2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavına Hazırlık Platformu
-
@friedmanmilton şuan öyle bisey söz konusu değil ki hali hazırda kpss şartı var ama uygulanmıyor yeni bisey değil yani. Uygulanmamaya da devam eder
-
Kpss ye karşı üstadlar direnin. İİBF arkanızda:)
-
@y-ayrancı_ogz01 En son 2004 olabilir hocam. Çünkü yanılmıyorsam 2005'te ciddi bir yönetmelik değişikliği yapıldı meslekle alakalı. O süreçten evvel yani toplasanız en fazla 3 sınavda KPSS şartı vardı. O dönemi de kendi içinde değerlendirmek lazım. 2001 KMS ve peşinden KPSS yapıldı getirildi malumunuz. Sınava bir şekilde Kurumları entegre etmeye çalıştılar. Merkezi sisteme geçilmeye uğraşıldı. Ama Sayıştay bu sistemin dışında kaldı. 2005'ten sonra bildiğim kadarıyla her zaman açıktan ve kendi sınavı ile alım yaptı. Başlangıçta Yabancı Dil vardı, Ticaret Hukuku seçmeli imkanı da yoktu.
Zaman içinde İngilizce kaldırıldı eleme sınavından. Klasik sınava da Hukuk mezunlarının da rekabet edebilmesi için seçimlik hak olarak Ticaret Hukuku getirildi.
2017 yılında gelen KPSS P48 muhabbeti de şu; ÖSYM 2017 KPSS ile puan sistemini değiştirdi. Eski sistem kaldırıldı ve yerine 48 puanlık bir sistem geldi. Sayıştay'ı da buna adapte etmeye çalıştılar. Hatta biliyorsunuz eleme sınavına da P48 ile uyumlu olacak biçimde Muhasebe testi ilave edildi o sene. O yıla kadar Hukuk İktisat ve Maliye'den ibaretti eleme sınavının alanı. ÖSYM dediğim gibi bunu dayattı bir anlamda.
Ancak Sayıştay makul davranarak eleme sınavında bire bir aynı dersleri sorduğu için ne gerek var buna? dedi bir anlamda. Üzerine tekrar edilen sınav dahil 3 eleme sınavı yapıldı ve hiçbirinde de P48 istenmedi. Yine Sayıştay elektronik sınav garabetinden sonra sınavın kağıt ortamında yapılmasını istedi ÖSYM'den. ÖSYM beceremediği için açıkçası Sayıştay artık ÖSYM'nin dayatmalarını ne kadar dikkate alır emin değilim.
Duyumun kaynağı eğer bu işlerle direkt sorumlu üye üstatlardan ya da denetçi üstatlardan birisi değilse KPSS şartı gelmesi konusundan ben hala emin olamam. -
@albertcamus Son çeyreği dedim ama şerh düştüm dostum farklı bilgiler veren dostlarımızı dikkate alarak. Puan şartı ile beraber sorarız yeniden
-
Arkadaş hakimlik sınavı dahi test usulü bir sınav ve akabinde 2 dk lık sadece 1 sorunun sorulduğu mülakattan ibaret. Sayıştay şuanda alım süreci en çetrefilli sınav diyebiliriz. Test sınavı klasik usulde yapılan yazılı sınavı ve üstüne mülakatı. Birde şimdi kpss 48 muhabbeti bence olmasın artık.
-
@albertcamus, içinde söyledi: 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavına Hazırlık Platformu
@y-ayrancı_ogz01 En son 2004 olabilir hocam. Çünkü yanılmıyorsam 2005'te ciddi bir yönetmelik değişikliği yapıldı meslekle alakalı. O süreçten evvel yani toplasanız en fazla 3 sınavda KPSS şartı vardı. O dönemi de kendi içinde değerlendirmek lazım. 2001 KMS ve peşinden KPSS yapıldı getirildi malumunuz. Sınava bir şekilde Kurumları entegre etmeye çalıştılar. Merkezi sisteme geçilmeye uğraşıldı. Ama Sayıştay bu sistemin dışında kaldı. 2005'ten sonra bildiğim kadarıyla her zaman açıktan ve kendi sınavı ile alım yaptı. Başlangıçta Yabancı Dil vardı, Ticaret Hukuku seçmeli imkanı da yoktu.
Zaman içinde İngilizce kaldırıldı eleme sınavından. Klasik sınava da Hukuk mezunlarının da rekabet edebilmesi için seçimlik hak olarak Ticaret Hukuku getirildi.
2017 yılında gelen KPSS P48 muhabbeti de şu; ÖSYM 2017 KPSS ile puan sistemini değiştirdi. Eski sistem kaldırıldı ve yerine 48 puanlık bir sistem geldi. Sayıştay'ı da buna adapte etmeye çalıştılar. Hatta biliyorsunuz eleme sınavına da P48 ile uyumlu olacak biçimde Muhasebe testi ilave edildi o sene. O yıla kadar Hukuk İktisat ve Maliye'den ibaretti eleme sınavının alanı. ÖSYM dediğim gibi bunu dayattı bir anlamda.
