2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@miraculumd42 Dostum etkisi olup olmayacağı konusu benim nezdimde tartışmaya kapalı bir konu. Defalarca izah ettim bunu. Tek önemli gerçek bunun HAKSIZLIK olduğu, gerisi lâf-ı güzaf. Haksızlığı hazmetmiş arkadaşlara afiyet olsun der, bir sigara uzatırım en fazla
Bakan Bey'in kurmaylarına ulaşmak da önemli ancak bence daha önemli olan yukarıya ulaşmak. Bir talimata bakar bizim bürokrasimizde işler. -
@zubizubi Daha önce de dedim dostum, devam eden ve daha başlamamış bir mülakat süreci var. Sayıştay hedefiniz ise her zaman hazır olmalısınız. Çalışmalısınız. İlkbahar döneminde olması muhtemel bir sınav için Aralık ayında başlanacak bir hazırlık her iki sınavını da geçmeniz konusunda sizi güçlü kılar.
-
@EMRHGVN Dostum zaten iki temel ilan ve sınav yığılma dönemi olur A Grubunda. Bunlardan biri bugün yaşadığımız yıl sonu yığılması. İkincisi de KPSS öncesi yığılmalar. Hazine ve Maliye'de ilana engel konular hallolursa yığılma olması muhtemeldir. Ama önce ilan temposuna bi adım atılması gerek bunu tahayyül edebilmek için.
-
@michaelcorleone Elbette dostum. Her kurumdan bilgi almamız haliyle olası değil. O nedenle hiç hesapta olmayan ilanlar da olacaktır özellikle merkez kadrolarda. Ancak bu TBMM'nin yaptığı gibi yüksek sayılı bir sürpriz olur mu bunu kestirmek güç. Ancak uzunca süredir alım yapılmayan kadrolardan yine kendi rutininin üzerinde sayılarla ilanlar gelmesi ihtimal dahilindedir.
-
@paretowilfredo fazlasıyla konu dışı ama hocam Türkçeyi ne kadar güzel kullanıyorsunuz. Kullandığınız dil ve kelimeler çok güzel.. Tebrik ederim
-
@hayat999 Teşekkür ederim dostum güzel düşünceniz için. Dil insanı diğer canlılardan ayıran en temel unsurdur. İyi kullanılan dil bir insanın hem silahı hem de kalkanıdır. Kültürün ve tarihin de gen taşıyıcısıdır, hafızamızdır aslında. Sadece bu sebepler bile onu iyi kullanma gerekliliğini açıklamaya yeter. Bu nedenle de elimden geldiğince özenli kullanmaya çalışıyorum dostum. Tekrar teşekkür ederim, var olasınız.
-
@paretowilfredo dostum Hazine ve Maliye Bakanlıgi alimlarıni son duyumlarla birlikte gelişme var ise eğer baştan bir toparlama yapar mısın?Biliyosun ingilizcesi olmayan bir kitle bu ilan ve ilanları bekliyor.Merkez ve taşra fark etmez.
-
@paretowilfredo hocam geçen yıl TBMM yasama uzmanı ile konuşmuştum. alıma yardımcılar uzmanlığını aldıktan sonra uzun süreli aralıklarla çıkıldığını bir kaç yıl içinde alım olmayacağını ve başbakanlıktan gelen uzmanlarla birlikte ihtiyacın azaldığını ve bu sürecin daha da uzayabilecegini söylemişti. İnşallah öyle olmaz
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
Merhaba dostlar hepinize.
Hem bugüne dek gelen alımlara dair bir muhasebe yapalım hem de beklediğimiz alımlara bir güncelleme yapalım.
Öncelikle bu yıl söylediğimiz alımlardan hangileri geldi bir çıkaralım çetelemiziSPK Uzman Yardımcılığı
Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı
İl Göç Uzman Yardımcılığı
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uzman Yardımcılığı
Kaymakam Adaylığı
Adli - İdari Yargı Hakimliği
TMSF Fon Uzman Yardımcılığı
TMSF Fon Denetçi Yardımcılığı
Sağlık Müfettiş Yardımcılığı (Tıbbi Cihaz Kurumu)
Bilgi Teknolojileri Kurumu: Uzman YardımcılığıBugüne dek bu alımları yakaladık. Yine aslında YSK Seçim Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı alımlarını da haber verdik lakin malesef İİBF mezunlarını kapsayan alımlar olmadı bunlar.
Gelelim beklediğimiz neler kaldı sırada;
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nı merakla beklediğinizi biliyorum ancak daha evvel söylediğim gibi ihtiyaçlar ve hazırlıklar var. Ancak bir türlü Bakanlık alım süreçlerini düzene koyamadı. Bu nedenle de tüm bu hazırlıklar bekliyor.
Gelir Uzman Yardımcılığı ve Defterdarlık Uzman Yardımcılığı süreçlerinin karşısında biliyorsunuz ki Kurum içi hazırlıkları var.
Vergi Müfettiş Yardımcılığı ve Hazine - Maliye Müfettiş Yardımcılığı alımları için de mevzuat değişikliklerini beklemek gerekiyor.
