2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi)
-
@sınavstilisti gelir ya dert etme
-
@Mehmet-Muzaffer o soruya nasıl net gümrük vergisi diyorsunuz.ithalat sübvansiyonu olsa bir nebze.soru ya iptal edilmeli ya da gümrük olmamalı.en adil olanı iptal edilmesi
-
@Grimmjow A) Taban B) Sübvansiyon C) Tavan D) Monopol Hakkının Satılması
-
@ucanizmirli kalbini karartma...abukluk DEĞİL hepimiz darmadağın olduk
-
@holywind kanka taban fiyat cevaplı diğer cevap ölçek eko olmaması mı.yine duramadım kafam karıştı
-
@toldado Halil Seyidoğlu açıp okuyabilirsin dostum. Sayfa 190-200 aralığında olması lazım.
-
@toldado bak işte. Kardeş sen yanlış yaptın diye doğru yapanların suçu ne. Bak orda vergi diyo gümrük vergisi. Kendisi tarife zaten
-
Sevgili kader arkadaşlarım;
Içinde bulunduğumuz bu umutsuzluk ortamında başımızı öne eğmemizi istiyorlar. Bu konuda bakanlar kurulumuzun çıkardığı kanun hükmünde kararname aşağıdaki gibidir:
Her insan umut içinde doğar. Fakat sonra hayat insanı umutsuzluğa sürekler. Dünyanın bu kötü gidişi ne yazık ki stoklarımızdaki umudun tükenmekte olduğunu farkden bakanlığımız yurt dışından 10bin ton umut ithal etmiştir. Fakat umut tacirleri bu umutları çalmayı başarıp Afrika ülkelerine satmıştır.
Şu durumda elinde fazladan umudu bulunanların en yakınlarıyla paylaşmaları, az kalan umutlarımızı çar çur etmemeleri, geleceğe güvenle bakış adlı kitapçığı edinmeleri, halk arasında "çömme" olarak bilinen oturma şeklinden uzak durmaları, dertli dertli "ooff" çekmemeleri, başlarına ödül konmuş umutsuzları ihbat ederek toplumumuza huzur ve refah getirmeleri önemle rica olunur.
Içinizdeki umut ışığını söndürmeyin. Umutmayın ki gecenin en karanlık olduğu an tan atımının en yakın olduğu andır.
Saygılarımla
Karakalpaklı -
@Mehmet-Muzaffer kanka adamsın iki yanlış hesaplamaya başlamıştım tamam şıkları görünce hatırladım tek yanlış
-
Tarife dışı sorusunda neden bu kadar eminsiniz anlamıyorum notlarda ve cıkmış soruda ihracat sübvansiyonu ayrı bir bölümde incelenmiş tamam diger şık zaten doğru da bu kesinlik nerden geliyor?
-
@holywind olabilir o konuda pek fikrim yok. Tam rekabet üzerinden gidebilirdim sınavda en fazla. Teşekkürler, aydınlık için
-
@Hipokrat yok tarife dışı olan soruyu diyordum
-
@Obra @ucanizmirli sağolun dostlar inşallah hepimiz gireriz
-
@crush0606 hocam ben en çok ingilizce barajından korkuyodum 28 doğru yapmışım ama ingilizceyle uğraşırken genel yetenek yetişmedi 17 doğru yapmışım. Sırf genel yetenekleri yüzünden giremedim ingilizce olsa bu kadar koymaz
-
Eskiden buralar dutluktu
-
Soru konuşmayım diyorum siz konuşunca aklıma takılıyor sürekli ya bırakın şu soruları artık
-
bu 4. girişimdi. ilk sınavdan acemiliğin de verdiği deneyimsizlikle 83 aldım. ikinci sınavım 85 son sınavdan da 90 aldım. kasım 2015 hem geçen yıllara nazaran daha kolaydı hem de geçmiş yıl soruları ile paralellik gösteriyordu. Son sınav ise oldukça farklıydı. kaliteli bir sınav yapalım derken ellerine yüzlerine bulaştırmışlar bence. 80-82 arası bir net bekliyorum. İstanbul'un kesinlikle -80 kapatacağını tabanın da başvuru puanı olan 76'ya kadar inebileceğini düşünüyorum. Yine bana kalırsa Bursa ve Antalya yüksek kapatanlar olabilir.
-
@Grimmjow
Tarife dışı sorusu şıkları;
a) İthalat Kotası b) Kambiyo denetimi c) Gümrük vergisi d) İhracat subvansiyonu -
@mayoz eliniz de iyi yada kotu bir iktisat notu vardir . Arkadaslar daha once yasin hocanin kitabınından resimde atti buraya .bu yuzden eminiz . Sinav aninda belli ki baska bir sey aklinizi çeldi sizin yada bir sey ile karistirdiniz. Ama soyle bir mantik kur adi gumruk vergisi zaten yani tarife dışı degildir diyorsa tarife uygulanan bir sey olmali bu da vergidir. Ihracat subvansiyonuna gelince. Ben ureticiyim ithal edilen mali uretiyorum sen bana subvansiyon verdin. Ne yaparım uretimim artar bu neye sebep olur ithalatı engellemeye.
-
@Mehmet-Muzaffer valla ne hafıza var hocam sende ben bu soruyu yanlış saymıştım sadece vergi var diye aklımda kalmış sağolasın