Ancak Sayıştay makul davranarak eleme sınavında bire bir aynı dersleri sorduğu için ne gerek var buna? dedi bir anlamda. Üzerine tekrar edilen sınav dahil 3 eleme sınavı yapıldı ve hiçbirinde de P48 istenmedi. Yine Sayıştay elektronik sınav garabetinden sonra sınavın kağıt ortamında yapılmasını istedi ÖSYM'den. ÖSYM beceremediği için açıkçası Sayıştay artık ÖSYM'nin dayatmalarını ne kadar dikkate alır emin değilim.
Duyumun kaynağı eğer bu işlerle direkt sorumlu üye üstatlardan ya da denetçi üstatlardan birisi değilse KPSS şartı gelmesi konusundan ben hala emin olamam.Ayrıca süreci çok güzel özetlemişsin. Sık sık da konuşuyoruz üzerine, garip bir sınav mazisi var Sayıştay'ın. Evet ilk üç sene KPSS istendi diye anımsıyorum ben de. 2005 yılında yapılan değişiklik tamamen mesleğe alım ile alakalıydı zaten. 2017'ye kadar o sistem uygulandı. 2017'de değişiklikler oldu, P48 geldi. Ama uygulanmadı. Neden uygulanmadığı konusuna dair bizzat alım ile alakalı büyüklerimizden mantıklı cümleler işittim. Şimdi bu değişim nereden çıktı bilmiyorum. Sorarız bakalım, varsa elbet bilgisini alırız ya da bir şeyler duyarız dostum
-
@albertcamus 2004 olabilir.Elektronik sınav mağdurlarından biride bendim.Rezaletti tek kelimeyle.Elektronik ortamda nice Yds sınavlarını yapan ÖSYM bir Sayıştay Başkanlığı sınavını yapamamıştı.Çok ilginçtir.İstanbul ve İzmir in geçerli sayılması ise paha biçilemezdi
-
Iceride denetciler arasında konuşulan bir duyum. Buyuk üstadların belki de böyle bir şey gundemlerinde yok. Daha sınav hazırlıkları başlamamışken kpss gelecek kesin denmesi biraz tuaf. Sayıştay içine zaten bir cafe acılmış yeni denetciler orada herşeyi konuşuyor gerekli gereksiz bunlardan birtanesi bu olmasın
-
@marjinalmaliyt57 hatta o yeni denetçi yardımcıları lacivert takım kırmızı kiravatlari ile arkalarına gerim gerim yaslanarak çayları önünde gelsin abi kpss olmalı ne öyle önüne gelen Sayıştay denetçisi mi olacak iyi olur burası Sayıştay ya diyorlardir kendilerinin nasıl girdiklerine bakmadan:) biz İİBF lilerde atandıktan sonra bir trip oluyor ya o hesap
-
@albertcamus tam bir internet cafe ortamıydı.pubg oynasak süper olurdu.Arkada ki arkadaş mavi bayrak sorusunu bana soruyor,önde ki arkadaş ise ekranın gittiğinden yakınıyor.Gözetmenler sanki her şeyin farkındalardı ve lakayıt tavırlarla "iptal olacak zaten " diyorlardı..ORADAYDIM
-
@LioN daha neler neler kardeşim. Üstadlar ama herşeyin farkında bizzat biliyorum. Barınamazlar öyle kurumda belki bir şekilde barınırlar ama hayatları boyunca tek başarısı bir test sınavı iki klasik sınav geçmekten öteye gidemezler. İstedikleri kadar kasılsınlar alay etsinler hepsine cevabı kuruma girdikten sonra veririz . Sozum hepsine degil yanlış anlaşılma olmasın.
-
@y-ayrancı_ogz01 sayıştay kanuna göre eleme sınavının kalkması imkansız, ismen sayılmış çünkü. Şu an için kpss de isteyecekse sınav 4 aşamalı olabilir.
-
@rassal farkındayım hocam ,orta yolu bulalım diye söyledimkaldı ki puan şartı getirilmesinede karşı değilim...
-
@paretowilfredo ustadim p 48 hakkinda bi gelisme var mi ?
-
Sayıştay Başkanı çok aktif. Kendisi üniversite söyleşilerine kariyer günlerine vs katılım gösteriyor. Ayrıca alım sürecinde de önceden planlamalarını söylüyor. Bence p48 konusunda bir değişklik olsaydı Sayın Başkan bunu dile getirirdi.
-
@LioN sayistay baskanina bi mail atsak cevap verirmi ki acep
-
@zubizubi şansını dene hocam.
-
@zubizubi, içinde söyledi: 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavına Hazırlık Platformu
@LioN sayistay baskanina bi mail atsak cevap verirmi ki acep
Maili bulamadim? Elinde olan varsa ozelden atabilir mi?
-
@emrediyebiri hocam bu ev ziyareti olayı nedir ?
-
@anilazi1 mülakattan önceki aşama.