bunları? Kısacası ağlaklığı bırakmak gerek. Geleceğinizi kamuya girmek üZerine mi kuruyorsunuz? bu kadar saçma bir plan olabilir mi? Yılda Kaç kişi mezun oluyor durum ortada. Bile bile bu fakülteye gidip sonra ama bize kadro yetmiyor, azalttınız demek manasız. Kuyruk acım niye olsun istifa ettim ben yaptım yahu. hem de çatır çatır 3 mesleği de bıraktım iyi ki yapmışım.
-
@heleloy muhtemelen tedavi sürecindesin ama yine de mensubu olduğum ve temsil ettiğim gruba yönelik saldırgan tavra susacak değilim.
Çalışıyorum demişsin ama sabahın köründe, atanmana rağmen (bu olay örgüsüne, anlatıya vesile olan beyinle nereye atanmışsan artık), hiç alakan kalmaması gereken ve en azından çalışan biri için popüler olmayan bir platformda yazı yazacak kadar yalnız ve çevresi tarafından yetersiz görülüyor olacaksın ki başkaca uğraşlar yerine bunu seçmişsin. Acilen kahveye felan git en azından okey, 3 yeni insan vs.
Kültürlü olduğuna dair birkaç emare belirtmeye çalışmışsın onları da imlâ dahi bilmeden yazmışsın muhtemelen annen de bizler kadar kaygılanıyordur sana dair.
Dur beğenmediğin kitlenin artık sıradan saydığı ama senin haberinin dahi olmadığı bir konuyu anlatayım: Bak, konuşurken bizden evvel kendini ikna etmeye çalışan ergen :), devlet, bir görevi de planlama, tahmin yapmak olan bir organizasyon. 8 tane İİBF açıyorsa ve 800 mezun planı var ise 800 mezunun, insani yaşam koşullarında çalışabilmeleri için hem özelde hem kamuda istihdam alanı yaratmak zorunda olan bir yapı. Haydi konjonktürdü, nüfus artış hızıydı, toplumsal kalkınma için açılan fazlaca üniversitelerdi felan bu oran, en azından kendi alanında çalışmak isteyenler için %70'in altına inmemeli.
Sayın kültürlü, gülücük koyunca sempatik olduğunu sanan işli arkadaş, kalıbımı basarım şizofrenik bir vakasın da yine de görevimi ifa edeyim; bir önceki yazında "bir meslek grubu hakkında bu kadar düz ve genelleyici yorum yapacak..." diye bir şey kusmuşsun yine bari kendinle çelişme ya cidden yazık, sana yazık...
Yine eski yorumlarından birinde "kimse bir başkasının hakaretine eyvallah demek zorunda değil demişsin..." ya vallahi üzülüyorum ya. Sen de bir bireysin, oy hakkın var, sokakta çöp atan insanlara kızıyorsundur da bak samimi söylüyorum var senin gibi arkadaşlarım, hemen tedavi ol, sosyalleşmeye çalış.
Haydi sabah instagram turunu bitirip, sosyal hayatındaki başarısızlıklarını burada törpülemeye çalışman bittiyse iki iş yap da ekÖnomiye katkın olsun. -
@heleloy ha unutmadan, zayıf vaka anlatma yetinle, alakası olmamasına rağmen sık sık 3 kurumu bıraktığını felan da yazmışsın da kamu harici gelebileceğin maksimum yer big four denetim şirketleri ya da orada bir süre çalıştıktan sonra kurumsal işletmelere transfer olmak.
Ben buradan kendim de dahil 10 kişi rahat sayarım senin öve öve bitiremediğin ama başkalarının tenezzül dahi etmediği işleri bırakan.
Sen daha meselenin özünü kavramaktan aciz, Türkiye sosyolojisiyle, bilgisayar oyunları ve başarısız sosyal çevreden ötürü tanışamamış bir bireysin, bir de bu şartlar altında sana memur olma isteminin, maddi getiriyle ya da yalnızca iş bulma isteğiyle alakasından bahsedeyim.
Tavsiye: Madalyon Psikiyatri Servisi Ankara. -
@cemalicoşan yazdıklarınımokurken acaba bu şizofren olabilir mi dedim ve en sonu bombayı patlatmışsın madalyon dediğin yerin müdavimisin herhalde
-
@rassal hiç anlaşılmıyor zaten benzer yorumlar yaptığınız, aynı mayanın ürünü olduğunuz... İşinize gidin, seyahat edin, tatil yapın, işsizseniz size netflix şifresi vereyim onu izleyin, ingilizce öğrenin, boynunuza suluk takın su için ama bu insanlarla uğraşma(yın). Hani iki kişisiniz ya
-
@cemalicoşan o mantıkla gidersek seninde 7-8 hesabın var.
