2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi)
-
@Ülkü özel fonu amortisman icin kullanmiyormuyduk bende araziye amortisman ayrilmaz diye baska bi sıkkı isaretledim ama cevabı unuttum
-
@cclark amortisman ayırmıyorki yenileme amacıyla duran varlık satıyo arazi de duran varlık olduğu için özel fon
-
@rayid Sınav sırasında aklıma geldi boş araziye amortisman ayrılmayacağı ama yinede gittim özel fonlar yaptım. Basiretin bağlanması tam olarak böyle oluyor galiba
-
Bir otel sorusu vardı hizmet üretim maliyeti mi o. Hayırsa bişey demeyin yoksa çok üzülebilirim.
-
@Ülkü ben muhasebeye vakıf degilim beni pek ciddiye alma ama dusunce tarzim yanlissa, dogrusunu ogrenmek icin yazdim.
-
verginin vadesi sorusu cins değil miydi
Ödeme aşmasına gelmesi ya da tahsil süresinin sonu bence değişik bir soruydu -
@halilhy anladım, haklı olabilirsiniz benim ki doğru diye demedim kafam karıştı sadece. Özel fon işleyişini iyi bilmek lazım.
-
@Ülkü hizmet o bence tabi
-
Ek olarak
-Muhasebede sayısal gelir tablosu soruları;
Olağan kar 320.000
Dönem karı 280.000
-amortisman sorusu 2160 mı neydi 2 aylık ayrılıyordu
-akreditif sorusu verilen avanslar olacaktı -
İyukta tartışamlı soruların akıbeti ne olur?30 diyende çok savunmaya ve yürürmenin durdurulması tam yargı kararlarında veriliyo mu?
-
Bir duran varlık yenileme amacıyla karlı satılırsa elde edilen kar, pasifte, öz kaynaklarda, kar yedekleri grubunda yer alan 549.Özel Fonlar Hesabına alacaklı olarak kaydedilir. Bu hesapta 3 yıl kalabilir. 3. Yılın sonunda yerine yenisi alınmazsa hesap kapatılarak 671.Önceki Dönem Gelir ve Karlar hesabının alacağına kaydedİlir
Derslerde amortismanlarla anlatıldığından aklınızda öyle kalmıştır özel fonlar pasif hesaptır ve duran varlık satışından kaynaklanan artı olay vardır -
@Ülkü özel fonlar amortismanların izlendiği hesap olduğundan ve arazi ve arsalarda amortisman olmadığından ben de diğer olağandışı gelir ve karlar yaptım.
-
@guyguy Ben 15 yaptım ama bu 15 ivedi yargılamadaymış. Cevabın 30 olduğunu söylüyorlar.
-
@Ülkü o soruda ben mi idare mi savunma yapacak ben onu anlayamadım
-
@De_lorean Orayı bende inan hiç hatırlamıyorum.
-
Borçlar hukukunda nispi muvazaa sorusu vardı
Wagner kanunu sorusu (kamu harcamaları kamu gelirlerinden fazla artar)
Phillips eğrisine ne dediniz ? Ben Yeni klasiklerin dik olduğunu iddia etmesini işaretledim. AS eğrisine dik diyorlardı diye düşündüm. Monetaristler uzun dönem inceliyor zaten üstte bi arkadaş tersini söylemiş de.
Avukat ile alakalı bir soru vardı buna ne dediniz ? Ben salladigim icin şıkkı hatırlamıyorum.
Pigou vergisi dışsallik sorusu ?
Kurumlar vergisi sorusu kolektif şirket
Pozitif gelir etkisi negatif ikame etkisinden büyük olan mal : giffen mal
Verginin kapitülasyonu tamamen salladım ve 120.000 dedim
70 kuralını hatırlayamadım ve 14 dedim
Yürütmenin durdurulması kararı ile ilgili soruya 7 gün ve diğer yürütmenin durdurulması sorusunda Danıştayın temyiz ile bilmem Nesine karşı itiraz tarzı bi sık vardı onu işaretledim.
Ankara nin başkent olması 13 ekim o kesin
Sıralama sorusunun cevabı en son ikinci İnönü savaşının olması.
7A sorusunda bi diğer olağan zararlar mi ne vardı onu salladım
Bilançoda yer almaz sorusu mu ne vardı galiba orada Ar ge giderleri şıkkı o soruda ise onu işaretledim
Binek otomobil sorusunun amortismanında yanlış hatırlamıyorsam 1800 ya da 3600 gibi bir sık vardı. Sayıdan emin değilim ancak 70.800 tutarını 5 e bölüp 1 yıllık amortismanı oradan da 12 ay içinden 2 aylık kısmını buluyorduk. Hesabı siz yapın : )
Sayım ve tesellum sorusunda sayım tesellum fazlası alacakta 900 tl
İlk giren ilk çıkar sorusunda 3600 ve 18750 mi böyle bi sık vardı bunları işaretledim
LM sorusunda h sonsuz olduğu icin bireyler para arzına duyarlı ve her parayı elde tutmak isterler dedim
Hisse senedi ihracı sorusunda alacak kısmında diğer olağandışı gelir şıkkını işaretledim cunku sermayenin alacakta olmasını mantıklı bulmadım bilmiyorum
Aktarma sorusunda (o konuyu hiç bilmediğim icin salladım) 371 li hesap ve 670 li hesap mi ne onu işaretledim sanırım B sıkkıydi.
Brüt satış sorusunda ikisini de 280.000 işaretledim en azından birinden biri doğru çıksın diye
Verimlilik ile alakalı soruda 'azalır' dedimBunlar dışında;
Vergi hukukunda bilgileri ifşa etmemek sorusunun cevabını
Verginin vadesi sorusunun cevabını
Tarife dışı sorusunun cevabını
Hangisi tüketimi kısıp tasarrufu arttırma yoludur sorusunun cevabını (toplumu ikna etmek, bireysel tüketim teşviki şıkları arasında kalmıştım)Bunların cevabını kesin bilen varsa cevap verebilir mi : )
-
Sektörel gelir dağılımı yaptım. Bu da mı gol değil? Boğazımı sıkıcam.
-
Piqou petrol olan
Binek araba da KDV maliyete eklendi dediğinden ve 30 kasım olduğunda iki aylık 2360 gibi birşeydi
Bonoda vade olmayabilir görüldüğünde ödenme gibi -
philips eğrisi ile ilgili soruda monetarist işaretledim bende doğru cevep nedir acaba?
-
@ukraynali Yeni klasikli şıkkı yaptım orada kısa dönemde pozitif diye aklımda kalmış