Merkezde yer alan Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı kadrosu ile Stajyer Kontrolörlük alımlarına dair hazırlıklar var. Ancak ne zaman ilana çıkılacağı konusu belirsizliğini koruyor.
Yine Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı için de talepler söz konusu. Aşağı yukarı bir sayı belirlendi. Hatta ihtiyacı olacak yeni açılan Kurumlar/Birimler var. Onlarda da kadro ihdası yapıldı. Epey bir sayı için alıma çıkılması gerek ancak yapılandırma, düzenlemeler, vergi reformu vs. derken Bakanlık belirsizlik içerisinde.İçişleri Bakanlığı ile alakalı olarak da İçişleri Uzman Yardımcılığı, İl Planlama Uzman Yardımcılığı, Dernekler Denetçi Yardımcılığı kadroları için talep yapıldığını ve kısmı olarak onaylandığını duyduğumu söylemiştim. Bu durum halen stabil ancak ne zaman ilana çıkacağı konusunda henüz bir gelişme yok. Yılbaşına kadar en azından bir ya da ikisi için ilana çıkmasını umuyorum Bakanlığın.
Bu alımlara ilave olarak ilan hazırlığının yapıldığını duyduğum ve kısa - orta vadede ilan vereceğini düşündüğüm Kurumlar ve alımları söz konusu. Bunlar;
-Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu 100 civarı bir alım planı söz konusu.
-Gençlik ve Spor Müfettiş Yardımcılığı: 20 ilâ 30 kişilik bir planlama söz konusu.
-Sağlık Müfettiş Yardımcılığı; 30 - 35 kişilik bir planlama söz konusu.
-Milli Eğitim Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı; Sayı hakkında bilgim yok ancak bir hazırlık söz konusu.-Sayıştay Denetçi Yardımcılığı alımı için mevcut bekleyen adayların mülakat süreçleri var. Bu sürece bağlı olarak İlkbahar - yaz döneminde alım olacak. Takvimi belirleyecek olan unsur bu mülakatların seyri. Sayı yine çok yüksek ihtimalle 45 kişi olacak dostlar.
Yeni kurulan Kurumlar ya da düzenlemeler yapan Kurumlar var dostlar, bunların kadro ihtiyaçları var. Bunların da mevzuat işlerini hallettikçe alıma çıkmalarını bekliyoruz.
-Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı
-Atom Enerjisi Kurumu Uzman Yardımcılığı
-Sigortacılık Uzman Yardımcılığı
-Nükleer Düzenleme Uzman Yardımcılığı şu an için aklıma gelenleri.Şimdilik aklıma gelen tüm haberleri aktarmaya çalıştım dostlar. İnşallah daha da fazlasının geldiği bir yıl olur.
Hepinizin bahtı açık olsun. İyi çalışmalar dostlar.Tekrara düşmeden, son gelen alımlarla yakaladıklarımızın listesini güncellediğim açıklamayı alıntılayayım dostum. @zenginmemur
-
@ege TBMM özelinde ben de aynı düşüncedeyim dostum. Geçtiğimiz alım ile bir önceki alımı arasında da 3 - 4 yıl gibi bir süre vardı. Yine aynı mantığı sürdüreceklerdir diye düşünüyorum.
-
@paretowilfredo bunu da bekleyebilirsiniz. bu yıl bitmeden sınav gelecek mi diye sordum. Cimerden Avrupa Birliği Başkanlığından taze bilgi geldi :))
"Yıl bitmeden büyük ihtimalle AB İşleri Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı verilecektir. Hangi bölümlerden alım yapılacağı, puan baremlerinin ne olacağı, hangi yıllar arası KPSS ve YDS puanlarının kullanılacağı henüz belirlenmemiştir.
Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.""barem" sözcüğünü kullanmış güzide bir kurum
-
@ege Tam da öyle olacak hocam.. Geçen yıl halihazırda mülakattan elenmiş biri olarak zaten açılan kadroların tamamını doldurmadılar. Şu an mecliste fiziki olarak yer sıkıntısı da yaşanıyormuş.
-
@paretowilfredo hocam Bddk ilaninin gelmesi gerekmez miydi Araligin 3. haftasi sinav olacagini varsaymistik
-
@Jakuppp Bunu tekrar soracağım dostum. Bu hafta da geçsin.
-
Bari bu hafta bir iki tane ilan gelsin bir sürü kamu kurumu var ama ilana çıkmiyorlar
-
@paretowilfredo hocam cb sbb işletme 70e düşer mi
-
@paretowilfredo dostum eline sağlık ancak benim derdim daha cok bu yapilanmanin ne zamn biteceği.Hic bitmeyecek gibi geliyor.2023e uzayacak gibi
-
@paretowilfredo üstad şaka maka bu yılda mhuy gelmeyecek heralde nerede bu ilan acaba
-
@genclerbirlikli içişleri ve il planlama ile alakalı durum nedir
-
İl planlama uzman yardımcılıģı muhtemelen hangi puan türünü kullanır arkadaşlar