Göç/Ilgöç uzman yardımcılığı sınavı neden açıklanmıyor?
-
Arkadaşlar bildiginiz uzere konuyu gundeme tasimis ve haber yapmistik.
http://tercihiniyap.net/gocilgoc-uzman-yardimciligi-sinavlari-aciklanmiyor/
Bayramda bu konu hakkinda biraz arastirma yaptik ve gordugumuz durum idarenin elinde olmadigi yonunde. Kurum da sinavi Yildirim Beyazit Universitesine verdigine pisman olmus ve illallah etmis durumda. Ve donen seyleri sonra gorduklerine sahit olduk.
Aciklanma ile ilgili sonuclarin duyrulup geri cekildiginden bile meslek mensuplarindan merkez göç icin sinava girenlerin haber vermesiyle haberi olmus kurum yonetiminin.
Sonuclarin aciklanmasiyla alakali su an tum sorumluluk üniversitede. O yuzden orayi arsinlamak orayi baskilamam daha mantikli gorunuyor su an.
Allah sabir versin hepinize. Allah yar ve yardimciniz olsun.
-
@paretowilfredo Üniversiteyi aradığımızda iş bizden çıktı,biz sınav sonuçlarını kuruma ilettik diyorlar.Hatta bir arkadaşımız direk sınav sonuçlarını değerlendiren akademisyen arkadaş ile görüşmüştü.İlgili akademisyen de herkesin sonuçlarını defalarca kez kontrol ettiğini ve sonuçları kuruma teslim ettiğini bildirmişti.
Sınavda iptal olan soruların net olmaması mı sorun yaratıyor,anlamıyorum.
-
@paretowilfredo üniversite kuruma gönderdik sonuçları dedi 1 ay önce butün iş kuruma kaldı dedi .
-
Üniversite ve kurum çatışıyor olan biz sınavzedelere oluyor. Bir sınav bir üniversiteye verilirken hiç mi araştırılmaz. Ayrıca bu sonuçların üniversitenin sayfasında aciklanmasi ile ilgili de herhangi bir belirti, açıklama yok. Nerden musallat olduk bu sınava, sabir kalmadı artik
-
Kurumdan görüştüğüm kişiler de sonuçlar gelmedi gelse açıklanırdı çoktan diyorlar. Hakikaten iyice sarpa sarmaya başladı. Ama sınav sonucu açıklamanın kurum tarafından bekletilmesi hiç mantıklı gelmiyor bana da. Üniversitenin bekletiyor olması daha akla yatkın bir durum.
-
@Leviathan Malesef sevsek de sevmesek de ösym gibi süreci yönetmek konusunda başarılı değil hiçbir kurum. Birçok örnekle bunu malesef gördük.
-
@paretowilfredo İşin komiği Üniversite zaten notları açıkladı.Hepimiz notlarımızı biliyoruz aşağı yukarı.Bu sınavın arada kaynama ihtimali var mı,hiç açıklanmama mesela
-
@escobar_p Aynen bir de meselenin sıkıntıya girdiği nokta orası. Açıklandı geri çekildi. Üniversiteye açıklama yetkisi verilmiş demek ki. Kaldı ki bu vakadan idarenin haberi bile yok. Bunu duyduktan sonra belki çatışmış olabilirler ve @Leviathan kardeşimizin dediği gibi bu çatışmaya kurban ediliyor olabilir adaylar. YBÜ de bir noktada tarafı olan bir üniversite hocaları, kadrosuyla. İki taraf da güç çatışması içinde olabilir bu yönden.
-
Valla zaten bir sınav anca bu kadar kotu yapilabilirdi,asil iptal edilmesi gereken sorular vardı iptal edilmedi. Genel müdürlüğün bu belirsizliği çözmesi gerekmez mi yani bu kadar zor mu?
-
Kurumda bu işte kabahati olan ne kadar insan varsa YBÜ sınav sorularını hazırlayan hoclar dahil bunda dahili olan kim varsa derhal memuriyetten çıkarılmalılar bu kadar beceriksiz insanlar o kurumlarda olmayı hakketmiyor o maaşları hakketmiyorlar 2 ay olacak sadece1400 kişinin girdiği bir sınavı sonuçlandıramadılar skandallar bitmek bilmiyor. Kpss bunlara verilse 5-10 yılda ancak sonuçlandırırlar muhtemelen reziller
-
Elimizde 99 soru vardı. 9 unu hatırlamadım 90 sorudan 76 netim kalıyordu diğer 9 sorudan birşey gelir miydi bilemiyorum hadi ordan net gelmese bile desek 76 net olması gerekiyordu. Ama üniversite puanımı 73 olarak açıklamıştı. İptal olan 5 sorunun netlerini herkese vereceklerini söylemişlerdi ama açıklanan puanlara göre bazı kişilere verilmemişti. Kendi puanımında iptal edilen 5 soru netinin eklenmediğini düşüyorum. Bir çok kişi aynı gün e_ posta yağmuruna tuttuğu için puanlarıda hemen kaldırdar. Daha da haber yok...