-
Burada aleyhte yazdığıma bakmayın twitterda etkinliklere destek veriyorum denk gelirsem.
-
@cemalicoşan hahaha ben mi o kadroları öve öve bitiremedim. Ya iibf kalitesinden dem vurunca küsüyorsunuz sonra. Kadroların bi numarası yok alayının yazdığı rapor yeri geliyor taşralı esnafın telefonuyla hiç oluyor. Ya da yalamaktan dili aşınmış bir yöneticinin sözüyle bütün emek hiç ediliyor. Kamuda A da olsan B de olsan susup ev, araba kredini ödeyip. Honda’nın yeni kasasını heyecanla bekleyip. Mesai saati içinde oda oda gezip dedikodu yapacaksın ki mutlu olasın. Futbol, araba, telefon, dedikodu ben kamuda oturup dolu bir konuda sohbet edebileni pek görmedim. He özelde de çok yok ama ortamına göre. Böyle işin nesini öveyim. O kadroların ne kadar boş beleş tiplerle dolu olduğunu denkliğim ile girdiğim kadrolardaki iibflerin de genel profilinin ne kadar kötü olduğunu söylüyorum.
Süper kültürlüyüm pozları kesmiyorum. Fakülte profiliniz ile uzun bi süre geçirdiğim için cehaletinizi yüzünüze vuruyorum. yahu rica edeceğim yazdığımı oku zihninde kimle sorunun var bilemem devlet istihdam yaratmamalı mı dedim? Özel sektörün gelişimi için gerekli ortam ve şartları sağlamamalı mı dedim? Bak güzel dostum Devlet iibf mezunlarına ya da herhangi bir fakülte mezunlarına kamuda çalışma garantisi vermek zorunda değil. Dilerse pek çok kurumunu özelleştirir kamu istihdamının 1/3’ünü siler geçer. Kısacası biz mezun olduk öğretmene 20.000 bize niye 1000 alım diye ağlamayın ya da ağlayın bana ne.
Şimdi siz işsizler belki bilmezsiniz bazen haftaiçi de çalışmayabiliyorsun. Şu an yaptığım gibi. Bir konuda haklısın şu tatil günü çayımı, kahvemi yapmışım, havalar serinlemiş gidip keyfime bakacağıma buraya takıldım kaldım Ekşi sözlük yüzünden. Neyse kendinize çoook dikkat edin üzmeyin kendinizi.
-
@rassal ooo Muthişşş
-
@heleloy 9. Promosyon sgk’da ne yazıkki atanmışsınız keşke müthiş aydınlanmanız daha erken gerçekleşeydi de işi isteyerek yapan birileri atansaydı. Atama da bir yıl önce gerçi. Bir yılda ne değiştiyse artık.
-
Bakın beyler bayanlar çok açık ve net bir şekilde yazıyorum burada işsiz iibf ve mühendisleri küçümseyen barzolar hükümet tetikçisi trollerdir. Bunlara anladığı dilden konuşmak gerekir. Son 4-5 senedir zaten HİÇ ALIM YAPILMAZKEN utanmadan sıkılmadan iibfliler çok cahil, kültürsüz diye aşağılarlar. Bu tercihiniyap'a aniden üye olup iibflileri aşağılayan BARZO kitle, öğretmen veya sağlıkçı sayfalarında öğretmenleri aşağılayabir mi? Yedi sülalesinden girer etmedik küfür bırakmazlar. Ama bizim naif, korkak, pısırık iib ve mühendis mezunları bunlara laf yetiştirmeye çalışıyor maalesef. Kalın kalın kitapları ezberlemek, cmk, maliye, muhasebe, her dönem değişen anayasa hukuku gibi zor alanları şıp diye bitirmek 8-9 ay mı alıyor sevgili BARZO diye sormak isterim? Ama bizler böyle naif, pısırık kaldığımız sürece bu tetikçi troller işsizleri aşağılayacak hak ediyoruz bir yerde. Organize olamıyoruz, bir etkinlik dahi yapamıyoruz. Ağlamayana meme yok, daha önce belirttiğim gibi.