-
@m-ali Aslında o işi de halletmek zor değil.Herkesin cevap anahtarını tekrar değerlendirirsin olur biter.Bence sorun farklı ama ne olduğunu çözemedim.
@72batman Şu anda olağanüstü hal dönemi olduğundan Fetö'cü akademisyenler görevden alınıyor ama normalde bir akademisyenin memuriyetten çıkarılması neredeyse imkansız zira 657'e tabi değiller.657'e tabi olsalar da gerçi yine zor
-
@escobar_p doğru söylüyon ama YBU sınav başvurularından itibaren beceriksizliği yüzünden kimse inanmıyor artık. Hatta bimere yazdım sınav optik kağıtlarımızın ve sınav sorularının her kesin kendi sayfasında göstermeleri gerektiğini yazdım ama hiçbir şey çıkmadı.
-
İki aydır Green Mile tadında bir dram yaşıyoruz, yayında ve yapımda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.
-
@paretowilfredo Göç/Ilgöç uzman yardımcılığı sınavı neden açıklanmıyor? içinde söyledi:
YBÜ de bir noktada tarafı olan bir üniversite hocaları, kadrosuyla. İki taraf da güç çatışması içinde olabilir bu yönden.
Hocam, öncelikle halen üniversitenin göndermemiş olmasına çok şaşırdım. İkincisi, YBÜ denen üniversite tüm bölümlerinde İngilizce eğitim vererek ODTÜ'ye rakip olarak kurulmuş ancak verdiği İngilizce eğitimin kalitesi yerlerde olan bir yer. Taraf derken, iktidara muhalif bir üniversite olmadığını da biliyoruz. Bu üniversitenin anadolunun herhangi bir şehrindeki üniversiteyle yaptırım gücü aynı diye düşünüyorum. Ankara ya da Gazi gibi köklü üniversiteler olsa hadi neyse diyecem de, YBÜ'deki hocaların egosu mu olurmuş allasen? İl göçteki o dandik soruları görünce şaka mı bu demiştim. Merkez göçten de 86 beklerken 76 alarak şoka uğradım. Hani 4-5 soru olsa, ben eksik biliyormuşum derim ancak dershanden birkaç kişinin 78 ve 80 almasının yanında facebook'ta puanlarını yazanlar da 80, 78, 76, 74, 70 gibi puanlar yazınca işkillenmedim değil... Bu kadar mı tesadüf olur, kimse mi tek rakamlı puan alamaz? Merkez göçteki "hangisi maliye bilimindeki güncel tartışmalardan biridir" ve "hangisi Uluslararası Ödemeler Bankası'na bağlı bir bölüm değildir" şeklinde hangi akla hizmet olduğu anlaşılamayan garip sorular da mevcuttu. Gini katsayıları verilen ülkelerin "hangisinde gelir dağılımı en kötüdür" sorusunu yanlış yaptığım için mülakata kalamazsam bunu hakettim diyecem ama bu kadar uzun beklenmesi akla mantığa sığmıyor. Aylarca bekletilen KDGM, Çevre Şehircilik gibi sınavlara dönmez umarım...
-
@odtüsbky Aynen kardeşim hükümetin kurduğu hatta özenle kurduğu bir üniversite Yıldırım Beyazıt Üniversitesi. Hocaları da olabildiğince belli kişilerden seçilmiş bir üniversite. O yönden bir ego söz konusu olduğunu düşünebiliriz. Aynı taraftalar ama oligarşi savaşı gibi bir savaş daha kaba tabirle. Sadece bir öngörü bu.
-
Ne olursa olsun sorumluluk kurumdadir. Bir işi de adam gibi yapsinlar her sene sorun
-
Kardesim bu üniversitede en yetkili kisi rektör degil mi? Sen devletsin ya devlet! Hem de icislerine bagli bir kurumsun..acar en son icislerinden bir yetkili rektör e telefon bu iş 5dakikada biter..evrak işi bu atom degil..
-
Üniversitenin açıkladığı sonuçta 82 puan almıştım. puanımı 82 değil de daha düşük açıklasalar ne yaparım bilmiyorum.
-
Bu hafta da ses çıkmayacak sanırım idareden, kurumlarda bu bir gelenek haline geldi ne yazık ki.